Alma

Laatste update 22 april 2018 13:38

22-04-2018 Alma is nu ongeveer een half jaar in haar opvanggezin.
Zij kwam als een bange Galga uit Spanje en er is dan ook bewust gekozen haar adoptie even uit te stellen om Alma de kans te geven zich op te trekken aan de stabiele roedel in het opvanggezin.


Alma is enorm vooruitgegaan en ze is nu in nieuwe situaties nog wel wat timide, maar daar stapt ze vrij makkelijk overheen als ze zich veilig voelt. Dan verandert Alma in een vrolijke, geweldig speelse, enthousiaste Galga. Alma is dol op aaien en knuffeltjes van “haar” mensen en haar staart maakt overuren. In huis kan ze zich goed vermaken met balletjes en ze is dol op pluchen speelgoedknuffels. Ze vindt het gezellig om bij een andere Galgo in de mand te kruipen, maar als deze dat niet willen respecteert ze dat.


Op een veilig losloopterrein geniet ze volop van het rennen en ravotten met de andere Galgo’s
De eerder geplaatste filmpjes geven een goed beeld daarvan.
In het opvanggezin kan ze zonder problemen een aantal uren alleen zijn (met de andere honden samen). Ze is gewend in de bench te gaan als de honden alleen zijn, en met wat speeltjes er bij vermaakt ze zich prima en gaat er dan lekker tussen slapen.


Alma gaat regelmatig op bezoek in een huis waar katten wonen, en daar kijkt ze niet naar om.

 

01-02-2018 Alma is een paar uur op bezoek geweest bij iemand met katten in huis en dat ging goed. Ze was eerder een beetje bang van de niet bange kat.

19-01-2018 Inmiddels is Alma ongeveer 2 maanden in Nederland bij haar opvanggezin en wat is ze een kleine levensgenieter, dat wil zeggen…. als ze eerst even de kat uit de boom heeft mogen kijken.

Alma is een jonge, vrolijke gup, in een nieuwe situatie en/of met nieuwe mensen geeft ze zich niet meteen maar daarna is het dikke pret met deze kleine dame.
Ze is dol op knuffels en balletjes die ze graag verzamelt op haar slaapplek. Ze speelt graag, alleen of met de andere Galgos in huis. En buiten… wat een pret! Ze rent voor de lol, alleen of met de andere Galgos. Het filmpje geeft een duidelijk beeld van hoe zij graag haar dag doorbrengt. Spelen, spelen en nog eens spelen. Natuurlijk wil ze tussendoor, zoals het een echte Galgo betaamt, ook graag tijd nemen voor haar schoonheidsslaapjes.

Ze gaat goed om met andere honden, ook honden die we buiten tegenkomen.
Naar vreemde mensen is ze terughoudend maar als Alma de tijd krijgt om in haar eigen tempo “los” te komen, bij mensen die ervaring hebben met een Galgo die aanvankelijk wat angstig kan zijn voor nieuwe mensen of een nieuwe situatie en waar al minimaal één andere stabiele Galgo woont, dan is zij echt een Galgaatje dat regelmatig een glimlach op ieders gezicht zal toveren met haar opgewekte vrolijke aard als ze eenmaal gewend is.

Ze is gehoorzaam en als we haar roepen op het veilige losloopterrein komt ze aangehuppeld. 
Eten in de roedel gaat goed, geen baknijd en ze respecteert dat de bakken van de andere honden niet voor haar zijn. Alma kan samen met de andere honden in huis zonder problemen een paar uur alleen zijn.

Wij vinden haar geweldig…..u ook?? Neem dan snel contact op met de consulente van de provincie waar u woont.

Hier is nog een filmpje van Alma:

 

27-11-2017 We hebben van het opvanggezin van Alma een update ontvangen en hieronder kunt u lezen hoe het met dit mooie meisje gaat.

"Alma is nu 2 weken in Nederland, al helemaal ingeburgerd en vanaf de eerste dag helemaal zindelijk.
Wat een vrolijk jong ding. Volgens haar paspoort is ze 2 jaar maar ze gedraagt zich en beweegt lekker slungelig als een jongere hond. De leeftijd moet vaak geschat worden en het kan dus zomaar zijn dat Alma jonger is.

Alma speelt, tot ze in de gaten heeft dat iemand haar ziet. Ze durft nog niet volop te genieten en echt te laten zien wat een kleine vrolijke meid ze is, maar we krijgen daar steeds vaker een glimp van te zien, vooral als ze zich onbespied waant.
Ze maakt het graag gezellig en verzamelt de knuffels om zich heen om er dan prinsheerlijk tussen te gaan liggen. Ze is vrij rustig in huis en kan ook, samen met de andere honden, al een uur of twee alleen zijn. Ze gaat dan heerlijk luieren met de rest.
Met de andere Galgos in huis kan ze goed opschieten, ze stelt zich wat onderdanig op zoals het een wat jongere hond betaamt en alles verloopt hier onderling in pais en vree.

Alma is niet echt bang maar wel wat onzeker. Ze wacht even af en geeft zich niet meteen helemaal over. Maar als ze denkt dat het wel goed zit is ze echt dol op aaitjes en knuffeltjes en zoekt je handen en duwt haar neus er onder voor meer terwijl haar staart onophoudelijk aangeeft hoe ze geniet! Naar mannen is ze wel voorzichtiger maar dat is niet vreemd voor een Galgo natuurlijk.

Met wandelen vindt ze het heerlijk om aan een iets langere lijn rond te snuffelen. Daar krijgt ze de ruimte voor tijdens de dagelijkse lange boswandeling en op de terugweg oefenen we met “naast” lopen zonder trekken. Dat gaat ook al steeds beter.
Dit meiske was wat te mager, maar ze komt gelukkig al goed bij. Ze is dol op eten… dat is 2x per dag echt een feestje voor haar. Ze lust alles, echt een makkelijke eter. Als alle honden eten probeert ze niet uit de bakken van de anderen mee te eten maar ze loopt ze na afloop wel allemaal even na op restjes, je weet maar nooit…"

Heeft u uw oog laten vallen op Alma als uw nieuwe gezinslid? Neem dan snel contact op met de consulente van de provincie waar u woont om de adoptieprocedure in werking te zetten.

 

24-11-2017 Hier is een filmpje van Alma:

 

18-10-2017 Alma is een prachtig Galga meisje van ongeveer 2 jaar. Ze is gered uit een park in Madrid. Alma is verlegen en een beetje angstig ten opzichte van mensen. Met honden samen is ze heel speels en dat gaat prima samen, zowel reu als teef. Ze loopt goed aan de riem, vooral op de rustigere gedeeltes.

Negatief getest op Leishmania, Ehrlichia, Filaria en Anaplasma.


Zie hier de link van haar redding:

http://www.greyhoundsinnood.nl/articles/baasgalgoredding-alma

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M