Vuurwerkangst

29 november 2014 21:54

De tijd voor vuurwerk breekt weer aan en dit kan tot een hoop onrust en angst leiden bij uw viervoeter(s).

We geven hieronder een aantal tips op een rijtje, die kunnen helpen om je hond rustig te houden.

Feromonen: Je kunt een verdamper of een halsband (Adpatil) kopen. De feromonen zorgen voor een kalmerende werking. Er is een wisselend resultaat, sommige honden reageren hier goed op, voor andere honden doet het niets. Je zult dit moeten uitproberen. Vraag hiernaar bij je dierenarts.

Verder is er een voedingssupplement, genaamd Telizen, dat extreme angst afzwakt. En ook een speciale voeding, Calm Diet van Royal Canine, die kalmerend werkt. Ook beiden verkrijgbaar bij de dierenarts of online te koop bij dierenspeciaalzaken.

Dan zijn er nog cd’s met vuurwerkgeluiden. Dit moet wel nauwkeurig volgens schema worden opgebouwd en je moet hier tijdig mee beginnen. De cd volgens de Tinley methode is te koop bij Medpets.

Uiteraard zijn er de homeopathische druppels, bijvoorbeeld Bach Rescue Remedy. Meestal helpt dit wel om een hond wat rustiger te krijgen, mits er op tijd mee begonnen wordt. Verkrijgbaar bij gezondheids- of reformwinkels of via internet: Bach. Een ander homeopathisch middel is Phytonics Strezz, dat helpt om een dier minder stressgevoelig en angstig te maken, o.a. verkrijgbaar bij Medpets.

Er is ook nog het Thundershirt, hier hebben we al eerder melding van gemaakt op onze site: Thundershirt. We hebben hier zelf geen ervaringen mee, maar horen graag van iemand hoe dit is bevallen.

Als je een huis vol visite hebt, is het misschien rustiger om de honden in een andere kamer te leggen met een lampje aan en een muziekje erbij. Ook voor de veiligheid, visite denkt er niet altijd aan om de buitendeur goed te sluiten.

Je kunt ook je honden in een bench leggen, maar alléén als dit voor hun een normale, veilige plek is waar ze aan gewend zijn. Met een deken eroverheen, creëer je zo een meer beschutte plek (een holletje).

Je kunt tenslotte je honden laten overnachten in een hondenpension in een rustige omgeving of je boekt een overnachting met je hond op een vuurwerkvrij vakantiepark.

Als iemand verder nog goede tips heeft, dan horen wij dat graag van je via het reactiescherm.

Uiteraard geldt dat je tijdens de vuurwerknacht je angstige hond(en) goed aangelijnd houdt, desnoods voor de zekerheid met een extra tuig en riem. En hoe rustiger je zelf blijft, hoe meer rust je uitstraalt naar je hond. 

Dit artikel kunt u altijd nalezen onder Informatie/Gedrag.

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer 5 jaren geleden geplaatst door Lily Loch

Rosie ( Layla) draagt nu 1 week het shirt, ik zie kleine vooruitgang ze vind het niet onplezierig om te dragen, maar het is geen instant oplossing zoals enkele filmpjes doen suggereren, het heeft wel degelijk tijd nodig.

Ongeveer 5 jaren geleden geplaatst door Tina

Dank allebei voor jullie tips.
Nanja, ik heb een galga met onrustige darmen, regelmatig aan de diarree. Ik heb gezocht naar Groene Os en heb nu darm compositum besteld. Eens kijken wat dat doet.
Nogmaals dank voor je tips.

Ongeveer 5 jaren geleden geplaatst door Nanja Tierie

Van de Groene Os heb je ook een goed middel, Rustcompositum.
Op tijd beginnen en op de dag zelf naar behoefte verhogen. Voor honden met een slechte conditie hebben ze ook parasietcompositum, is juist goed voor de darmen ipv gif wat je normaal geeft met wormkuren. En weerstandscompositum.
Ik werk naar volle tevredenheid met de Groene Os.

Ongeveer 5 jaren geleden geplaatst door anneke schalkwijk

Hoi, ik hoor recent van 2 mensen die deze shirts gebruiken bij Spaanse bange hondjes (ook tijdens onweer) dat het een wereld van verschil is, (posi). Het is hetzelfde als dat je een baby in bakert.