Werkbezoek FBM Dag 3

24 februari 2020 10:05

Zo, dit was de zondag, onze laatste volle dag in de spaanse zon. Ook al hebben we gisteravond genoten van ons tripje naar Sevilla, toch bevonden we ons vanmorgen vóór 8 uur weer op de velden. Tania hielp Corné weer met de pups (wat een feest!). Poepscheppen, honden nalopen op bijzonderheden en tussendoor een was. Ook hebben we de voorraad dekens etc. eens goed doorgelopen en opgefrist. Bakkie koffie en weer door. Foto's maken van de honden voor de website. Even her en der bij de honden zitten, gewoon rustig en kijken wie er komt. De clowns komen altijd, maar de schuchtere moet een drempel over en geduld is dan een schone zaak.

Vandaag was het stil qua mensen. Wel was de 'vaste kern' aanwezig voor de schoonmaak, medicatie en voerronde en natuurlijk de dierenarts. Ook nog even zitten babbelen met een Italiaanse dierenarts die hier tijdelijk werkt. Zij was erg aangeslagen omdat er een hond was overleden. En dan sta je gezamenlijk weer even stil bij wat er hier eigenlijk allemaal gebeurt. Al die honden!! En ook het besef waar de honden vandaan komen voordat zij geadopteerd worden. Het is hier nooit stil, er is hier 24 uur per dag geluid, geblaf, gehuil. Er zijn conflicten, de hond kan poepen en plassen wanneer zij wil, ze moeten het met elkaar rooien. En bedenk hoe het voor een hond moet zijn om vanuit een lawaaiige, stressvolle omgeving in een bus weg te worden weggereden en binnen 24 uur lig je alleen in een onbekend huis, in je eigen mand met je eigen voederbak (die je niet hoeft te  verdedigen) en dan moet je buiten plassen, mag je niets met je bek verkennen ('slopen') en moet je meedraaien in een voor jou onbekende wereld. Daar gaat héél veel tijd overheen voordat je als hond 'geland' bent. En van ons als adoptant vraagt dat begrip en geduld.

En nu is het donker en gaan we koken en bereiden ons voor op onze laatste avond. We kunnen terugkijken op een paar geweldige, emotionele, intensieve dagen. Ondanks de pittige dingen die we zagen, hebben we ook genoten van de honden, de fijne vaste club mensen, de zwaluwen, de groepen ooievaars die overvlogen, de sinaasappels aan de bomen, de salamanders, de zon en elkaar. Doen we dit nog een keer over? Absoluut!!!

Groet,
Lilian, Tania en Jetteke

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

2 maanden geleden geplaatst door anne-marie martien

Er bestaan niet alleen gouden mandjes, maar ook gouden mensenharten. Wat een liefdevolle inzet voor die arme , getormenteerde honden.
Wij waren diep ontroerd door jullie 3-daagse dagboek.
Jullie verdienen veel steun en hulp en dat gaan wij in de toekomst waarmaken.
Jullie zijn een geweldig, fantastisch team.

3 maanden geleden geplaatst door Ineke Van Dongen

Respect voor jullie. Geweldig de liefdevolle hulp die jullie aan alle lieverds geven.