Scooby Transport 29-09-2018

03 oktober 2018 10:51

Ze stonden allemaal te trappelen van ongeduld: de adoptanten en opvanggezinnen van Roma, Moro, Bond, Campanera, Blair, Yosefina, Rocco, Negrita, Shedon, Duque en Corbata. Sterker nog: de honden die een hele rit in de bus achter de rug hadden, ook! De spanning werd opgevoerd omdat de bus later dan gepland aankwam. Veel mensen zijn buiten in het zonnetje gaan wachten onder het genot van een kopje koffie en een plakje cake.

Dubbel spannend was het voor een aantal nieuwe opvanggezinnen. Het is voor GINN heel belangrijk dat deze mensen bereid zijn een hond in huis te nemen. Door deze opvanggezinnen kunnen kansloze honden tóch naar Nederland komen om hier te proeven van hoe het er in het gezinsleven aan toe gaat. En hopend dat er ergens thuis voor hun een warm mandje staat.

Ondertussen werden waterbakken en voerbakken klaargezet voor deze lieverds. Ook de riemen, halsbanden en de jasjes werden zorgvuldig uitgestald in ons GINN-hoekje. Verschillende mensen maakten al een keus voor een halsband, maar het is altijd afwachten hoe groot de halsomtrek van de hond is.

Het koord werd gespannen en alle ogen waren gericht op de grote poort. Toch was het hierna nog zeker een half uur wachten. Eindelijk! Om 11.00 werd geroepen: “Zijn alle aanwezige honden vast??“. Het sein groen werd gegeven. De grote deur kon omhoog zodat de bus naar binnen kon. Eindelijk konden alle honden hun pootjes strekken, plassen en poepen. Fermín en Elomari hebben de honden weer veilig vanuit Spanje naar Ospel gebracht. Veel dank hiervoor. Er werd gretig gebruik gemaakt van de waterbakken en hier en daar werd er een hapje uit een van de bakken gegeten.

Reikhalzend werd er gezocht door de wachtende mensen: “Heeft mijn lieverd wel in de bus gezeten? Oh wat is hij groot, ohhh wat is ze mooi!” Het is altijd emotioneel om de eerste kennismaking te zien op een afstand.

Helaas was het loslopen van de honden van korte duur: de bus moest wegens omstandigheden snel vertrekken. Met man en macht werden met overal vandaan getoverde riemen en halsbanden de honden aangelijnd. Dus snel werden de paspoorten overhandigd en weg was de bus.

Zo mooi, zoveel geluk om je heen te zien en natuurlijk wil iedereen graag snel met hun nieuwe gezinslid of opvanghond naar huis. Toch moet dan eerst het chipnummer worden gecontroleerd en contracten worden ingevuld. Nadat er een halsband, een veiligheidstuigje of iets anders voor de honden was gekocht, vertrok iedereen tevreden naar huis.

Na de waterbakken, voerbakken en alle uitgestalde spullen te hebben opgeruimd, zijn alle aanwezige vrijwilligers tevreden naar huis gegaan. Met speciale dank aan Nolda, de moeder van Francis en Hetty, die ondanks de vanwege van Francis, bereid waren om ons dit transport te laten doorgaan.

Verder dank aan de vrijwilligers van GINN: Katja, Anne, Jurgen, Ingrid, Kiki, Resy en Carla die dit transport weer tot een succes hebben gemaakt. En Anton, onze GINN-fotograaf, die iedere keer weer alles prachtig vastlegt. Ook Erwin met zijn vrouw en zoontje, die starten als opvanggezin, en die ook flink er op los “kiekte”.

Ik wens alle adoptanten veel geluk met hun nieuwe gezinslid en voor de opvanghonden snel een eigen warm mandje!

Groetjes, Tania

Op de site hebben we een selectie van de foto’s geplaatst. Twee complete foto-albums vindt u hier: https://drive.google.com/drive/u/0/folders/11aIf__In1Q4EwmaShTXdHioF-YwYyM5G

https://drive.google.com/drive/u/0/folders/15rf_dZgZnR1FB2U2_y_CWRRzF3GGR9BF

 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.