Scooby Transport 07-11-2020

08 november 2020 18:13

Gisteravond om 20.00 uur naar bed (niet echt, hoor) en om 04.00 uur er weer uit te rollen (wel echt) voor 5 Scoobyhonden vandaag. Met 2 GINN-vrouw sterk waren we er klaar voor om de adopties te doen van Brais, Jack, Berlioz en Mega de Cantalapiedra. En om opvanger Levi te omarmen.

Allereerst was Brais aan de beurt.  Een mooie grote zwarte reu die een leuk klein vriendinnetje heeft gekregen. Voor deze mensen niet de eerste buitenlandse hond, want het vriendinnetje komt ook van een zuidelijk land, maar wel de eerste galgo. Dat is natuurlijk heel spannend, maar ook heel leuk. Al voorzien van een veilig tuig, halsband en heuplijn stapten Brais zijn adoptanten binnen. Met Fjodor (jaja, mooie nieuwe naam voor Brais) in zijn veilige tuig, nieuwe halsband én met een nieuwe riem, een warme winterjas, en nog een regenjas in de tas, stapten ze met een glimlach weer naar buiten.

De adoptante van Berlioz kon niet wachten om hem te zien en vertelde hoe ze snel alles in werking had gezet om deze prachtige ruwharige kerel te kunnen adopteren, toen ze hem gespot had op de site van Scooby. Ze straalde dan ook toen ze hem ontmoette. Op momenten vond Berlioz het wat spannend, maar zijn vrolijke en nieuwsgierige kant hadden de overhand... lekker al knuffels komen halen bij iedereen in de buurt. Ook Berlioz kreeg een mooie halsband en een veilig tuig om en mocht toen op pad naar zijn nieuwe thuis voor de kennismaking met de andere hond in huis.

Prachtige Jack was iets groter dan verwacht, maar dat mocht de pret niet drukken en deze wat onzekere jongen werd ontvangen door ervaren armen. Thuis wachtte namelijk een roedel van 3 Galgo’s op hem. Allemaal black beauties en hoe geweldig is het om daar mee over straat te lopen?! We hopen dat hij snel is opgenomen in de roedel.

Dan lieve Mega met de moeilijke achternaam. Een prachtig, beetje onzeker meisje. Omdat ze nog helemaal "aangekleed" moest worden, werd ze ter plekke een lady in red.  Een warme rode jas aan en een rode regenjas mee. Ook natuurlijk een veilig tuig, een goede halsband en dubbel aangelijnd was zij klaar voor de reis naar huis. Morgen moet ze wel meteen even naar de dierenarts, want haar ene oor bleek helaas ontstoken en dat moet even behandeld worden, natuurlijk. Maar met de liefdevolle zorgen van haar adoptante zal het vast snel helemaal goed met Mega gaan.

We wensen de geadopteerde honden en hun adoptanten veel geluk, liefde en mooie jaren met elkaar. We hopen dat we ze af en toe terug zien in de nieuwe groep "Mijn GINN-mandje" op onze Facebookpagina. Voor de vrijwilligers erg leuk om te volgen en voor de adoptanten leuk om trots hun honden te showen.

En we mogen Levi niet vergeten. Deze grote reu van bijna 8 is vandaag opgehaald door zijn opvanggezin en de 2 reuen waar hij nu tot adoptie mee samenleeft. Ook zijn er katten in huis en met een geslaagde kattentest in Scooby zou dat geen probleem moeten zijn.

Uiteraard weer een grote dankjewel aan iedereen die heeft bijgedragen aan het hele proces om deze 5 honden hier te krijgen, zeker met de winter in aantocht. Absoluut het vroege opstaan waard!!

Bini, het was gezellig samen!
Groeten, Carin

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

7 maanden geleden geplaatst door Margo

Hoi Carin (en Bini natuurlijk),

Hier met Mega, nu Flora, gaat het goed; langzaamaan went ze hier; het is een bang meisje, maar zo verschrikkelijk lief! Ik doe het rustig aan, laat haar wennen aan de overvloed van indrukken en in haar warme bedje met veel rust, hoop ik dat haar oor goed geneest en ze zich dan ook beter zal gaan voelen.
Nog iedere dag blijk met haar!
Bedankt voor al jullie zorgen, financiële zaken, opvangen adoptanten; zo fijn!

Hartelijke groet, Margo