Mijn Gouden Mandje - Shayla/Yara

10 maart 2018 18:42

Vraagt u zich wel eens af hoe het nou gaat met de hondjes die geadopteerd zijn? In onze rubriek "Mijn Gouden Mandje" ziet u hoe het met de GINN hondjes gaat. Wilt u ook vertellen hoe het met uw pas geadopteerde lieve langneus gaat? Stuur dan uw verhaal (foto's zeer welkom!) onder vermelding van "Mijn Gouden Mandje" naar: info@greyhoundsinnood.nl. We plaatsen ze dan in volgorde van binnenkomst, zodra er ruimte is op de site.

Vandaag: Yara

Na het overlijden van ons kleine hondje, was ik op zoek naar een nieuwe hond om het drietal weer compleet te maken.

In het verleden heb ik een Grippet gehad en val echt voor de windhond. De afgelopen jaren hebben herplaatsers bij ons gewoond van allerlei rassen, behalve windhonden. Eigenlijk kwamen alle herplaatsers als “tijdelijke opvang” op ons pad en zijn ze uiteindelijk gebleven.   Nu was het eindelijk weer tijd voor een windhond dus!

Maar omdat naast de 2 andere honden ook kater Ozzy deel uitmaakt van de roedel, was ik op zoek naar een windhond die al in een opvanggezin zat met katten. Diverse websites en stichtingen verder zaten er “best leuke” honden tussen, maar niet de hond die hier goed zou passen. Totdat op de GINN-site Shayla voorbij kwam, een vergeten hond die al 14 maanden in Scooby zat. Het filmpje sprak gelijk aan, maar er was nog niet bekend hoe zij verder zou zijn en… belangrijk… of ze met katten zou kunnen.

Na het intake-gesprek met Ingrid is in Scooby de kattentest gedaan en daar bleek ze niet te reageren. In de intake had ik ook aangegeven dat er kippen bij ons wonen, dus die hebben ze in Scooby ook maar gelijk onder haar neus gedrukt. En na even snuffelen, was ook daar geen interesse in.  Dus…. mocht Shayla op transport naar Nederland!

13 januari kwam zij aan in Ospel. Een prachtige zwarte Galgo, met een witte staartpunt. Heel vrij en open, ze vond iedereen leuk en rende gezellig van de ene persoon naar de andere. Dus op weg naar huis, naar haar nieuwe leven met een nieuwe start en een nieuwe naam:  Yara.

Thuis heeft ze kennisgemaakt met Joy en Whiskey, de andere honden en met Ozzy, de kat. En met name dat laatste vond ik erg spannend, want hoewel de test in Scooby goed leek, kan dat thuis toch anders zijn. Maar er zijn helemaal geen problemen geweest, alleen als Ozzy buiten wegrent komt haar jachtinstinct naar boven en rent ze hem achterna. Maar ze doet niets. Inmiddels heeft Ozzy het ook door en blijft hij gewoon stil staan. Dan snuffelt Yara even en gaat ze weer verder met waar ze mee bezig was.

Ook met de andere honden gaat het super. Voor “bitchy” Joy, de Terriër/Chihuahua met een groot ego, heeft ze ontzag en met Basset Whiskey is ze dikke maatjes. Zij spelen veel samen en slapen gezellig tegen elkaar aan, of over elkaar heen 😉. En dat was wat Whiskey zo miste na het overlijden van Midas, geweldig dus!

Ongelofelijk dat Yara zich zo snel heeft aangepast! En dat ze zo lang in Scooby heeft gezeten, terwijl ze zo sociaal is. Yara heeft de leegte na het overlijden van Midas opgevuld. Voor ons, maar ook voor Joy en Whiskey. Wij zijn erg blij met haar!

Remco 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Ingrid

Helemaal op haar plek bij jullie, vanaf dag 1. Super! Ik kom haar zeker nog in het echt bewonderen ;-)!

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Tina - Webmaster GINN

Wat leuk Remco, weer een windhond in je leven! Geniet ervan!

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Carin

Ohhh, wat fijn om te lezen en zien dat het zo goed gaat. Ik hoop dat jullie nog heel lang met elkaar mogen genieten!!

Gr, Carin