Mijn gouden mandje - Tonto

16 augustus 2010 09:34

"Mijn gouden mandje"... Een kijkje in de mand van ....

Vraagt u zich soms ook af hoe het nou gaat met de hondjes die geadopteerd zijn?
In onze nieuwe rubriek "Mijn gouden mandje" ziet u hoe het met de GINN hondjes gaat.

16 augustus 2010
Vandaag een kijkje in de mand van Tonto.

Op de verjaardag (15-08) van Hugo (AKA Tonto) een update.

Op 7 juli j.l. is Hugo in ons gezin gekomen en heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. Anderhalve week na het ontvangst is hij met ons meegegaan op vakantie naar Oostenrijk. Uiteraard spannend maar dit ging geweldig.

Eigenlijk hebben wij ons behoorlijk vergist in Hugo:
-Hij vind autorijden relaxt, gaat lekker slapen achterin.
-Binnen plassen of poepen vind hij vies, hij wacht gewoon tot wij buiten zijn.
-Onze bank is gewoon nog heel. Er ligt ook nog geen haar op!
-Elke (!) andere hond in de buurt is per definitie vriend, ook al is die andere hond het er niet mee eens.
-Hij is lui, wat nou lekker een stuk wandelen, als het te ver is trekt zijn baas hem gewoon achter zich aan, hardlopen met de baas is ook al zoiets....
-Pas na 1 dag wist hij wat de commando's "Mand" en "Zit" betekenen. "Eten" en "Ga je mee" snapt hij niets van.
-Alleen thuis blijven voor een uurtje of wat is OK, gewoon even naar buiten kijken waar ze heen gaan en dan slapen. Dat je baasjes úúúúúren video-opnames maken moeten ze gewoon zelf weten, nergens voor nodig.

Nee, hij is echt een geweldige kerel. Dat vinden de Oostenrijkers en Duitsers overigens ook. Daar de straat over is een absolute bezienswaardigheid. We hebben in 1 week 200 keer mogen vertellen dat hij inderdaad "Schnell laufen" kan, inderdaad een "Windhund" is en zelfs 2 keer laten fotograferen.

Een paar puntjes mogen wij nog finetunen, tenminste, als hij dat wil...
-Fietsen zijn niet eng, het is zelfs leuk om er naast te lopen, elke keer wat verder, mensen kijken je vreemd aan als je rechts een Galgo hebt aan je hand, en links een fiets om hem te laten wennen. En zo maar een half uur lopen. Op een dag kunnen we een lekker eindje trappen/lopen. Hij zal zich moeten wennen aan een "fiets-familie".
-Hengels zijn niet eng, die vissers vaak wel.
-Paraplu's zijn handig, ook niet eng.
-Regen is inderdaad niet leuk, maar dat kan niet betekenen dat je binnen kan blijven staan. Kom anders gewoon onder die enge paraplu.
-Als hij plast zou het mooi zijn wanneer hij dat niet doet als een teefje... gewoon rechterpoot omhoog, dat houdt je voorpoten wat frisser...

Kort gezegd, het is een groot feest met "Hugi". Hij is af en toe schrikkerig/bang voor onbekende geluiden of bewegingen, maar nu al veel minder. Zo zie je dat je niet per sé een hond ter adoptie krijgt waar een lange handleiding bij zit. Ik hoop dat mensen die twijfelen hiermee over de streep worden getrokken. Of toch, er is nog 1 nadeel....misschien wel 2.... 1) je wilt nooit meer een andere hond, 2) misschien wel meer....

Groetjes,
de baasjes van lieve Hugi.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.