Mijn Gouden Mandje - Suria

23 oktober 2017 18:14

Vraagt u zich wel eens af hoe het nou gaat met de hondjes die geadopteerd zijn? In onze rubriek "Mijn Gouden Mandje" ziet u hoe het met de GINN hondjes gaat. Wilt u ook vertellen hoe het met uw pas geadopteerde lieve langneus gaat? Stuur dan uw verhaal (foto's zeer welkom!) onder vermelding van "Mijn Gouden Mandje" naar: info@greyhoundsinnood.nl. We plaatsen ze dan in volgorde van binnenkomst, zodra er ruimte is op de site.

Vandaag: Suria

En daar was ze dan! Suria, een wat verlegen, rossig ruwhaar galgaatje ….

Op 2 september kwam ze met een transport van FBM aan in Ospel. Vol verwachting stonden we te wachten met onze andere ruwhaar, Punkie. Punkie leek zich de plek te herinneren. Ze kwam vorig jaar zelf aan in Ospel en was nu duidelijk niet op haar gemak. Toen we naar de auto terugliepen, leek ontspanning meer ruimte te krijgen. Suria liep zo met Punkie de loopplank op de auto in. Daar lagen ze samen alsof ze dat altijd zo deden.

Het begin was best moeilijk. Moeilijk, omdat we kort daarvoor afscheid hadden moeten nemen van onze zo geliefde galgoreu, Chill. Blijdschap met de komst van Suria vermengde zich met verdriet over het heengaan van Chill, zonder dat ze elkaar ooit gekend hebben. Suria herinnerde ons er meteen aan dat dat gewoon zo mag zijn. Dat we iedere dag nemen zoals die komt en dat verandering zijn eigen tempo en stapjes kent.

Dat eerste contact en die eerste periode is iedere keer weer verwonderlijk. Met Suria, wat ‘zonnetje’ schijnt te betekenen, haalden we inderdaad een heel lief en vrolijk meisje in huis. De eerste weken gingen wij wel hurkend door het huis. Suria deinsde terug als we op haar afkwamen en naar haar uitreikten. Op het moment dat we door onze knieën gingen, kwam ze zelf naar ons toelopen. Inmiddels durft ze al door de achterdeur naar binnen te lopen, terwijl we in de deuropening staan. Een klein maar zo belangrijk stapje, en zo dapper van haar!

Van onze roedel maken ook de galga’s Lizzy en Ninja deel uit. Met vier enthousiaste meiden besloten we de halsbanden en riemen te verruilen voor veiligheidstuigjes. Zo gezegd, zo gedaan! Binnen enkele dagen hadden we vier tuigjes met bijpassende hondenlijnen in huis. We waren ons er toen nog niet van bewust, dat ons nog een hele uitdaging te wachten stond. Ook die moest stapje voor stapje genomen worden. De veiligheidstuigjes hadden namelijk niet alleen tot gevolg dat de vier meiden er niet aan dachten om te ontsnappen; ze wilden überhaupt niet meer lopen. Verstijfd en met ongeloof werden wij met grote ogen aangekeken. De vrijgevochten meiden moeten gedacht hebben, dat we gek geworden waren. Lizzy vond de hele situatie vrouwonterend: met dat omhulsel en dat hengsel leek ze wel een boodschappentasje op poten. We zijn er toen mee begonnen de tuigjes loszittend af en toe in huis om te doen. Van lieverlee durfden ze erin te lopen, maar er niet in te plassen of te poepen. Wat tot gevolg had, dat ze na lange wandelingen hun behoeftes alsnog thuis deden. Met veel geduld zijn de meiden er nu klaar voor. Onze Punkie staat zelfs vooraan om haar tuigje om te krijgen. Een tuigje om krijgen betekent namelijk aandacht krijgen en dat is leuk. Ze steekt haar kopje er zelfs al gewillig in.

Suria krijgt steeds meer een plaats in ons hart. Ze gaat buiten naar hartenlust op onderzoek uit met de andere meiden en is gek op haar knuffels. Ze is ook steeds meer op ons gericht. Als we ’s ochtends beneden komen, dan laat ze haar buikje zien en laat ze zich lekker aaien op haar ligbedje. Met haar mooie, grote donkerbruine ogen komt ze ook regelmatig een aaitje halen en kijkt ze aandachtig naar alles wat we doen in huis. Vuile vaat uitlikken is een huishoudelijke taak die ze samen met Ninja heel graag vervult. Suria schijnt ook goed met katten te kunnen. Het enige wat wij zien is een felle roedel voor wie katten en ook konijnen, tja, niet veilig zijn. Die moeten dan ook met veel bombarie tegemoet getreden worden.

Chill kijkt van bovenaf op dit alles nog steeds rustig toe. Een harem van wel vier schone galga’s! Daar had hij nooit van durven dromen…

Astrid & Erik

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Hannie

Wat 'n leuke roedel hebben jullie zeg !!!