Werkbezoek FBM Dag 1

22 februari 2020 09:44

We hadden weer vakantiedagen opgespaard en al heel lang afgeteld, maar donderdag 20 februari was het eindelijk zo ver: een bezoek aan FBM te Sevilla. We werden opgehaald bij het vliegveld, maakten een tussenstop bij de supermarkt en arriveerden met eten voor de komende dagen bij het asiel.

Tassen in de kamer gezet (gezellig met stapelbed) en daarna kregen we een rondleiding door Natasja en Corné. Al snel duizelt het je: wat ongelooflijk veel honden (meer dan 650), wat ongelooflijk veel hokken, wat ongelooflijk veel geblaf. Maar we trokken ons werkkloffie aan en gingen nog een paar uur aan de slag: kliko’s vol was ophangen en lijnen vol droge was wegvouwen, totdat het (te) donker werd.

De volgende dag om 8 uur de granjas (hondenvelden) op, gewapend met bezem, poepschep en kliko. Dan zie je het verschil in gedrag: de blaaskaak is ineens heel klein als je het hok inkomt, en de schuchtere durft vaak meer dan gedacht. Altijd weer leerzaam én verrassend. De dag vliegt voorbij: er was een transport bestemd voor o.a. Duitsland, er werden foto's gemaakt van de beschikbare honden, we konden FBM een donatie van € 2.000,- overhandigen door een inzamelactie van Tania en Agnes, er werden diverse velden ontdaan van poep, er werd gezocht naar honden op verzoek, de ene was na de andere was werd gedraaid, opgehangen en gevouwen, tussendoor een kopje koffie of een kopje verse groentesoep en weer door.

En door de dag heen wordt je overal geconfronteerd met vragende oogjes. Zie je mij? Ga jij mij aaien? Laat jij mij met rust? Een uitgemergeld moedertje met pups raakte ons allemaal. En de hele dag staat in het teken van de B: black is beautiful, brindle is beautiful, blond is beautiful.

Rond 20.00 uur wordt het echt te donker om nog iets te doen, dus dan gaan we douchen en koken. Morgen weer een nieuwe dag :-)

Groet,
Tania, Lilian en Jetteke

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

3 maanden geleden geplaatst door AnneMarie Meulenbelt

Allemaal kanjers die daar veel werk verzetten en wat een prachtig bedrag konden jullie afgeven.