Amira

Laatste update 15 juli 2018 18:39

15-07-2018 Amira is een ruwharig Galgo teefje van 6 jaar (ze zou ook wat ouder kunnen zijn) en helaas moet ze, tot groot verdriet van haar adoptante, vanwege persoonlijke omstandigheden, herplaatst worden. 

Amira is een warme, aanhankelijke, ietwat onzekere, trouwe hond die bij rust en regelmaat het meest is gebaat. Ze bouwt op haar baasje, ze gaat dan ook niet zo gauw met anderen mee. Ze heeft graag bevestiging dat ze iets goed doet en komt die ook halen. Daarnaast heeft ze gelukkig toch ook wel een eigen willetje en doet ze alles op haar eigen tempo. Haast komt niet voor in haar woordenboek. Ze bedelt niet en eet goed,

Uitlaten is geen probleem, ze blijft netjes bij je. Ze weet de weg en wanneer we een, voor haar, leuke richting oplopen, dan wil ze nog weleens sneller gaan lopen, maar dat is makkelijk te corrigeren.
Eenden en vogels doen haar niks (is afgeleerd). Op katten op straat reageert ze sterk. Of ze met katten samen kan leven is niet bekend.

Struinen en speuren vindt ze heerlijk en hierin kan ze haar energie kwijt, met een kaal strand heeft ze niets. In de tuin komt ze eigenlijk weinig, ze ligt het liefst lekker rustig binnen op haar bed of op de bank.
Met andere honden heeft ze op het eerste oog niet zoveel, ze is gesteld op haar rust en speelt ook niet met andere honden. Ze probeert het weleens, maar ze vindt ze snel te druk en lomp. Gelukkig bijt ze wel van zich af, helemaal onderdanig is ze dus niet. Hoe het met een andere hond in huis zou gaan is onbekend, maar ze heeft in Spanje wel met andere honden samen gezeten. Wel laat ze regelmatig buiten zien dat ze eerder een reu accepteert dan een teefje. Ze kan dus  als enige hond in een gezin met oudere kinderen.. Kleine kinderen zijn met haar gevoelige achterhand  niet verstandig. Mogelijk kan ze ook wel met een andere rustige hond of een paar.

Ze kan prima 5 uur alleen zijn en slaapt dan gewoon, maakt niets stuk en heeft dat ook nooit gedaan. In haar gekke 5 minuten zal ze je aandacht vragen (piepen en je eindeloos aanstaren) voor wat snoepjes in een kong of een runderkophuid kluif. Haar linkeroog lijkt kleiner dan het rechter, maar dat komt omdat ze daar geen zwarte rand omheen heeft en weinig wimpers.
Er zijn veel mensen die destijds reageerden op haar linkeroog, dat ziet er kleiner uit dan haar rechter. Er is goed naar gekeken, haar oog is niet beschadigd en ze ziet er alles mee.

Amira is positief getest op Leishmania vlak nadat ze in Nederland kwam, omdat ze toch wat specifieke klachten had. Ze is toen op een Allopurinol kuur gezet en bij een nieuwe test was de uitkomst negatief, dus de Leish ‘slapend’. Helaas kwamen daarna toch weer klachten opzetten. Nu krijgt ze dus wederom Allopurinol en zal dat de rest van haar leven moeten krijgen. Op zich doet ze het hier heel goed op en wordt ze weer haar vrolijke zelf. 

Ze krijgt nu KVV om haar weerstand zo hoog mogelijk te houden, dat is echter persoonlijk.
Naast de Allopurinol krijgt ze haar glucosamine voor haar gewrichten. Met name haar heupen, zijn door haar jachtverleden gevoelig en stijf. Hier moet wel rekening mee gehouden worden met wandelen, ze gaat dan erg langzaam lopen en "stress’hijgen". Ook heeft ze een zachte ligplek inodig, wil ze niet stram en stijf opstaan. Ze is dus zeker geen hond voor de sportieve hardlopen-met-de-hond en ik-neem-mijn-hond-overal-mee-naartoe types.

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M