Amstel

Laatste update 18 september 2017 12:54

18-09-2017 Amstel is geheel buiten zijn schuld om teruggekomen van adoptie en zit nu in een opvanggezin. U kunt hieronder lezen wat een geweldig lieve Galgo hij is....

"Amstel is 12 augustus bij mij en mijn Galga Goya komen wonen en is mijn 1e opvanghondje (nou....... zeg maar hond want hij is een grote jongen).

Ik vond het best spannend...... wat zou het voor een hond zijn? Hij is net zo oud als mijn teefje Goya (7jaar) dus het hele drukke/speelse zal er wel een beetje af zijn, dacht ik zo. Nou dat klopt, hij is een hele rustige jongen die goed luistert, keurig naast je aan de lijn loopt. Hij voelde zich in huis vrij snel op zijn gemak, ondanks het protest van mijn Goya, die nu ineens alle aandacht en snoepjes moet delen. Maar daarin is hij niet snel van zijn stuk te brengen. Een blik; snauw of grauw van Goya accepteert hij direct. Hij weet zijn plaats zal ik maar zeggen. Maar gaandeweg verovert hij terrein en raakt Goya van hem gecharmeerd (als er geen eten in het spel is maar ook dat gaat steeds beter, eigenlijk best goed). 

De mensenfamilie was vanaf het eerste ogenblik al gecharmeerd van deze imposante, charmante, lieve hond. Hij is een echte charmeur en kroelkont, vraagt regelmatig om een knuffel en begroet je na even alleen zijn uitbundig door alsmaar kopjes te geven en langs je benen te kroelen als een kat. 

's Avonds ligt hij graag naast je op de bank met zijn kop op je schoot maar wanneer dat niet mogelijk is kruipt hij heerlijk op een kussen of in een mand. 's Nachts slaapt hij beneden in de hal in een mand, hij maakt geen aanstalten mij de trap op te volgen naar boven.'s Ochtends word ik dan opnieuw uitgebreid begroet en wijst hij zijn riem aan om snel naar buiten te gaan.

De dagelijkse lange wandelingen die wij maken vond hij in het begin wel wat spannend en lang...... maar nu hij de omgeving beter kent geniet hij er echt van. Met enige regelmaat gaan wij ook "op expeditie" naar een nieuw of reeds bekend losloopgebied met een gastroedel van 3 Galgos en 1 Mastin. Dit vindt hij geweldig en je ziet hem opbloeien. Hij krijgt dan een brede lach op zijn gezicht en laatst durfde hij hen zelfs uit te nodigen tot spel. 

Zijn omgang met onbekende honden is een beetje onzeker maar eenmaal kennis gemaakt gedraagt hij zich voorbeeldig, er zit geen kwaad in. Ook de huiskatten laat hij met rust maar de katten buiten vindt hij wel interessant. Met kinderen is ook geen probleem, hij lijkt ze aan te trekken, ze willen hem allemaal aaien en dat vindt hij helemaal OK.

Hij kan heel makkelijk los lopen, wat wij regelmatig ook doen (op omheind terrein) en heb daarbij nog geen jachtinstinct ontdekt. Hij houdt je goed in de gaten en komt wanneer je hem roept om weer aan te lijnen (soms pas na 3x roepen maar dat is Galgo eigen volgens mij). Ook naast de fiets doet hij het heel goed.

Ik denk dat hij heel goed zou passen in een al bestaande roedel of als tweede hond. Ik zie hem eerlijk gezegd niet als enige hond in een gezin, dan zal de ietwat droevige kant van zijn karakter meer naar boven komen denk ik.

Als ik dit zo zit te schrijven, realiseer ik mij dat ik het heel moeilijk zal vinden om afscheid van hem te nemen. Hij heeft mijn hart gestolen!!"

Amstel heeft eigenlijk alles mee en we hopen dat hij snel een nieuw thuis krijgt.

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M