Alma

Laatste update 27 november 2017 13:12

27-11-2017 We hebben van het opvanggezin van Alma een update ontvangen en hieronder kunt u lezen hoe het met dit mooie meisje gaat.

"Alma is nu 2 weken in Nederland, al helemaal ingeburgerd en vanaf de eerste dag helemaal zindelijk.
Wat een vrolijk jong ding. Volgens haar paspoort is ze 2 jaar maar ze gedraagt zich en beweegt lekker slungelig als een jongere hond. De leeftijd moet vaak geschat worden en het kan dus zomaar zijn dat Alma jonger is.

Alma speelt, tot ze in de gaten heeft dat iemand haar ziet. Ze durft nog niet volop te genieten en echt te laten zien wat een kleine vrolijke meid ze is, maar we krijgen daar steeds vaker een glimp van te zien, vooral als ze zich onbespied waant.
Ze maakt het graag gezellig en verzamelt de knuffels om zich heen om er dan prinsheerlijk tussen te gaan liggen. Ze is vrij rustig in huis en kan ook, samen met de andere honden, al een uur of twee alleen zijn. Ze gaat dan heerlijk luieren met de rest.
Met de andere Galgos in huis kan ze goed opschieten, ze stelt zich wat onderdanig op zoals het een wat jongere hond betaamt en alles verloopt hier onderling in pais en vree.

Alma is niet echt bang maar wel wat onzeker. Ze wacht even af en geeft zich niet meteen helemaal over. Maar als ze denkt dat het wel goed zit is ze echt dol op aaitjes en knuffeltjes en zoekt je handen en duwt haar neus er onder voor meer terwijl haar staart onophoudelijk aangeeft hoe ze geniet! Naar mannen is ze wel voorzichtiger maar dat is niet vreemd voor een Galgo natuurlijk.

Met wandelen vindt ze het heerlijk om aan een iets langere lijn rond te snuffelen. Daar krijgt ze de ruimte voor tijdens de dagelijkse lange boswandeling en op de terugweg oefenen we met “naast” lopen zonder trekken. Dat gaat ook al steeds beter.
Dit meiske was wat te mager, maar ze komt gelukkig al goed bij. Ze is dol op eten… dat is 2x per dag echt een feestje voor haar. Ze lust alles, echt een makkelijke eter. Als alle honden eten probeert ze niet uit de bakken van de anderen mee te eten maar ze loopt ze na afloop wel allemaal even na op restjes, je weet maar nooit…"

Heeft u uw oog laten vallen op Alma als uw nieuwe gezinslid? Neem dan snel contact op met de consulente van de provincie waar u woont om de adoptieprocedure in werking te zetten.

 

24-11-2017 Hier is een filmpje van Alma:

 

18-10-2017 Alma is een prachtig Galga meisje van ongeveer 2 jaar. Ze is gered uit een park in Madrid. Alma is verlegen en een beetje angstig ten opzichte van mensen. Met honden samen is ze heel speels en dat gaat prima samen, zowel reu als teef. Ze loopt goed aan de riem, vooral op de rustigere gedeeltes.

Negatief getest op Leishmania, Ehrlichia, Filaria en Anaplasma.


Zie hier de link van haar redding:

http://www.greyhoundsinnood.nl/articles/baasgalgoredding-alma

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M