Mijn Gouden Mandje - Una

15 september 2018 08:15

Vraagt u zich wel eens af hoe het nou gaat met de hondjes die geadopteerd zijn? In onze rubriek "Mijn Gouden Mandje" ziet u hoe het met de GINN hondjes gaat. Wilt u ook vertellen hoe het met uw pas geadopteerde lieve langneus gaat? Stuur dan uw verhaal (foto's zeer welkom!) onder vermelding van "Mijn Gouden Mandje" naar: info@greyhoundsinnood.nl. We plaatsen ze dan in volgorde van binnenkomst, zodra er ruimte is op de site.

Vandaag: Una

Ik was me al een tijdje aan het oriënteren op een windhond. Het zou mijn eerste hond worden. Men zei me dat als je ‘jouw hond’ (online) ziet dat je het wel zou weten. Nu zag ik zoveel lieve, leuke, mooie, aandoenlijke honden…. Ik liet het een poosje rusten. Wel wist ik zeker dat ik de hond eerst zou willen ontmoeten in real life. Ik keek nog eens online bij GINN en daar was ze…Una, ze sprong recht mijn ziel binnen. Het klinkt misschien gek (hoewel de lezers hier het niet zo vreemd zullen vinden) maar ik stond in vuur en vlam! Ik had niet eens een video gezien.

En toen was het ineens heel snel zo ver… op Valentijnsdag dit jaar is ze vanuit Ierland met de bus op weg gegaan. Ik was een paar dagen eerder nog een hoog genoeg hek om mijn tuin aan het installeren in de vrieskou en kon alleen maar aan haar denken. Wat vond ik het spannend! Hoe zou ze zijn?

De 1e kennismaking met Una was magisch mooi. Ik stond te trillen op mijn benen van emotie toen ik haar zag. Tranen welden op. Tussen alle honden en mensen kwam uit zichzelf naar me toe en er was direct een klik. Iedereen vond haar prachtig en ik had het geluk dat ze met mij mee naar huis mocht! In de auto nestelde ze zich lekker in het mandje en was erg rustig. Ik wist dat mijn leven vanaf nu enorm zou veranderen en ik had er zo’n zin in!

De eerste tijd thuis was een ontdekkingsperiode voor ons allebei. Ze bleek aardig goed opgevoed te zijn. Na een jaar kennel herinnerde ze zich de regels van in een huis leven nog behoorlijk goed. Alleen de plasjes hier en daar. Nu ik het kleed, dat in het begin haar plasjes kreeg, eruit heb gegooid is dat over.

Het eten was een uitdaging, ze mocht best wat aankomen maar het was zoeken wat ze lekker vond. Nu we daar achter zijn gekomen kan ze schransen als een bouwvakker ;)

Ze is een vrolijke dartele meid die graag een flinke sprint trekt. Als zij op het hondenveldje is geweest gaan alle andere honden moe naar huis. Ze rent makkelijk en graag mee naast de fiets, ik moet alleen erg alert zijn op katten, waterhoentjes, konijnen etc…(niet alleen op de fiets ;)) Ik moest erg wennen aan hoe jachtig ze is. Tsja, als je ‘professioneel’ hebt gejaagd dan ben je dat natuurlijk niet zomaar kwijt.

’s Avonds verzamelt ze graag allerlei dingen in huis op haar bedje. Potjes, flesjes. Ze kan zelfs potjes opendraaien. ’s Nachts is de bank voor haar en overdag voor mij, prima deal ;) Dat ging vanf het begin moeiteloos. Wat nog een uitdaging blijft is alleen thuis zijn in het huis van mijn vriend. Dat is toch niet zo eigen als ons eigen domein thuis en dan gaat ze janken, blaffen en plassen. Dat moeten we dus nog eens van nul af aan rustig gaan opbouwen.

Wat een avonturen hebben we in dit half jaar al beleefd. Ze houdt totaal niet van water maar ze dook er prompt in toen ze achter een eend aan ging. We hebben deze zomer al veel gekampeerd en ik voel me een koningin met haar aan mijn zij in mijn tent. En zo gezellig! Autorijden is een feest en als we op de bestemming zijn aangekomen is ze er maar moeilijk uit te krijgen.

Prachtig te zien wat een allemansvriend ze is. Mensen vinden haar ook heel mooi en lief. En zij is dol op alle knuffels en aandacht. In het pension tijdens mijn buitenlandreisje had ze met allerlei andere windhonden een geweldige tijd. Voorlopig kan ik helaas nog geen hond erbij nemen en gelukkig heeft ze het nu ook goed naar haar zin. Een windhondenmaatje zou ik haar gunnen. Zopas heb ik op het terras een date geregeld met een whippet. Binnenkort gaan ze samen wandelen.

Ze sprong vanaf het begin recht mijn hart in vanaf de eerste foto. Elke dag voel ik hoe enorm verliefd ik op haar ben. Beiden zijn we zeer happy met deze match!

Karin de Wit

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

10 maanden geleden geplaatst door Renée Smith

Wat een lief, mooi stel zijn jullie! Heerlijk om te lezen en te zien op de foto's.
Veel geluk samen!

11 maanden geleden geplaatst door Carin

Lieve Una,

je boft maar met zo'n leuk en lief vrouwtje als Karin. Ik was erbij toen jullie elkaar voor het eerst zagen en ik zag dat Karin als een blok voor je viel. Dat magische moment mocht ik getuige van zijn...zo mooi.

Nog heel veel geluk, liefde en plezier samen!!!

Gr. Carin