PAWS Transport 09-06-2017

23 juni 2017 17:09

Om 06.00 ging de deurbel, de eerste adoptanten melden zich. Ze waren heel vroeg vertrokken om hun Blue in de armen te sluiten. 5 minuten later stopte de bus van PAWS, we zijn met z’n allen Dominique en Tony gaan begroeten met natuurlijk een kopje thee dat Carla heeft verzorgd.

Daar kwamen de prachtige Ierse Grey’s uit de bus gestapt, wat een beauty’s, twee reuen en teefje: Blue, Buddy en Lauren. Ze kregen allemaal veiligheidstuigjes om, lekker veilig! Blue, Buddy en Lauren hebben toen even de pootjes gestrekt en hun behoefte gedaan.

Blue, wat een prachtige grote Greyhound.  De adoptante was onder de indruk van zijn formaat maar was op slag verliefd. De kleur zo apart! Tony overhandigde de benodigde papieren en de chip en tatoeage werden gecontroleerd. Terwijl er van alles werd geregeld, nam Tony de honden die nog verder moesten, een voor een uit de bus om ook heel even de poten te strekken en hun behoefte te laten doen. Hij ververste het water en de benches weer netjes gemaakte, helemaal top Tony! Buddy had flink last van zijn darmen wellicht door alle stress. Dominique heeft wat gegeven om de darmen tot rust te brengen. Ze vertrokken vrij snel om de laatste honden naar hun warme mandjes te brengen.

Het adoptiecontract van Blue werd ingevuld en de adoptie werd officieel bekrachtigd met de handtekening. Blue heet voortaan Finley, een prachtige statige naam voor deze mooie Greyhound heer. Finley kreeg een mooie halsband. Hierna ging de adoptant helemaal gelukkig met haar Finley op weg naar huis. 3 dikke kussen en daar gingen ze.

De overige twee, Buddy en Lauren gingen lekker liggen. Lauren op een zacht mandje en Buddy, die ging toch maar gewoon op een mat liggen. Dat wordt nog even wennen voor Buddy om op een zachte ondergrond te liggen. Rond 13.00 uur kwam de tweede adoptant voor Buddy.  Helemaal hoteldebotel, zo kun je het noemen. “Oh, wat prachtig!” Dit waren haar woorden. Na een paar gelukstranen te hebben gedroogd, zijn ook de papieren van Buddy in orde gemaakt. ”Buddy Joe”, zo komt deze Greyhoundman te heten! Joe, een van de honden van de adoptant die er helaas niet meer is, is een oom van Buddy Joe en lijkt er sprekend op! Vandaar de naam Buddy Joe. Hij werd even uitgelaten alvorens de verre reis te starten. Na de koffie ging Buddy Joe met een heel gelukkige adoptant op weg naar huis! Een lekker opgemaakt bedje achter in de auto, 3 dikke kussen en weg waren ze.

Het overgebleven meisje Lauren, ach, wat een schatje. Ze is een nachtje gebleven helemaal zonder problemen, ze schikte zich en at heerlijk een bakje met brokken. Ja, de dame heeft ook vlees gesmikkeld. Het woord “lekkers”, ja dat had ze snel in de gaten en ze wist precies waar het lag!

Ze is de nacht ingegaan zonder problemen, heeft zelfs flink doorgeslapen. Zo lief. Ze begon langzaam te kwispelen en kwam al om eens een flinke knuffelbeurt vragen. Die heeft ze gekregen. De dag erna om een uur of 11.00 kwamen de laatste adoptanten. Ook weer een succes, ze raakten niet uitgekeken, zo prachtig vonden ze Lauren. Haar naam hebben ze veranderd van Lauren in Blue Pearl en dat is ze ook! Ze heeft een prachtig mooie blauwe gloed over haar vacht een mooi Greyhoundmeisje! Blue Pearl werd in de watten gelegd, er werd van alles voor haar aangeschaft. Tuigje, riem speeljasje niets was te veel. Ook hier werd het officieel door het getekend contract. We zijn samen nog een stukje gaan lopen zodat Blue Pearl nog even haar behoefte kon doen. En ja, ze plaste netjes op het gras! Daarna de auto in, ook hier 3 dikke kussen daarna op weg naar het geluk!

Het was een bijzondere ervaring dit transport zo veel liefde voor de honden, die voor de adoptanten nog onbekend waren, maar de blikken in de ogen van de adoptanten dat was alleszeggend.

Heel veel geluk lieverds jullie verdienen het! Dominique en Tony van PAWS Ierland  en Carla super bedankt!

Tania

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Erna Nederlof

Bij het lezen van dit verslag is Buddy Joe twee weken thuis. Bij thuiskomst 's avonds op 9 juni vond hij zijn rust in de berging( het verlengde van mijn woonkamer). Ik heb de deur opengelaten en daar heeft hij rustig de eerste nacht geslapen. De volgende morgen een zacht hondenkleed neergelegd en nu is het nog steeds zijn vaste plek. De twee banken heeft hij nog niet ontdekt, maar dat zal ongetwijfeld gebeuren.
Buddy Joe (met een knipoog naar de Golden Earring) is het kleine neefje van mijn eigen grote reu Joe die vorige maand is overleden op bijna 14-jarige leeftijd. Voor mij zal er altijd een zwarte Ier in mijn roedel zijn, iets dat ik al jaren geleden met mezelf heb afgesproken.
Na het overlijden van Joe keek ik eens op de site van GINN en viel op zijn foto. Vervolgens heb ik zijn stamboon op www.greyhound-data.com opgezocht en bleek hij dezelfde bloedlijnen te bezitten als mijn Joe. Mijn keuze stond vast.
Tijdens het eerste contact met Ingrid, de adoptieconsulente voor onder meer Overijssel kreeg ik nog meer verrassend nieuws: de volgende week stond een transport vanuit Ierland gepland en misschien zou Buddy Joe nog meekunnen.... En dat bleek dus te kunnen!
Met alle macht mijn dienst geruild en op 9 juni op weg naar Maastricht! Bij binnenkomst bij Tania viel ik helemaal stil door zijn verschijning: bloedmooi en zo ontzettend lief. In de roes van het zien van je geadopteerde hond, is daar direct het besef dat hij een van de weinige gelukkigen is die een tweede kans krijgen. In hun land van herkomst worden ze met het grootste gemak bij de dierenarts achtergelaten voor euthanasie, in de bloei van hun leven.
Buddy's levensloop is identiek aan die van Joe die ik in 2008 heb geadopteerd: tot ruim 4,5 jaar succesvol geweest op de baan en daarna de kans van zijn leven gekregen.
De introductie met zijn acht hondendames verliep perfect en hij is inmiddels goed aan het wennen. Ik ben zeer verguld met zijn aanwezigheid en ik hoop dat deze knappe jongen zo oud mag worden als zijn grote neef.

GINN, ontzettend bedankt voor jullie vertrouwen in mij en voor jullie inspanning om deze adoptie in zo'n korte tijd te regelen om hem met dit transport mee te laten komen. Het heeft hem hierdoor maanden van kennelleven bespaard omdat ik hem anders waarschijnlijk pas na de zomer zou hebben kunnen omarmen,

Liefs, Erna,

Overijssel.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Jetteke

Jullie bedankt Hugo en Ryanne!! De Ierse honden verdienen het net zo als de Spanjaarden en we zijn blij om de Ierse asiels ook een beetje te kunnen helpen terwijl daar de nood ook echt hoog is... Heel veel geluk met elkaar!!

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Hugo & Ryanne Bosch

"It's a long way to Tipparary "
We zongen het in de auto toen we onze lieve schat "Lauren" gingen ophalen.Aangekomen een warm en hartelijk onthaal door Tania en haar man , wat zijn het toch lieve mensen met een groot hart voor de honden ,bedankt voor nog-
maals voor alle goede zorgen !! Daar was ze dan onze "blue pearl " ze lag te genieten in een heerlijke mand een luxe die ze nog niet kende.Wat waren we blij haar eindelijk te zien en dat we haar in onze armen konden sluiten.de weg terug in de auto was voor haar geen pretje ze rilde en kroop dicht tegen mij aan haar hoofdje achter mij weggestopt.Thuis aangekomen rustig laten bijkomen en laten kennismaken met de honden met relaxed verliep. Sindsdien is ze zich steeds meer thuis gaan voelen en smult van al het eten Ze kan heerlijk ontspannen op haar rug liggen met alle 4 de benen de lucht in . Wat een lieve schat, ze heeft haar "thuis" gevonden en wij onze blauwe parel !
We kunnen wat ze mee heeft gemaakt niet meer veranderen maar we hopen dat veel liefde en geduld haar nog vele mooie jaren bij ons gegeven is ! Bedankt iedereen bij GINN voor al jullie liefdevolle inzet en voor deze lieve,prachtige "blauwe ierse parel " 😘