Scoobytransport 03-06-2017

04 juni 2017 17:49

Hallo allemaal,

vrijdag mocht er weer een mooi aantal honden Scooby verlaten en werden gisteren verwelkomd door adoptanten en opvanggezinnen.  Fermín en Cristina hebben voor de zoveelste keer weer de lange reis gemaakt... zouden ze zelf de tel bijhouden??

Voor GINN kwamen er maar liefst 12 honden mee. Tien liepen rechtstreeks in de armen van hun adoptant(en) nadat het "wachtlint" was weggehaald. Ja ja, als de honden uit de bus komen moeten de mensen in blijde verwachting hun nieuwe huisgenoot nog even op afstand bewonderen. De honden krijgen altijd eerst even de kans om de pootjes te strekken, hun "ding te doen", wat te drinken en wat te eten. Ook als het lint weg is, is het fijn om de honden nog even rond te laten lopen na de lange reis.

Ondertussen kan er dan wel even geaaid worden, eventueel al een nieuwe halsband en/of tuigje passen, wat lekkers geven, chip checken en als dat allemaal gedaan is kunnen de adoptiepapieren worden ingevuld. 

Rusa, Albita, Shakira, Negri, Silvina,  Peque, Bitelchus, Rubi, Camilia en Gitana hebben hun eerste nacht in hun Gouden Mandje achter de rug en hopelijk genieten ze van wat hun overkomt. De liefde, knuffels, het wandelen, eten, lekkers, een mand of liever de bank, andere honden, katten....noem maar op! Uiteraard geldt dat genieten ook voor Nachete en Bernita die nu in hun opvanggezin zijn. Ook zij komen helemaal niets tekort.

Maar die overgang moet zeker niet onderschat worden. Galgo's hebben het vermogen om zich "af te sluiten" waardoor het lijkt of ze minder bang zijn dan gedacht/verwacht/beschreven vanuit de shelter. Ook kunnen ze banger zijn dan gedacht/verwacht/beschreven vanuit de shelter. Het is dus bij de aankomst altijd goed kijken hoe de honden reageren. Soms zijn ze de volgende dag minder bang of juist banger dan de dag van aankomst. We adviseren mensen dan ook altijd om goed op te letten, zoals ook tijdens de intake alle dingen besproken zijn. 

Ook ging de Scoobybus niet leeg weg, want naast spullen die ze onderweg al hadden gekregen, lag er in Ospel ook nog wat op ze te wachten. Ons was ingefluisterd dat ze wel een tondeuse konden gebruiken voor het scheren van de dieren bij wonden en operaties. Last minute hebben we nog even een tondeuse geregeld. Ook weer wat voer mee, want zoals laatst te lezen was heeft Scooby veel monden te voeden. De stroom honden die binnenkomt is amper bij te houden en daarnaast moeten de katten en andere dieren ook niet vergeten worden. Het blijft toch voor ons allemaal moeilijk te bevatten hoe het gaat en hoe er met de dieren wordt omgegaan in Spanje. Als je dan bedenkt dat de vrijwilligers van de shelters er met hun neus bovenop zitten, dan zijn er maar 2 woorden voor....diep respect! En natuurlijk bedankt!

Ook respect en bedankt aan de adoptanten, opvanggezinnen, vrijwilligers en donateurs... iedereen die op zijn/haar manier bijdraagt aan het helpen van de honden en andere dieren! Jullie zijn allemaal kanjers.

Francis en André bedankt weer voor de ontvangst. Yvonne bedankt voor de mooie foto's. Corry, Thalassa, Tania en Lilian bedankt voor de aanwezigheid namens GINN.

Groetjes, Carin

Alle foto's van Yvonne kunt u zien via deze link: https://goo.gl/photos/mUGvgfRPfe9zh4HH6

 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Tina - Webmaster GINN

Heel veel geluk met je lieve schatten Jos. Zo blij dat ze een goed thuis hebben gevonden.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Jos nuijten

Wauw wat een top foto s en leuk dat van ons meisje gigi ook foto van zijn gemaakt
Maar leek wel of ik zelf moest bevallen tot ik onze kleine man eindelijk zag
Liefde op eerste gezicht
Nogmaals alle vrijwilligers diep diep respect voor jullie allemaal
Gr Jos