Onze Bernita

02 augustus 2017 18:42

De foto’s zeggen wel veel over hoe ze hier aan kwam 3 juni jl.: mager, onder de bijtwonden, herstellende van een operatie, de eerste dagen heel zenuwachtig, veel heen en weer ijsberen, maar levenslust en nieuwsgierigheid overwonnen.

Ze at niet zo goed, maar na zo'n lange rit en veel stress was er niet direct reden tot paniek. Snel leek het iets beter te gaan, maar helaas begon ze na een aantal dagen te spugen en wilde ze niet meer eten.

Na onderzoeken bij de dierenarts was de diagnose alvleesklierontsteking (met hele zorgelijke waarden) en een blaasontsteking. Antibiotica, pilletjes tegen de misselijkheid, een vetarm dieet en heel veel rust hebben haar hier doorheen geholpen.

Ze heeft ons verbaasd doen staan met haar kracht om te willen leven. Haar alvleesklierwaarden waren na 1,5 week weer normaal en ze kwam met veel moeite een kilo aan. Wel moesten we in de gaten blijven houden of de alvleesklierontsteking niet chronisch blijkt. Nu we een paar maanden verder zijn lijkt die ontsteking inderdaad chronisch. Dat uit zich met name door soms momenten van misselijkheid. Ze gaat dan de bank of haar kussen liggen likken, hijgt een beetje en is daarbij soms ook wat onrustig. Gelukkig zakt dat wel weer weg en ze eet prima!

Nu was er in Spanje ook een melkklier verwijderd vanwege een bultje en er waren toch weer wat bobbeltjes te zien. Dus besloten we om haar buik nogmaals te laten onderzoeken.

Diagnose: weer melkkliertumoren die verwijderd moesten worden. Omdat ze 12 jaar is en zoveel achter de rug heeft, hebben we getwijfeld of deze operatie wel verstandig is. Maar de dierenarts gaf aan dat haar hart sterk genoeg is en er waren nog geen uitzaaiingen te zien zijn in haar longen. Dus we hebben toch de gok gewaagd en Bernita is op 12 juli geopereerd. Het was een erg zware operatie met een flinke wond op haar buik en in haar liezen. Ze was ook helemaal bont en blauw.

Maar…. weer verbaasde zij ons enorm door 2 dagen later rond te lopen alsof ze helemaal geen zware operatie achter de rug had en ze was weer haar vrolijke zelf. Dat is zeer bijzonder om te zien en natuurlijk ook heel fijn voor haar opvanggezin.

Bernita is inmiddels uitgegroeid tot een hele blije, enthousiaste en vooral eigenwijze en verwende hond. Ze geniet er ontzettend van met de andere honden op de bank te liggen, mee op pad te gaan met de auto, los rond te scharrelen en soms trekt ze zelfs nog even een klein sprintje. Hoe lang Bernita nog heeft is niet te voorspellen (paar maanden, half jaar, een jaar of misschien wel langer), maar voorlopig heeft dit meisje toch maar mooi haar Gouden (opvang) Mandje gekregen, want door haar hele medische verhaal hebben we besloten in overleg met haar opvangmama dat Bernita niet meer gaat verhuizen, maar haar thuis heeft gekregen bij haar opvanggezin.

Resy de Haas, je bent een topper dat Bernita bij jou mag blijven wonen en dat je haar met zoveel liefde verzorgt! We weten dat je geniet van Noozy, de koosnaam die Bernita heeft gekregen omdat ze duidelijk nieuwsgierig in het leven staat.

Bernita is vanaf nu virtueel te adopteren en we hopen dat er mensen zijn die dat willen doen. Iedere bijdrage daarvoor is welkom: of het nu eenmalig is, maandelijks, een groot of een wat kleiner bedrag. Wij zullen u uiteraard op de hoogte houden over hoe het met Bernita gaat.

Bernita is opgenomen op de pagina Virtuele adoptie

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

11 maanden geleden geplaatst door Hannie & Arno

Inmiddels heeft Violeta, Bernita viritueel geadopteerd.....vriendinnen voor het leven ehh hopelijk ontmoeten ze elkaar eens in het echt?

Hannie

11 maanden geleden geplaatst door Mieke van Erp

Lief meisje, geniet bij je liefdevolle opvanggezin van het leven je hebt dit zo verdiend. Dank jullie wel GINN en opvanggezin dat jullie dit oudje een kans hebben gegeven.

11 maanden geleden geplaatst door Hannie & Arno

Bernita wij wensen jou gelukkige jaren toe...lieve groet van ons en pootje van Violeta.

11 maanden geleden geplaatst door Yvonne

geweldig dat ook deze hond een kans krijgt. heel veel dank en ik hoop dat jullie nog lang van haar kunnen genieten. lieve groet van Yvonne