Piep!Vandaag voor de Galgo's

19 januari 2017 15:25

Update 19-01-2017 Piep!Vandaag gaat verder met aandacht vragen voor de galgo's in Spanje. Na het maken van de documentaire, het opzetten van een petitie gaan ze nu verder met het plaatsen van adoptieverhalen om te laten zien hoe de galgo's in Nederland leven na hun harde bestaan in Spanje. Daarmee aantonend dat Galgo's supergeschikt zijn als huishond en niet alleen (volgens de galguero's) maar voor de jacht gebruikt kunnen worden. Vandaag het eerste verhaal.

Oh enne... had u de petitie al getekend? Nog niet? Wilt u dat dan alstublieft doen, in het belang van onze lieve langneuzen. Help hen!

* * *

Wie onze website regelmatig bezoekt, heeft kunnen lezen dat Piep!Vandaag zich frequent bezighoudt met het Galgo- en Podencoleed in Spanje. Oprichtster Karen Soeters van Piep!Vandaag is zelf afgereisd naar Spanje en heeft een documentaire gemaakt over het leven van de galgo, welke op maandag 7 november is gepresenteerd aan een aantal genodigden. De documentaire is nu voor breed publiek gepubliceerd, kijk op deze link: https://www.piepvandaag.nl/petitie-verbied-jacht-met-galgos-in-spanje/#PETITIE

Daarnaast heeft Piep!Vandaag een petitie tegen de galgojacht opgezet. De petitie is gericht aan de Spaanse overheid en wordt ondersteund door Dutch GalgoLobby, GreyhoundsRescue Holland en Greyhounds in Nood Nederland. Onze vraag is natuurlijk om massaal de petitie te ondertekenen. Als je op Facebook zit, vragen we ook aan jullie om dit bericht op onze pagina zoveel mogelijk te delen. Laat a.u.b. ook een reactie achter op de site van Piep!Vandaag, dan weten ze dat ze massaal gesteund worden.

Dus ga naar Piep!Vandaag https://www.piepvandaag.nl/petitie-verbied-jacht-met-galgos-in-spanje/#PETITIE, teken de petitie, bekijk vooral de prachtige documentaire en deel dit bericht op Facebook.

Laten we de galgo’s en podenco’s massaal steunen! Dankuwel.

 photo Broken Spirit_zpsbsy00pez.jpg

 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door verkerk

Wat leven we toch in een wrede wereld. Boycot Spanje tot ze er wat aan doen.

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Hannie & Arno

Heb de documentaire gezien.