Petitie tegen Spaanse "training"

31 juli 2014 17:56

Veel galguero's maken gebruik van een motor of auto om hun galgo's op snelheid te trainen. De honden worden dan achter het voertuig gebonden en dan.... geven ze gas.

Wanneer de galgo's komen te vallen en niet meteen overeind kunnen komen, worden ze voortgesleept en wordt heel hun dunne vel weggeschuurd met verschrikkelijke wonden tot gevolg. De bijbehorende foto's zullen we u besparen, maar als u dit ook verschrikkelijk vindt, teken dan alstublieft onderstaande petitie. 

Ga hier naar de petitie 

 photo Spaansetraining_zpsb3c29af7.jpg

 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Langer 3 jaar geleden geplaatst door mirra bollen

hoop dat dit echt wordt tegengehouden. ongelofelijk dat dit nog gebeurt. treurig.

Langer 5 jaar geleden geplaatst door Tina

Hoi Pauline,
Dat gebeurt vaker, als je je aanmeld voor een petitie, dan weten ze je te vinden en vragen je om nog meer petities te ondertekenen.
Je zult deze hoofdzakelijk in je mailbox vinden, je kunt dit stoppen door jezelf af te melden voor deze mails. Kijk onderin de mails, daar staat meestal dat moet aanklikken "unsubscribe". En dan houdt het wel op.

Tina - GINN webmaster

Langer 5 jaar geleden geplaatst door Pauline Giesen

Hallo, een paar weken geleden heb ik de petitie ondertekend, omdat ik het verschrikkelijk vind wat er met die windhonden gebeurd, heb zelf altijd whippets gehad. Ik vind het alleen jammer dat ik nu allerhande onduidelijke post krijg waar ik niet om heb gevraagd en waar ik niks mee heb. Jullie kunnen daar niks aan doen, maar vervelend vind ik het wel
Hartelijke groeten en succes met jullie werk voor de windhonden.
Pauline Giesen.

Langer 5 jaar geleden geplaatst door Marc Hanssen

Ja, verschrikkelijke beelden. Waarom binden ze die jagers niet achter een motor en laten ze dan lekker een half uurtje rennen met 50km per uur,is goed voor hun conditie en komen ze er gelijk achter wat ze hun honden aan doen. Ik heb zelf een galgo van ongeveer 10 jaar oud,hij is ongelofelijk lief dat je je afvraagt dat Kay nog zoveel vertrouwen in mensen heeft na wat hij allemaal heeft mee gemaakt. Hier uit blijkt wat een super honden galgos eigenlijk zijn. Deze honden verdienen beter. En hoop dat er wat gedaan wordt aan deze mishandeling van dieren.

Langer 5 jaar geleden geplaatst door linda van gameren

Ik zit te janken!

Daarom hebben wij vorig jaar Rojo (in december overleden, 3 jaar oud, leishmania) en daarna vier maanden geleden Canica (2 jaar oud, uit een dodingsstation) geadopteerd. Prachthonden die dit lot niet verdienen (welk dier wel?)
Is dit nu ook de EU met al die andere stomme regeltjes? Gezonde honden mishandelen en als ze niet voldoen afmaken: mag dat wel?

Wie weet heeft onze Caniek dit ook meegemaakt (ze heeft wat kleine schaafplekjes). Ik word er misselijk van. En dan zijn er nóg ergere beelden en verhalen van hoe ze in o.a. Spanje omgaan met dieren.
Canica ligt nu voldaan op haar rug in haar mandje en ze doet het hartstikke goed en dat geeft me dan wel weer voldoening: weer eentje gered! En we houden heel veel van haar en haar, ondanks alles, vrolijke en lieve karakter.

Henry en Linda

Langer 5 jaar geleden geplaatst door Jan Zeeven

Verschrikkelijk!

Langer 5 jaar geleden geplaatst door Ans Zeeven

Vreselijk!!! Ongelofelijk.!!!

Langer 5 jaar geleden geplaatst door ans nieuwenhuysen

Deze reactie is om tegen deze verschrikkelijke training te protesteren. Ik hoop dat ik hiermee
mijn steentje heb bijgedragen.
Ans