Mijn Gouden Mandje - Xalto

11 november 2017 13:41

Vraagt u zich wel eens af hoe het nou gaat met de hondjes die geadopteerd zijn? In onze rubriek "Mijn Gouden Mandje" ziet u hoe het met de GINN hondjes gaat. Wilt u ook vertellen hoe het met uw pas geadopteerde lieve langneus gaat? Stuur dan uw verhaal (foto's zeer welkom!) onder vermelding van "Mijn Gouden Mandje" naar: info@greyhoundsinnood.nl. We plaatsen ze dan in volgorde van binnenkomst, zodra er ruimte is op de site.

Vandaag: Xalto

Onze lieve deugniet Xalto, die al meer dan een jaar in het asiel zat, als eerste uit de bus van zijn lange reis. Dus even plassen en een hele lange plas zelfs. Daar na rondsnuffelen in de manege wat eten en drinken.

We hadden al doorgekregen dat Xalto was gebeten door een andere hond, bij het inladen in Spanje. Even nog een veiligheidsriem gekocht voor de zekerheid en toen in de auto en naar huis. Thuis aangekomen eerst hem de auto uitgelaten en onze andere Galgo, Jamal, naar buiten laten komen om even kennis met elkaar te laten maken op ons gesloten binnenterrein. De begroeting samen was leuk en vreedzaam. Eenmaal binnen moest hij in iedere hoek snuffelen: alles was nieuw en interessant. Hij heeft de eerste dag alles op zijn gemak aangekeken. De nacht was redelijk rustig, ook al bleef hij op en neer lopen. Maar de volgende dag was het rustige van hem voorbij. Toen begon het ondeugende eruit te komen. Alles wat niet mocht probeerde hij uit.

Zelfs onze Jamal van 11 moest het af en toe  ontgelden omdat hij steeds in zijn rust werd gestoord. Het was wel op speelse manier.

Maar nu we hem een paar weken hebben, is hij een super jonge Galgo. Dat weten wij nu dat hij jong is. Hij is heel aanhankelijk, vooral naar een persoon toe. Hij kijkt samen met ons tv, snurkt en blaft in zijn slaap en gromt als er een dierenprogramma op tv is, voelt zich nu helemaal op zijn gemak: hij heeft zijn mandje gevonden bij ons. Wij zijn blij dat we Xalto hebben met zijn makken en zijn streken.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.