PAWS Transport 11-08-2017

11 augustus 2017 19:08

Om 05.30 uur ging vanmorgen de wekker. Nog een kwartiertje wakker worden en dan .... Transportdag!! Douchen, aankleden, mijn eigen 2 kanjers uitlaten, eten en rijden.

Om 08.30 uur zou de bus in Ospel aankomen. Vlak voor aankomst kwam ik ze al tegen, de prachtige roodwitte bus met Dominic en Tony. Spullen snel in orde gemaakt en in de tussentijd was Tony Boxer al aan het uitladen. Wat een prachtig koppie en ook zo lief weer, totaal niet bang. Ben ik Greyhoundfan?? Ha ha, echt wel.

Eerst moest alles even onderzocht worden, geen tijd om een lekker visbrokje aan te nemen, behoeftes doen en even heen en weer lopen, wat een heerlijkheid na die reisdagen. Tijdens de reis worden de greyhounds gewoon uitgelaten, dat is anders dan bij de galgo’s. Greyhounds zijn getraind om rustig naast je te lopen en zijn heel kalm en (meestal) niet bang. Ze zijn ook gewend om in een kennel te leven dus eng vinden ze dit niet en stappen rustig weer in de kennel als ze klaar zijn. De greyhounds reizen heel comfortabel, ze hebben allemaal hun eigen vaste bench, met een heerlijk dik kussen en daarop nog eens een speciaal kleed. Ze staan niet eens op als je binnen wilt kijken wie er nog meer in de bus zitten. Ik heb de overige 5 honden die er nog in zaten, geaaid en nog wat liefs verteld. Zij reizen verder naar Duitsland.

De adoptante was inmiddels ook gearriveerd samen met een vriendin en konden Boxer Mackee eindelijk in de armen sluiten. Boxer kreeg een prachtig Donut hondenkussen en een mooi veilig tuig van zijn adoptiemama. Nadat alles geregeld was en foto's waren gemaakt, moest de reis terug weer aangevangen worden, want dat was ook nog een aardig stuk rijden voordat ze thuis zouden zijn. Wat zal Boxer Mackee slapen vanavond, moe van de lange reis en nieuwe indrukken.

Weer een greyhound een eigen huis, na alleen maar het race- en kennelleven te hebben gekend. Hopelijk volgen er nog veel meer, want net als de galgo’s worden deze prachtige dieren door velen ontzettend misbruikt. Kijk maar naar China, waar ze inmiddels hele fokprogramma's hebben voor racehonden. Presteren ze niet meer dan eindigen ze in de pan.

Om 12.15 uur reed ik mijn pad weer op na veel files op de terugweg, maar dat mag de pret niet drukken; het is altijd feest, een transportdag. Alleen maar geluk op die dag, de honden gelukkig en ook de vrijwilligers die eindelijk het eindresultaat mogen aanschouwen na maanden voorbereiding.

Heel veel geluk Boxer Mackee!!!

Francis en André, bedankt weer dat we gebruik mochten maken van jullie mooie lokatie. Dominic en Tony bedankt voor het veilig op bestemming brengen van de honden.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

11 maanden geleden geplaatst door Elize

Heel hartelijk bedankt voor jullie goede zorgen.
Boxer, nu Emmett, moest inderdaad nog een flink stuk rijden maar is nu thuis, hopelijk voelt hij zich ook snel thuis......
hartelijke groeten Elize Brijder