Werkbezoek FBM Dag 2

23 februari 2020 09:47

Met een kwartiertje vertraging (onrustige nacht door de honden) liepen we vandaag als eerste naar de was, waar de zwaluwen al op de waslijnen zaten te wachten. Het klinkt misschien afgezaagd, maar de was is van groot belang: al rap stonden er weer 8 kliko’s vol met een heerlijke odeur... Daarna weer de velden op om deze poepvrij te maken en natuurlijk om de honden te fotograferen en knuffelen (indien zij dit wilden).

Overal waar je kijkt: honden, honden, honden. Op het terrein was het ondertussen een drukte van jewelste: de honden gingen in groepen de diverse velden op zodat de hokken gereinigd kunnen worden. Een speciale bus kwam de honden terugbrengen die in de ziekenboeg verblijven en die voor hun gecompliceerde breuken de operatie ergens anders ondergingen. De ziekenboeg zit mudjevol en ook het nieuw aangebouwde hondenhotel doet momenteel dienst als ziekenopvang, evenals het bestaande hondenhotel waar nu 1 betaalde 'gast' zit.

Alberto (gedragsexpert) ging aan de slag met de minst sociale honden, met enorm veel geduld. En hij legde ook veel uit over gedrag, bijzonder interessant. Daarnaast was er op een ander veld ook een gedragsklasje, waarbij honden o.a. leerden aan de riem te lopen.

Gisteravond laat zijn er nog 4 honden afgegeven en deze werden geobserveerd en op het juiste veld ingedeeld. Een daarvan was een zwanger teefje en zij mocht apart voor de nodige rust.

Corné en Natasja maakten op de parkeerplaats mooie foto's van honden voor op de website. Het medicijnkarretje werd geduldig langs alle hokken geduwd en liefdevol kregen sommige honden hun medicijnen toegediend.

Vandaag sluiten we onze dag wat eerder af, want als verrassing mogen we vanavond mee naar Sevilla. Dus eerst maar eens fris douchen en de stront uit de oren spoelen. Morgen begint onze laatste dag...

Groet,
Lilian, Tania en Jetteke

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

3 maanden geleden geplaatst door Marga Moreau

Wat goed om jullie belevenissen te lezen. Om dit allemaal mee te maken moet een ervaring voor het leven zijn!
Met hoeveel honden komen jullie terug?😁😁😁😁