PAWS en IRGT Transport 08-04-2017

09 april 2017 08:14

Om 13.00 uur zou de prachtige bus arriveren met onze 5 honden. Vier honden van Paws Ierland; Benji, Homer, Siog en Farrah en het eerste greyhound teefje Lady van ons samenwerkingsverband met de Irish Retired Greyhound Trust. Helaas was er een groot ongeluk op hun weg via Duitsland richting Ospel met als gevolg een enorme file dus moesten we tot 15.30 uur wachten. Gelukkig was het mooi weer en konden de adoptanten wandelen, in de zon zitten of zelfs even het dorp in. Tania liet het koffiepotje flink pruttelen en er was overheerlijke chocolade/vanille cake.

Ik had zelf mijn honden en opvanghond meegenomen en GINN-vrijwilligster Hannie, die professioneel hondentrimster is, heeft fijn alle nagels van de honden geknipt. Ook gelijk de GINN kast even onder handen genomen, er waren zeker wat dingetjes waar nu wél even tijd voor was totdat de bus zou komen. En dan eindelijk, om 15.30 uur kwamen ze.

De bus is helaas te hoog om naar binnen te rijden en anders dan bij de galgo’s kunnen de greyhounds gewoon buiten uit de kennel gehaald worden en aan de riem naar binnen lopen waar ze heerlijk los kunnen en eten/drinken. De greyhounds worden tijdens het transport ook regelmatig uitgelaten dus hun behoeftes om zich te ontlasten zijn niet zo groot. Zij zijn normaal gesproken niet angstig of verlegen en laten alles rustig gebeuren.

Wat een prachtige hondjes weer en wat hebben ze het weer getroffen met hun nieuwe families. Kijk nou eens naar Homertje, die mag fijn overal mee naar toe met z'n baasje. Siog stal de harten van menigeen, ze is formaat whippet en wat een leuk meisje. Lady, een echte eyecatcher en Benji de zwarte parel en wat een vrolijke jongen. En dan hebben we nog onze Farrah, ons opvangertje, ook al zo'n lieverd. Kijk maar eens op onze site naar dit fantastische meisje.

De tijd tikte door en was het al vrij laat. De adoptiepapieren moesten sneller dan anders ingevuld worden, want mensen wilden natuurlijk niet te laat thuis zijn, wat te begrijpen is na zo'n lange dag. Benji moest met de trein naar huis want helaas had zijn familie autopech onderweg gehad en moesten ze verder met het openbaar vervoer. Al met al liggen de honden nu gegarandeerd in hun mandjes of bank uit te rusten van hun lange reis.

GINN-collega's Tania, Hannie en Ingrid waren weer in supervorm en hebben er mede weer een leuke dag van gemaakt. Huisfotografe Yvonne heeft heel wat foto's gemaakt en ook van mijn opvanger Greyhound meisje Amy. Ik weet dat iedereen bijna niet kan wachten om haar foto's weer te zien verschijnen. In Ierland zitten ze ook te wachten, dat weet ik. Ook voor hen is het belangrijk te weten waar "hun" honden naar toe gaan.

Morgen wordt het een heerlijke dag als we de weerman mogen geloven, dus dat wordt massaal de tuin in, naar het strand of een heerlijke wandeling met de nieuwe gezinsleden. Ik hoop dat we ook daarvan weer leuke foto's te zien krijgen. Adoptanten en opvangfamilies, bedankt dat jullie een hond de kans geven op een fijn leven. Lieve collega's, bedankt voor jullie hulp en gezelligheid en ook de collega's achter de schermen. Yvonne, bedankt weer voor je prachtige foto's. Dominic en Tony, bedankt voor het brengen van de honden en goede reis terug naar Ierland. Francis en André, bedankt voor het openstellen van jullie locatie en hulp en als laatste mijn partner Ton bedankt omdat hij ook steeds z'n steentje bijdraagt voor de hondjes.

Groetjes, Silvia

Link naar de foto's van Yvonne.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Tania Ekkerink

Het was een super dag, het is een verademing om ook eens honden uit de bus te zien stappen die niet zo bang zijn. Zo lief waren de heren die de honden gebracht hebben. Een klein fluit geluid van een van de heren en hoppa allemaal erop af als bijen op een pot honing!Zo gepassioneerd vertelde een van de heren over zijn leven met de Grey's. Thanks

Heel veel geluk allemaal met jullie schatjes.