Scooby Transport 25-11-2017

26 november 2017 16:19

Hallo allemaal,

wat waren we allemaal blij binnen GINN toen we het overzicht doorgestuurd kregen welke honden er gisteren allemaal zouden aankomen. Het indrukwekkende aantal van maar liefst 15!!! En dan natuurlijk ook nog honden voor andere stichtingen... toppie, toppie, toppie.

Ik denk dat we rustig kunnen stellen dat er afgelopen week, maar zeker vrijdag (misschien wel vrijdagnacht) en zaterdagochtend heel wat mensen hebben lopen stuiteren van de energie. Helaas kwam er nog wel een domper voor de adoptanten van Faraon... bij een laatste check door de dierenarts voordat de honden in de bus gingen, waren er toch wat zorgen over hem. Er is daarom besloten om hem niet te laten reizen. Heel triest zo vlak voor de reis, maar als een hond niet gezond is, kun je hem niet laten reizen en je kunt ook de adoptanten geen zieke hond meegeven. We hopen dat hij snel opknapt en zo snel mogelijk alsnog naar zijn thuis kan komen.

Onder goed gezelschap van 2 opvanggezinnen van GINN (zo onmisbaar voor de honden) ben ik zaterdagochtend naar Ospel gereden met een auto vol spullen en maar liefst ook 50 lekkere jassen voor de galgo’s in Scooby. 50 warme gewatteerde jassen van het sponsorjasproject van Ronda's Shop. Voor slechts € 5 kan iedereen een jas sponsoren en zo een hond lekker warm de winter door laten komen. Bedankt aan Ronda's Shop voor het opzetten van deze mooie actie, aan de donateurs voor het sponsoren van de jassen en Loes Dijkgraaf voor het maken van de jassen. Dit project loopt al jaren met succes!!

Nu de winter nadert zijn lekkere jassen nodig, maar veel honden vinden een pyama van fleece ook wel lekker voor in huis. Via Tania Ekkerink kunnen deze besteld worden door een mail te sturen naar am.ekkerink@gmail.com met de maten van de hond: ruglengte van nek tot staartaanzet gemeten en de taille... net achter de ribben. Prijs voor een pyama € 15. Na aftrek van materiaalkosten is de opbrengst voor GINN.

Bij aankomst in Ospel was er al volop bedrijvigheid van GINN-ers om alles klaar te zetten in de koffiehoek bij de GINN-kast voor het geval mensen nog een halsband, tuig, jas, tracker of iets anders nodig zouden hebben. Natuurlijk stond de koffie al klaar met wat lekkers erbij.

Omdat ze de reis over vele honderden kilometers gaat, kan de aankomsttijd soms iets uitlopen, want verkeer laat zich soms moeilijk regelen. Maar om 11.00 uur was het zover... de Scoobybus reed naar binnen en de blijde verwachting steeg tot ongekende hoogte, want natuurlijk is het dan vanachter het lint speuren door iedereen naar hun hond.

Terwijl ik schrijf moet ik bijna op mijn vingers natellen of ik wel alle honden noem. Meteen geadopteerd zijn Galgo’s Ben, Capricho, Dario, Foll, Gema, Grace Kelly, Habana, Plano, Seda en Podenco Alma. Over de adoptie van Alma zijn we ook wat extra blij, want Podenco's worden er al minder geadopteerd dan Galgo’s, maar deze dame heeft ook nog Leishmaniose. En zomaar ineens waren daar mensen die haar echt een paradijsje hebben gegeven.

Er zijn ook nog wat honden meegekomen voor opvang: Pepa, Jack, Polvora de Brax (iets zegt me dat die naam in het opvanggezin wel aangepast zal worden....) en Dulzón. Hoe het met hun gaat, kunt u over een week of iets langer lezen op hun persoonlijke pagina. Wie weet is één van hen zomaar uw droomhond.

Van alle honden die gisteren zijn aangekomen waren er ook een paar langzitters. Honden die al langer dan een jaar in Scooby zaten. Zo fijn dat die nu hier zijn en er zijn de afgelopen maanden heel veel langzitters geadopteerd vanuit de diverse shelters. Daar zijn we natuurlijk superblij mee. Wilt u ook een Galgo of Podenco adopteren die al lang in de shelter zit? Kijk dan zeker even op onze site of bij de shelters zelf.

Het was natuurlijk weer een gezellige drukte met al die mensen en honden. Na alle chipnummers met de paspoorten en de honden bij elkaar te hebben gematcht, konden de adoptiecontracten worden ingevuld, benodigde spullen worden gepast/gekocht en daarna het laatste stukje reizen voor alle honden naar hun nieuwe (tijdelijke) thuis. Het is een vermoeiende dag voor ze, maar hun nieuwe leven is begonnen.

Het was weer een topdag en heel gezellig met Tania, Corry, Kiki, Hannie (opvanggezin Jack), Carla, Anita, Dineke, Marlies (opvanggezin Dulzon), Donna (opvanggezin Polvora de Brax) en fotografe Yvonne, die de lieve Pepa in opvang heeft voor GINN. Allemaal bedankt voor de hulp! Natuurlijk ook alle mensen die op een andere manier bijdragen aan de adoptie van de honden. Dikke pluim weer voor de mensen van Scooby en de chauffeurs die de lange reis hebben gemaakt. Natuurlijk ook weer bedankt voor de ontvangst, Francis en André.

Groeten, Carin

We tonen hier een kleine selectie van de foto’s. Het volledige album van Yvonne kunt u hier bekijken: https://photos.app.goo.gl/tav4QkIHtj8B1fwq1

Hieronder wat voorbeeldfoto's van de fleecepyama's van Tania: 

 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Jetteke

En ook heel mooi dat Gitte Klynstra het sponsorbedrag voor Alma heeft vergoed... :-)

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Marjon van der Burgt

Wat een leuk verslag en al zo snel, Carin. Indrukwekkend weer om de bus met al die mooie honden te zien binnen komen en ze dan blij rond te zien rennen. Dank voor de organisatie: de ruimte voor aankomst van de honden, spullen, koffie, thee en lekkers en de inzet van de vrijwilligers. Onze Seda ligt al heerlijk ontspannen in haar warme mandje. Ze is heel mager en moet nog flink aansterken. Ze had zaterdag bij aankomst flink diarree en zaterdag nacht ook nog maar sinds zondag is dit gestopt en ze slaapt heel veel. Wat maken ze wat mee en dan toch zo snel zich aanpassen, super!

Groeten, fam. van der Burgt.

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Elsbeth

Wat een leuk verslagje weer, en mooie foto's, dankjewel! Capricho komt langzaam tot rust. Vanochtend kwam hij voor het eerst naar me toe voor een voorzichtige knuffel. Dat komt helemaal goed met die lieverd :-)

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Tania Ekkerink

Je slaat de spijker op de kop Carin, het was lekker druk en gezellig! Zoals te zien is op de foto's van Von.
Veel geluk allemaal!!!