Petitie BaasGalgo

03 januari 2017 13:04

De publieke televisiezender Televisie Castilla-LaMancha gaat een documentaire uitzenden over de jacht met de galgo’s. BaasGalgo protesteert hier fel tegen en heeft een petitie opgezet om dit tegen te gaan.

Teken alstublieft massaal deze petitie. En graag ook delen op onze Facebookpagina! https://www.change.org/p/castilla-la-mancha-tv-tv-castilla-la-mancha-no-retransmita-carreras-de-galgos?recruiter=504893417&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=autopublish&utm_term=mob-md-share_petition-no_msg

In grote lijnen vertaald:
Petitie is gericht aan Carmen Amores, directeur van Televisie Castilla-LaMancha

BaasGalgo kan niet begrijpen, dat de publieke televisie-omroep, gesubsidieerd door alle Spanjaarden, medeplichtig is aan de wereld van de jacht en wedstrijden met Galgo’s, die zoveel lijden, dood en verlating tot gevolg heeft.
Een wereld waar dieren worden uitgebuit wat leidt tot hun uitputting of verwonding en waar ze vervolgens worden afgevoerd, verlaten of vermoord, omdat zij niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van hun jagers.
Een wereld waarin ongebreideld fokken, verwaarlozing en misbruik zijn gekoppeld aan de dieren die door mensen worden gebruikt als een stuk gereedschap.
Als vereniging die zich wijdt aan de strijd tegen de verwaarlozing en mishandeling van de Galgo in Spanje, verzoeken wij dit publieke orgaan het promoten van de galgojacht te heroverwegen.

 photo Petitie_zpsekvdtdbw.jpg

 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Yvonne van der Burg

Ik denk dat dat helaas niet zo werkt Hannie, als ze dit zien worden ze in mijn ogen degene die nog niet aan die gruwelijke mishandeling meedoen, alleen maar gretiger. Ze weten dat daar geld mee te verdienen is. Dus er zullen nog meer van deze prachtige lieve honden het slachtoffer worden van deze monsters.

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Hannie & Arno

Ik begrijp niet goed waarom dit niet zou mogen worden uitgezonden? Het is te hopen dat ze alles uitzenden. Documentaire/films over de jacht met galgo's worden ook uitgezonden elders in de wereld op tv en andere media. Misschien worden die Spanjaarden zo ziek ervan dat vanzelf het jagen met galgo's minder wordt.

Hannie
pootje Violeta