Scooby Transport 12-05-2018

18 mei 2018 11:37

Afgelopen zaterdag 12 mei was er weer een aankomst van honden uit Scooby en voor GINN zaten er 5 galgo's in de bus.

Allereerst was daar Jana. Dit meisje heeft 2 jaar in de Residencia van Scooby gezeten en iedereen was dan ook heel blij dat ze na al die tijd haar Gouden Mandje zou krijgen. Dat ging ook nog niet zonder slag of stoot, want een eerder transport kon ze niet meekomen omdat ze ziek was en het is natuurlijk niet goed om een zieke hond te laten reizen. Waarschijnlijk was haar weerstand verminderd door de verhuizing van de Residencia naar Scooby Medina en had ze even een kuurtje nodig. Maar..... 12 mei was het dan zover en heeft ze de reis naar Nederland gemaakt om aan haar nieuwe leven te beginnen. Ze heeft een knappe rustige andere hond naast zich die haar hierin zal helpen, want 2 jaar in een shelter, na bij een jager te hebben gezeten, is niet niks en logisch dat ze dus wat angstig en onzeker is/was.

Mooie zwarte parel Wapa was er ook bij en haar nieuwe baasjes hadden een glimlach van oor tot oor toen ze haar zagen. Kan ook niet anders natuurlijk.

Serrana, Poderosa en Amaya kwamen mee als opvanghond. Serrana is gereserveerd voor adoptie en zij zal 27 mei al gaan verhuizen naar haar Gouden Mandje. Ze heeft zich moeiteloos aangepast aan het leven in een huis, mee gaan wandelen aan de riem en zelfs de kat is geen probleem.

Poderosa zal snel op de site gezet worden met haar verhaal en foto's. Dit mooie ruwharige meisje heeft een beetje tijd nodig om te wennen, weten we al. Zij leeft samen met een kat en dat gaat goed.

En dan is daar nog Amaya.... een ietsje oudere galga die een beetje verdrietige indrukte maakte en haar gaan we even wat tijd geven in haar opvanggezin. Dan kunnen we haar beter leren kennen en goed bekijken wat voor haar belangrijk is in een heel eigen thuis.

Het was weer een fijne aankomst en uiteraard zijn we blij dat Fermín en Cristina de lange reis weer hebben gemaakt. Ze zijn ook weer met een volle bus met manden, dekens, wat voer en wat medicatie weggegaan. Ze hebben het allemaal zo hard nodig, want er blijven maar honden (en ook katten) binnenkomen. Sommige in vreselijke conditie en alle steun in de vorm van spullen, maar vooral ook financiële donaties zijn welkom. Mocht u iets willen doneren dan kunt u via de volgende link lezen hoe u Scooby kunt helpen: https://www.scoobymedina.org/nl/help-ons/hoe-om-te-helpen.

Naast dat de aankomst leuk is vanwege de honden zien, adopties doen en opvanghonden over te dragen aan de opvanggezinnen, is het natuurlijk ook leuk om als GINN-ers elkaar weer te zien en zaterdag waren Thalassa, Kiki, Ingrid, Anne, Katja, Sandra en Anton er.

Verder natuurlijk iedereen weer bedankt die op zijn/haar manier heeft bijgedragen aan de aankomst van deze honden!!

Groetjes, Carin

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.