Scooby Transport 03-03-2018

06 maart 2018 19:24

Afgelopen zaterdag gezellig met GINN-collega Anouk richting Ospel om daar weer 5 honden te verwelkomen die hier hun nieuwe leven op zich hadden wachten. Leya, Keko, Andrea en Domenica zijn meteen geadopteerd en Lancera kwam mee als opvanghond.

De chauffeurs van Scooby hadden al een zware week achter de rug in Scooby zelf, want door kou en regen waren er problemen met de waterleidingen en de stroom. Dat is nooit fijn, maar nu kwam het wel heel slecht uit aangezien Stichting Vehra er was voor de jaarlijkse week castreren. Stichting Vehra is dit jaar opgericht, maar de oprichtende dierenartsen gaan al de nodige jaren naar Scooby om daar een geweldige bijdrage te leveren om zoveel mogelijk honden te castreren (de teefjes worden ook gecastreerd, wat betekent dat eileiders en baarmoeder worden verwijderd) en daarnaast nog andere medisch noodzakelijke handelingen te verrichten. Denk hierbij aan gebitsreiniging, wondverzorging en nu zelfs een staartamputatie. Het team bestaat uit ervaren dierenartsen en een team dierenartsen in opleiding, die heel veel ervaring op kunnen doen in zo'n week. Het zijn echt toppers en ze hebben dit jaar veel hindernissen moeten overwinnen, maar toch maar liefst 236 dieren gecastreerd en dan nog de andere medische ingrepen. Respect!

De chauffeurs waren zichtbaar moe, want de reis was ook spannend geweest vanwege het slechte weer onderweg. Maar al met al waren ze niet heel veel later dan ze voor ogen hadden en gelukkig vermaken de wachtende mensen zich wel met kletsen over..... windhonden. Daar kun je dagen, weken, maanden, jaren mee vullen, toch?!

De hondjes konden weer even lekker hun pootjes strekken, hun "ding" doen, wat water drinken en een brokje nuttigen. Er waren ook wat mixhondjes bij, die ik zelf een week eerder nodig in Scooby gezien heb en het is echt een kippenvelmoment om al die honden nu hier te zien.

De vaste prik is natuurlijk het invullen van de adoptiecontracten, aanschaf van dingen als halsbanden, jassen en tuigen. Voor de honden is al dat passen een spannend iets en zeker aangezien ze in het verleden toch soms wel hele nare ervaringen hebben gehad met mensen. Dus rust, respect en wat ruimte met het passen van een halsband, jas en tuig is van groot belang. 

Ondertussen worden er wat lekkere dingen aan de hondjes gegeven en een enkele hond probeert zichzelf al te trakteren op de mensenkoekjes die er staan....

Nadat de meeste mensen vertrokken waren, was het nog even opruimen, laatste koffie opmaken en zelf met opvangertje Lancera naar huis. Om niemand te vergeten: iedereen bedankt die op zijn/haar manier helpt of geholpen heeft om deze liever honden weer een fijn thuis te geven.

Groetjes, Carin.

Het volledige foto-album kun je hier bekijken, met dank aan Anton Pattes.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Langer 2 jaar geleden geplaatst door Christel

Veel geluk met de langneuzen en misschien nog andere honden aan alle adoptanten 🙌👌👍😘ik ben in ieder geval heel gelukkig met men Duran en Winda( Windeke genoemd)
Ze zijn ook heel gelukkig.. chapeau voor de pendelaars en vrijwilligers. Dikke 👊👍🌹🌹❤️❤️