Transportverslag FBM 02-09-2017

03 september 2017 19:18

Zaterdag 2 september, weer een transport van Fundación Benjamin Mehnert (FBM). Aan boord zeven lucky galgo's die hun weg naar een Nederlands thuis vonden: Bika, Winky, Shaky, Suria, Xalto, Sagitario en kleine Koko.

Terwijl de adoptanten merendeels buiten in het ochtendzonnetje stonden te wachten met een kopje koffie, kwam een half uurtje later dan verwacht de bus het terrein te Ospel op rijden. Snel het rood witte lint spannen, fototoestellen werden uit de zak gehaald en iedereen nam een strategische plek in, zodat ze hun hond als eerste zouden spotten. En ja ja, daar sprong de eerste hond uit de bus, schudde zich even uit en de eerste 'oohh's' en 'aahhh's'  waren hoorbaar. Al snel waren de honden die voor Nederland waren bestemd, allemaal in de rondte aan het rennen, deden hun hoognodige behoeftes, trokken een sprintje, dronken en aten wat en kon het echte kennismaken beginnen. Terwijl de adoptanten probeerden contact te krijgen met hun nieuwe huisgenoot, werden de verzamelde spullen snel weer ingeladen. Daarbij zaten 2 rolstoelen voor o.a. Lauren die nog bij FBM zit.

Na een snelle overdracht van de benodigde papieren, vertrok de bus weer voor een laatste stopplek met de overige honden die aan boord waren.

In Ospel werden nog passende halsbanden aangeschaft, eventuele veiligheidstuigjes en tracers en alvast een warme jas voor het komende jaargetij.

Rond elf uur vertrok de laatste adoptant met nieuwe hond richting huis en hebben we alles weer opgeruimd. En dit alles met een glimlach want wat hebben wij toch een fantastisch vrijwilligerswerk...

Dank aan Francis voor de fijne locatie, Carin, Tania, Kiki, Lilian, Thalassa, Anne en de overige GINN-vrijwilligers achter de schermen, Donna Janssen die namens FBM aanwezig was, Anita van Calis voor de foto's, alle adoptanten voor het openstellen van hun hart en huis voor de aangekomen honden en de opvanggezinnen die zo'n lieverd gaan klaarstomen voor een nieuwe start in Nederland!!

Groetjes,
Jetteke

Bij dit verslag een kleine selectie van de foto's, het volledige album kunt u hier bekijken.

 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.