Update Camino

10 april 2014 06:42

We hebben een update ontvangen, over Camino, die in ons virtuele adoptieprogramma is opgenomen. Deze update is ook toegevoegd aan Camino's eigen pagina.

Camino gaat, voor haar doen, het laatste jaar grote stappen vooruit, al moet je alles met kleine stapjes en iedere dag weer herhalen voordat ze echt gelooft, dat je haar geen kwaad doet. Ze is nu zover dat ze, nadat wijzelf gegeten hebben, weet dat er voor haar iets over is. Ze staat dan in de keuken te wachten op haar stukje kaas of kip. Dit proces heeft maanden geduurd, iedere keer een stapje dichterbij.

De enige keren dat we haar echt kunnen aanraken, is tijdens het vuurwerk met Oud en Nieuw en met zware onweerknallen. Als haar steun en toeverlaat Gabriella in de buurt is, loopt ze ook niet meer weg, als je langsloopt.

Een half jaar geleden had ze last van haar oren en hebben we haar eerst moeten sederen voordat ze zover van de wereld was, om haar oren te kunnen schoonmaken. Het mag eigenlijk niet, maar voor zulke  honden krijg je een extra plekje in je hart en ben je blij met ieder stapje vooruit. Bange en getraumatiseerde honden, verdienen echt nog meer een plekje bij adoptanten dan "normale" honden, alhoewel dat niet altijd mogelijk is. Als ze moeten worden uitgelaten, gaan ze hier met het hele roedel tegelijk op een afgesloten terrein. Ze kunnen niet ontsnappen en is alles vertrouwd en bekend voor hen.

Als de virtuele adoptanten dit willen, kunnen ze ook Camino "life" komen zien. Dat zegt soms meer dan 1000 woorden of een foto. Volgende keer meer over deze bijzondere hond. Bijgaand Camino en Gabriella in een nieuwe hondenmand, waar ze pas na een week in durfden.

Groeten, Rinus en Marina.

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.