PAWS Transport 18-01-2018

19 januari 2018 12:20

Het eerste greyhoundtransport van 2018. Dit keer een mini-transportje. We kregen te horen dat een greyhoundmeisje haar vriendje zo miste, nadat hij overleden was. Alles op alles gezet om een maatje voor haar te vinden en hem zo snel mogelijk over te laten komen vanuit Ierland. Er werd gezocht naar een hele grote zwarte greyhoundreu maar uiteindelijk werd het Scout, een prachtige, grote gespierde beige greyhound met prachtige ogen en alle karaktertrekken, die de adoptanten zochten in een vriendje voor hun hond.

19 januari zou hij aankomen maar wegens de weersomstandigheden was het toch wat vervroegd. 18 januari ‘s avonds om 20.45 uur kwam dit keer een grijze bus voorrijden. Wij allemaal naar buiten met toch weer een spannend gevoel. De adoptanten benieuwd naar hun nieuwe huisgenoot en ik daarnaast ook altijd benieuwd naar de reactie van de adoptanten op hun hond. Je krijgt er nooit genoeg van. Tony dacht dat Salukimix Binx voor ons was en haalde hem uit zijn bench. Nee Tony, Binx is niet voor ons, wij hebben Scout laten komen. Dan naar de andere kant van de bus en ja hoor, daar zag ik hem. Wat een prachtige grey.

Hij werd uit de bench gehaald en het was meteen dikke mik met zijn nieuwe vriendinnetje. Je zag gelukkige gezichten bij de adoptanten, wat waren ze blij met hem. Gelijk maar laten plassen, dat duurde wel een tijd, de nood was hoog. Nog even een praatje met de chauffeurs over de storm die over Nederland was geraasd en de schade die ze onderweg hadden gezien, afscheid genomen en weer snel naar binnen.

Scout ging alles onderzoeken, de bak brokken die speciaal voor hem was klaargezet, heeft hij leeg gegeten. Ton deelde nog een stukje worst aan de honden uit, maar Scout haalde er zijn neus voor op, alsof hij dit niet kende. Wat een heerlijke hond, blij, vriendelijk, mooi, gespierd en groot. Een droomhond.

Inmiddels was het laat geworden en de adoptanten moesten nog een flink eind rijden, dus de adoptiepapieren werden getekend en is er nog een foto met adoptanten en beide honden gemaakt. Scout heet inmiddels Kito en gaat gelukkig worden met een lief gezin met kinderen, een greyhoundvriendinnetje en een prachtige grote tuin, waarin hij heerlijk kan rennen en spelen. Heel veel geluk Scout, na een jaar bij PAWS in de kennel te hebben gezeten. Je snapt niet hoe dat toch mogelijk is.

Volgende maand Februari staat er een groter greyhoundtransport gepland en daar verheug ik mij nu al weer op. Bedankt adoptanten voor het adopteren van Scout, ik hoop dat er snel een verhaaltje op de site komt, hoe het met hem gaat. Bedankt lieve collega’s voor de samenwerking tijdens de adoptieprocedure en bedankt chauffeurs voor het veilig thuisbrengen van de honden.

Groetjes, Silvia

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

11 maanden geleden geplaatst door Tina - Webmaster GINN

Hallo Yvon,
Je kunt het beste contact opnemen met de consulent uit jouw regio. Kijk op onze contactpagina.

11 maanden geleden geplaatst door Yvon

Allereest mijn respect voor iedereen die zich hier inzet de opvang en adoptie van alle honden!! Dan nu mijn vraag; ik wíl héél graag meer informatie over de procedure van honden vanuit Ierland naar Nederland. Kan iemand mij daar meer over vertellen?