Werk in uitvoering bij Scooby

19 juni 2014 18:10

Hier een mooi bericht van Scooby, waarin u kunt lezen, dat er nog steeds nieuwe projecten opgepakt worden, om alles beter, veiliger en gezonder te maken voor de dieren. Dit is toch waar we het met z'n allen voor doen en zo kunnen we ook zien wat er met ons geld gebeurt, naast het redden, het voeden en de medische verzorging van alle Scooby dieren.

De vrijwilligers bij Scooby en het Puppen Preventie Plan

Vorige week kwam er een kleine groep van vrijwilligers van Greyhound Compassion terug bij Scooby. En zoals gewoonlijk was er weer een overvloed aan geredde dieren bij Scooby, inclusief de minstens 300 galgo's. Een aantal dagen werd besteed aan het schoonmaken en voeren van de Scooby galgo's en de andere inwoners. Een hoop tijd werd besteed aan het administreren van de teken-, en vlooien administratie. Daarnaast waren er nog de patiënten in de kliniek die daar in de herstelkennels zaten bij te komen. Die moesten ook verzorgd en schoongemaakt worden. Deze galgo's worden een aantal keren voor een rustige wandeling meegenomen. De galgo's die daar zitten zijn of gesteriliseerd of zoals een stuk of drie, vier, geopereerd i.v.m. een gebroken poot. Ze waren binnengebracht omdat ze slachtoffer waren van een verkeersongeluk.

De herstelkennels zijn het resultaat van de recente en innovatieve ontwikkeling die in het hele opvangcentrum plaatsvindt. Voorheen was de enige ruimte voor de dieren om te herstellen een handvol houten kennels die zich in het koudste en moeilijkste schoon te maken deel van het opvangcentrum bevonden. De blinkende nieuwe kennels bevinden zich in een in steen opgetrokken gebouw met stenen vloer met betegeling. Geïsoleerd, verwarmd, goede verlichting en aparte verblijven met een comfortabele bedden. Ze zijn ook veel eenvoudiger schoon te houden dan de vorige. Dit is niet alleen veel makkelijke voor de medewerkers en vrijwilligers maar ook de patiënten zien er veel gelukkiger uit in hun nieuwe verblijf, wat weer bijdraagt tot een snel herstel.

De volgende fase van ontwikkeling is al aan de gang, de constructie van een klein laboratorium voor de gedoneerde medische apparatuur. Dit het resultaat van hele nuttige donaties van veterinaire leveranciers en dit wordt zeer gewaardeerd.

Het Puppen Preventie Plan: een baanbrekend initiatief

Het volgende grote fondsenwervingsproject voor Scooby, Greyhound Compassion en de andere Galgo Organisaties in Europa is de Scooby Ambulance. De ambulance zal worden bemand door de Scooby medewerkers en een dierenarts. De ambulance zal ook kunnen rijden in de meer afgelegen gebieden om zwerfdieren op te halen en naar het Scooby opvangcentrum te brengen. Ze worden hier gesteriliseerd en gerehabiliteerd en kunnen daarna geadopteerd worden. De ambulance zal ook honden ophalen van eigenaren die toestemming geven om hun hond te laten steriliseren of castreren. Dit wordt dan in de Scooby kliniek gedaan tegen kostprijs. Hierdoor wordt voorkomen dat de galgo's zwanger worden maar ook dat er kruising galgo's worden geboren, zoals we vaak zien als de honden worden afgedankt worden en zich vermengen met zwerfhonden. Het was vorig jaar voor Scooby, zoals alle andere asielen, onmogelijk om de enorme toestroom van pups te behappen. Het is dus absoluut noodzakelijk om preventieve maatregelen te nemen.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.