Mijn Gouden Mandje - Renzo

02 maart 2017 18:38

Vraagt u zich wel eens af hoe het nou gaat met de hondjes die geadopteerd zijn? In onze rubriek "Mijn Gouden Mandje" ziet u hoe het met de GINN hondjes gaat. Wilt u ook vertellen hoe het met uw pas geadopteerde lieve langneus gaat? Stuur dan uw verhaal (foto's zeer welkom!) onder vermelding van "Mijn Gouden Mandje" naar: info@greyhoundsinnood.nl. We plaatsen ze dan in volgorde van binnenkomst, zodra er ruimte is op de site.

Vandaag: Renzo

Sinds 18 juni van het vorig jaar is Renzo bij mij in huis. We zijn nu ruim 8 maanden verder en ik kan met vreugde zeggen dat het goed met hem gaat. Hij voelt zich prima thuis, is rustig in huis, wil graag mee in de auto en sprint soms heel even achter mijn 2 poezen aan, die maken dat ze wegkomen.

Knuffelen wordt zeer op prijs gesteld (ik vind het ook heerlijk om hem te aaien!).  De bank en zijn mand zijn veilige plekken.

Aan zijn eetgedrag merk ik dat hij gezworven heeft, zijn eetsnelheid is formidabel. Daar probeer ik nu wat rust in te krijgen door een schaaltje in de bak te leggen waar hij omheen moet eten en met korte pauzes tussendoor. Dat werkt al aardig.

Vreemde mensen in huis zijn nog een bedreiging. Hij loopt dan rondjes door de kamer, zoekt bescherming bij mij en laat zich niet echt benaderen. Als het bezoek gaat zitten en hem verder negeert wordt hij nieuwsgierig, snuffelt heel kort en trekt dan weer terug. Met een paar bekenden die wat vaker komen, wordt hij vertrouwder en laat zich strelen. Als er volk buiten loopt wordt er geblaft, dat nu al een stuk minder heftig is dan in het begin. Aan zijn “blafvolume” hoor ik dat er ook manvolk langs loopt. Vooral dát proberen we samen te minimaliseren door positieve woorden te gebruiken.

Het contact met andere honden blijft nog even beperkt tot neus-neuscontact, hij blijft het wat eng vinden en soms “bromt” hij (afhankelijk van de soort). Met eigen soort gaat het vrijwel direct goed.  Loslopen is nog niet aan de orde, mede omdat hier in de buurt niet een veilig omheind terrein te vinden is. Dat is wel jammer, ik zou het hem gunnen. Aan de lange lijn in het bos of op de hei vindt hij net zo fijn

Renzo is in november aardig ziek geweest. De dierenarts ontdekte na wat speurwerk een ontsteking in zijn linkerschouder ter hoogte van de plaat die er in Spanje ingezet is. Gelukkig hoefden we niet naar een kliniek, met 2 stevige antibioticakuren is het leed geleden. Renzo heeft 10 dagen op 3 poten gelopen, was ik blij dat ik niet zo’n grote Galgo heb gekozen.

Er is dus nog wel een aardige weg te gaan met deze viervoeter. Ik hoop dat vooral het contact met mensen en andere honden nog wat zal verbeteren. Gewoon door blijven oefenen en begeleiden, dunkt me. Wie een goede suggestie heeft, mag het zeggen.

Groetjes van Heleen en Renzo

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Jacqueline

Wat een kwaliteit van leven spreekt er uit je eerlijke en hoopvolle berichtje.
Dank voor het delen.
Doet me goed om te lezen.

Voorzichtige knuffel voor Renzo en moed, kracht en hoop voor jou.

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Carin

Wat leuk om te lezen dat het goed gaat met je, Renzo. Je hebt duidelijk je Gouden Mandje gekregen en ik hoop dat je daar nog heel lang van geniet.

Dikke knuffel.

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Pauline Giesen

Hallo, met veel geduld gaat het helemaal goedkomen met Renzo.
Onder een dekentje liggen hebben ze snel geleerd!!!
Veel plezier van Renzo.
Pauline Giesen.

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Hannie

Mooi dat Renzo zijn plek heeft gevonden bij jouw.

Pootje Violeta