Onderzoek Reu vs Teef

16 maart 2018 14:37

Onderzoek Reu versus Teef

Wij hebben als stichting al een aantal jaren het gevoel dat er veel meer teefjes worden geadopteerd dan reuen en we vragen ons af hoe dat komt. Wij willen graag de reuen wat meer promoten, maar eerst hebben wij eens nagezocht in onze eigen database of dit gevoel eigenlijk wel klopt.

Nou…. we hadden gelijk, kijk maar eens hieronder.

                   REU               TEEF
2014           44                   81
2015           44                   63
2016           26                   59
2017           56                   81
2018             7                   18  tot 13-03-2018

Het is enigszins schokkend voor ons om te zien dat er bijna 2 keer zoveel teven als reuen worden geadopteerd en we vragen ons af: WAAROM??

Dus we willen jullie als adoptanten vragen: waarom kies je liever voor een teef? Vanwege karakter (liever, zachter, trouwer) of makkelijker vanwege plassen in huis, of misschien nog wel iets anders. We willen de teefjes-adoptanten vragen om een eerlijke reactie, geen enkel antwoord is fout of wordt tegengesproken, we willen gewoon weten waarom.

En voor de reuen-adoptanten hebben we dezelfde vraag: waarom kies je liever voor een reu. Je mag alles noemen wat in je opkomt.

Wil je in een reactie hieronder je beweegredenen noemen en wij gaan ze dan naast elkaar leggen en kijken of we daar iets mee kunnen doen. We zetten deze oproep zowel op website als op Facebook. Je hoeft maar op 1 van de twee media te reageren, om dubbelingen te voorkomen.

We hopen dat jullie allemaal zoveel mogelijk mee willen doen en zijn zéér benieuwd naar jullie reacties. Je antwoorden kun je geven tot 1 april, dan gaan we met de uitkomsten aan de slag. Alvast heel erg bedankt voor het meedoen.

P.S. Dit onderzoek geldt voor elke galgo-adoptant die dit leest, dus ook als je een galgo van een andere stichting hebt geadopteerd.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

12 maanden geleden geplaatst door Tina - Webmaster GINN

@ Mieke: Of er meer teven dan reuen te adopteren zijn. Nee, dat denk ik niet. Het is gewoon dat er meer teven geadopteerd worden en er meer reuen achterblijven in de asielen. Wat de jagers betreft: als een reu 2, 3 of 4 jaar is, wordt hij gedumpt. Teefjes worden soms wat langer gehouden om puppies te produceren.
Dank voor je reactie!

12 maanden geleden geplaatst door Mieke de Klein

5 Jaar geleden hebben we voor een grote Galgo reu gekozen, omdat onze Jack Russell teef erg dominant was en angst agressie had. Icaro was erg tolerant tegen onze Jack Russell en andere honden. Als onze Jack Russell naar hem uitviel, ging Icaro gewoon achteruit. Gelukkig zijn ze later nog de grootste vrienden geworden. Icaro kan zijn plas erg lang ophouden en plast soms pas als we alweer bijna thuis zijn. In huis plast hij nooit. 3 jaar geleden is onze Jack Russell overleden en na een half jaar hebben we Lizzy (Neisa) geadopteerd. Een Galga teefje. Zeker in het begin moesten we haar elke 4 uur uitlaten, anders plaste ze in huis. Nu kunnen we langer wegblijven, dat gaat goed. Lizzy heeft ook een heel zacht karakter. 7 Maanden geleden hebben we nog een Bodeguero reu geadopteerd. Voordat hij echt zindelijk was, dat heeft wel een paar weken geduurd. En nog heeft hij af en toe dat hij 's nachts in huis poept en soms plast. We moeten erg letten op de tijden van eten geven en het kluiven. Hij is een vrolijk hondje en nodigt de Galgo's vaak uit tot spelen.
Omdat alle honden die je adopteert gecastreerd zijn, denk ik dat er weinig verschil is tussen het karakter van een reu en een teef.
Ik heb wel nog een vraag, zijn er ook veel meer teven dan reuen te adopteren of is het zo dat er erg veel reuen overblijven. Dit zou ik toch wel heel erg triest vinden.
Groetjes Theo en Mieke

12 maanden geleden geplaatst door Margaretha

Mijn hele leven heb ik reuen en teven 'door elkaar' gehad en dat ging altijd prima. Dus eigenlijk heb ik geen voorkeur, al zijn mijn huidige Galgo en Podenco beide teven. Saartje de Podenco zocht met spoed een huisje en later is Gita de Galgo erbij gekomen omdat ik smolt van haar lieve koppie op de foto. Het Podenco-opvangertje (nu in zijn gouden mandje) was een reutje die bij het plassen zijn pootje zó hoog optilde dat hij bijna omviel. Dus een echt 'baasje'. Mijn reuen Caesar (Dobermann) en Danny (kruising Whippet) waren de liefste honden van de wereld maar eigenlijk heb ik nog nooit een hond gehad die 'tegenviel'. Mocht er nog een Galgo komen dan wordt het een reu uit Scooby want die heb ik al op het oog. Moet er alleen nog even heel goed over nadenken en natuurlijk bespreken met het GINN-bestuur.

12 maanden geleden geplaatst door Yvon

Omdat ik een roedel van 5 honden heb, heb ik reuen (3) en teven (2). Mijn Galgo is een reu en daar heb ik bewust voor gekozen. Ik vind reuen vooral baasgerichter en gemoedelijker dan teven. Ook zijn ze meer van 'ik vind alles best'. Wat het plassen betreft: de gecastreerde Galgo doet altijd aan het begin van de wandeling een grote plas en verder doet hij helemaal geen plasjes. Mijn andere gecastreerde reuen zelfde verhaal dus ik heb absoluut niet de ervaring dat gecastreerde reuen veel plasjes doen en ze waren allemaal net zo snel zindelijk als de teefjes. Mijn Galgo-reu loopt in de wandelgebieden altijd los, houdt me altijd heel goed in de gaten, luistert perfect en gaat goed met andere honden om. Hij is met mijn mini-hondjes ontzettend lief & voorzichtig en speelt & kroelt héél graag met mijn grote teef, zijn grote vriendin. Dus ik ben gewoon ontzettend blij met mijn grote, grappige goedsul!

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Dagmar

Ik ben eigenlijk meer vóór een reu dan een teef. De meeste reuen zijn aanhankelijker en zachter dan een teven dat is tenminste mijn ervaring.
Een teef is inderdaad vaker een 'bitch';)

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Donna Bierling

Wij hebben Reina geadopteerd. We zagen een foto van haar en waren gelijk onder de indruk van haar mooie koppie. Dat ze een teefje was, is voor ons een verrassing. Wij hebben de laatste jaren reuen gehad. Na jaren weer een teefje te hebben is ook weer fijn. Ons maakt het niet uit of het een reu of een teefje is. We vallen op het beestje of niet.
Wat wij nu ervaren met Reina is, dat zij (nog) niet overal zo lang blijft snuffelen.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Susan Karreman

Wij hebben nu een galgo reu en een teef. Daarvóór een teefje. De reu is net zo zindelijk als de teef. Verder is hij wat on gecompliceerder. Heel makkelijk in de omgang met alle soorten honden. Zoekt nooit de confrontatie, geeft alleen een waarschuwende blaf als hij een andere hond zat is. Is even aanhankelijk als het teefje en uitermate hartelijk.Ik ben nu gek op reuen

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Nanja Tierie

Sinds ik galgo's heb/opvang heb ik geen voorkeur meer, ik heb nu een opvang teefje dat net zo veel plast als mijn eigen reutje.
Mijn oudste hond is een mixje/ podenco en erg territoriaal, vandaar dat ik geen dominante
reutjes opvang, maar met alle opvangers allemaal galgo's, reutjes en teefjes zijn nooit problemen in de roedel geweest!
En zo heerlijk dat ik nog nooit een blaffer heb gehad!
Groetjes Nanja

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Houbrechts

Zelf ben ik veel bezig met paarden en daar gaat mijn voorkeur naar hengsten en ruinen omdat er heel wat merries typische merrie kuren zijn ( wisseled karakter , zuur , dominant ,...) doordaar gaat de keuze buj een hond ook rapper uit naar reutjes dus toen ik besloot een galgo te adopteren keek ik automatisch meer naar de reuen ... en hier heb ik totaal geen spijt van , mijn galgo is een pracht hond zeer aanhankelijk , totaal niet dominant, integendeel hij gaat elk conflict uit de weg en is allemans vriend ... dus bij deze hoop ik dat er ook meer reuen een kans krijgen ! ☺️

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door tim en yvonne de velde harsenhorst

wij hadden in het begin voorkeur voor een teef omdat wij een labrador reu hadden en die tilde bij elke gelegenheid de poot op , na aanraden van GHF hebben we toch (plu)tonio de reu geadopteerd en het klopte de lab was niet geholpen , en tonio wel beviel ons super en 3 maanden later hebben wij elwood nu woody ook een reu geadopteerd en het bevalt ons super kan het niet anders zeggen .

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Mieke Saanen

Vooraf hebben wij nooit de keuze gemaakt of we een reu dan wel een teef wilden. Onze keuze werd bepaald door de hond die voorbij kwam en die ons raakte. Ik heb even terug gekeken; we hebben evenveel reuen als teven geadopteerd! Momenteel hebben we 2 reuen en die zijn geweldig samen! Persoonlijk vind ik dat er niet een groot verschil is tussen reuen en teven. Reuen zijn misschien nog wel aanhankelijker dan teven. Mijn advies zou zijn; kijk naar de blik in de ogen, naar het hoofd en laat dat je keuze bepalen.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Anneke Schalkwijk

Van de dik 100 opvanghonden sinds 17 jaar heb ik om en om teefjes en reutjes gehad, korte en lange tijd, nooit uit gezocht, het waren noodgevallen, dus reu of teef. Nood is Nood.
Maar als ik een weegschaal had hiervoor dan blijft het in het midden hangen.
Ik heb net zo veel "dominante" reuen als teven gehad [dominant ff tussen aanhalingstekens], plassen dito, aanhankelijk minder of meer is al helemaal hetzelfde. Vele reuen plassen als een teefje of pootje gaat minimaal om hoog. Daarom verbaasd het mij ook zo vaak dat ze bijna altijd om een teefje vragen, ook wel die denken dat een teefje beter bij een klein kind in gezin zal passen vanwege het moederinstinct. Net als bij mensen heb je dominante vrouwen en dominante mannen. zachtaardige vrouwen en zachtaardige mannen.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Elize

Ik heb (in 2016) bewust voor een reu gekozen omdat ik al een klein mix teefje had en dat bleek een goede keuze want mijn Galgo reu vindt het meestal goed wat de kleine doet.
Galgo’s zijn in principe geen vechters dus als dat een reden zou zijn om geen reu te nemen dan valt die af.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Annet

Heb 2 reuen geadopteerd. Is toevallig. Het geslacht maakt me niet uit. Ze waren ook heel verschillend. Hartelijke groet van Moon en Annet

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Beate Kirchner

Ik heb sinds 2 jaar een galgo teef en sinds vorig jaar een galgo reu. Beide zijn toevallig bij mij terecht gekomen. Voor Pina was ik gastouder, Bianco was een noodopvang. Beide kon ik niet meer laten gaan. Ik had misschien een lichte voorkeur voor een teef omdat ik eerder 4 tekkel teven gehad had. En nu heb ik 2 witte galgo's die uitzien als broer en zus maar ze zijn zo verschillend. Pina is een echte introvert (als ik het zo mag noemen). Heel voorzichtig, afwachtend, schuw. Vraagt weinig aandacht. Bianco is een extrovert. Altijd een kwispelstaart, een grote smile in zijn gezicht, heel aanwezig. Loopt de hele dag achter me aan. Maar is ook zo ontzettend charmant, happy, gelukkig, dankbaar dat je niet anders kan dan lachten. Beide samen vormen een geheel voor mij. De rust en de actie. Braaf en ondeugend. Zou ik voor na Pina en Bianco een voorkeur hebben? Ik weet het niet. Niet meer zo duidelijk dan bij mijn tekkels iig. Bianco is trouwens geen ik plas aan elke book reu. Net de deur uit plast hij een halve liter oid en dan is hij ook klaar. :-) Hopelijk hebben in de toekomst meer reuen een kans op adoptie! Hartelijke groeten, Pina, Bianco en Beate

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Jetteke

Ik moet eerlijk zeggen dat ik bevooroordeeld was en dacht dat een teef 'liever' en 'minder dominant' zou zijn. En dat reuen overal hun poot tegen op zouden tillen. Het tegendeel is op alle vlakken bewezen: ik had een zeer dominante teven en 4 sullen van reuen. Mijn reuen waren in die zin echte mannen dat het één keer tot een grom of conflict kwam en daarna was het klaar. Bij de teven kan/kon het veel langer 'doorsudderen'...