Amira (res)

Laatste update 06 juni 2019 14:01

Gereserveerd. Deze hond is gereserveerd.

03-04-2019 Amira is een ruwharig Galgo teefje van inmiddels bijna 7 jaar. Ze verblijft al een tijdje in haar opvanggezin en die schrijft het volgende over haar:

“Amira is echt een eenpersoons gerichte Galga. Gelukkig accepteerde ze ons als haar nieuwe roedel zonder weerstand toen ze voor opvang bij ons kwam. Ze is een prachtige ruwharige dame, wit en brindle, met een clownskoppie: een oog is donker omhaard en het andere oog is wit omhaard: het lijkt net of ze een groot en een kleiner oog heeft. Ze draagt haar staart in een trotse prachtkrul.

Amira is een dame die zeker is van zichzelf, ze is ongelofelijk trouw en betrouwbaar, ze is niet bang voor mensen, kinderen, honden, vuurwerk of wat dan ook. Een beetje onwennig in een nieuwe situatie is begrijpelijk. Ze is een trouwe hond die bij rust en regelmaat het meest is gebaat. Ze bouwt op haar baasje, ze gaat dan ook niet zo gauw met anderen mee. Ze heeft een beetje een eigen willetje en doet alles op haar eigen tempo. Haast komt niet voor in haar woordenboek. Ze bedelt niet en eet goed, rustig en netjes tegelijk met, en naast de anderen zonder baknijd.

Amira had aanvankelijk weerstand tegen autorijden, maar doordat we 2 maal daags in de auto naar losloopgebieden gaan, is die angst verdwenen. Amira loopt netjes mee aan de lijn en kan los in losloopgebieden…. ze is graag buiten. Struinen en speuren vindt ze heerlijk. Ze luistert goed: als je in je handen klapt of haar naam roept, staat ze naast je. Vogels doen haar niks, maar naar katten op straat reageert ze. Ze kan er ook niet mee samenleven in huis.

Op straat reageert ze niet op verkeer en ook niet op mensen die passeren. Als er even een babbeltje wordt gemaakt met het baasje, dan toont Amira zich nieuwsgierig door even met haar lange neus tegen de hand of het been van de andere mensen te tikken. "Wie ben jij?". Verder gaat ze braaf zitten wachten tot er weer verder gewandeld wordt.

Amira is niet van fratsen, ze is niet van drukte, ze is niet van slopen: ze is gewoon een steady going zelfverzekerde dame die, als ze weet wat de routine is, zich naadloos in die routine voegt. Ze is vanaf dag 1 helemaal zindelijk en kan prima een halve dag alleen zijn.  Amira kan naar boven, net als mijn eigen honden, maar dat doet ze niet. Ze loopt geen trap in huis.”

Verder is Amira positief getest op Leishmania vlak nadat ze in Nederland kwam, omdat ze toch wat specifieke klachten had. Ze krijgt nu Allopurinol en zal dat de rest van haar leven nodig hebben. Alle klachten waar ze last van had door de Leish zijn verdwenen en ze is echt weer helemaal zichzelf. Haar laatste test op de titer van de Leish en functie van de organen….alles was prima in orde. Leish slapende en organen werken goed. Haar opvanggezin heeft zelf ruime ervaring met honden met Leish en wat zij ziet is….

“Amira is de vierde hond met Leish onder mijn hoede. Het is daarom dat ik haar wat langer wilde observeren. Naar mijn opinie heeft Mira een stabiele Leish diagnose: de Leishmaniose is tijdig gediagnosticeerd en wordt keurig latent gehouden met 2 tabletten Allopurinol per dag. De toediening van de tabletten gebeurt 2 maal per dag, ’s morgens bij ontbijt 1 tablet in een plakje kaas gerold en ’s avonds (12 uur later) 1 tablet in de grote maaltijd. Ik heb 2 Galgo’s op gelijke manier mogen helpen een gewoon leven te leiden; ze zijn beiden jaren later om heel andere reden gestorven. Ik heb ook ervaring met Leish die tegen zeer gevaarlijk aanleunt: Amira heeft geen Leish van die categorie!
Geef haar dagelijks om de 12 uur haar tablet Allopurinol (dat is 20 eurocent per dag) en Amira is een Galgo zoals iedere Galgo, maar een Galgo met een stabiele tijdig gediagnosticeerde Leish.”

Amira kan prima in een roedel leven, maar als enige hond zou ook kunnen. Belangrijk is dan wel dat ze niet veel alleen hoeft te zijn en dat mensen beseffen dat ze een wat gesloten hond is die niet altijd even duidelijk haar levensgeluk laat zien door kwispelen.


 “Ik ben Amira. Ik hou van hossen door de bossen, struinen door de duinen, rennen door de vennen en als je me niet ziet, dan schiet ik door het riet!”

 

 

Hier is een filmpje van Amira:

 


Wie o wie heeft er een plekje in hart en huis voor Amira???

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M