Antonia

Laatste update 25 januari 2019 15:42

25-01-2019 Antonia is nu 7 weken bij ons en het gaat gewoon heerlijk met haar.

Ze is een ontzettende vrolijke meid die zich al enorm gehecht heeft aan onze honden, maar ook vooral aan ons. Ze is erg lief voor de andere honden, is zacht in de omgang maar als ze wordt uitgedaagd, laat ze wel van zich ‘horen’ en laat ze niet met zich sollen. En dat doet ze erg goed.

Ze is erg blij als ze ons in de ochtend weer ziet en ook als we even zijn weggeweest. Kan een paar uurtjes met de andere honden alleen thuis zijn. We plannen wel dat ze dan eerst lekker naar buiten is geweest.

Ze heeft zich actiever ontwikkeld dan in de eerste instantie de indruk was van haar; ze wil heel graag spelen, naar buiten en leuke dingen doen. Ze speelt veel met Zappa, onze jongste telg van 5, die het GEWELDIG vindt dat ze er is. Buiten op ons terrein kan ze echt uit haar dakje gaan en haar eigen feestjes bouwen: staan de andere honden al bij de achterdeur om naar binnen te gaan, dan rent zij nog een paar rondjes en heeft het helemaal naar haar zin. Als je haar dan roept en beloont omdat ze komt, dan zie je dat ze zo blij is dat ze het allemaal zo goed doet. Maar ze kan ook heel erg lui zijn, zeker als we lekker gelopen hebben.

Je ziet haar trots zijn als ze een vraag goed uitvoert. Wat een knapperd. Ze leert heel makkelijk en ook snel. Is erg leerbaar en aapt ook vooral Zappa na in hoe hij de dingen doet.

We hebben beslist het idee dat ze jonger is dan dat op haar paspoort staat (juni 2015) en ze kan zich als een pup gedragen.

Antonia weet inmiddels heel erg goed dat de speelbox vol ligt met speeltjes die voor haar en de andere honden zijn en hier maakt ze goed gebruik van. Dat doet ze uit zichzelf. Knuffels, die ze overigens niet kapot maakt, en andere speeltjes zijn favoriet. Omdat Antonia wel graag wil kauwen, krijgt ze deze materialen dan ook aangeboden en hier maakt ze graag gebruik van. Een Nilabone vindt ze erg fijn, een gevulde Kong kan ze ook heerlijk mee bezig zijn. Dat maakt haar moe en dan gaat ze daarna ook heerlijk een dutje doen.

Wandelen vindt ze heerlijk, ze loopt zo keurig mee aan de riem, trekt absoluut niet. Is alert buiten en bij het zien van een paar reeën recent, zagen we duidelijk haar jachtinstinct.

Ze is inmiddels mooi op gewicht, nog steeds helemaal zindelijk. Het is opvallend hoe makkelijk en lang ze haar plas op kan houden.

Het is echt een genot om voor haar te mogen zorgen zolang ze bij ons logeert. Antonia is een hele opgewekte vrolijke Galgo-dame. Wat een plezier zal haar nieuwe baasje met haar krijgen.

 

31-12-2018 Antonia is nu 4 weken in haar opvanggezin en wat doet dit meisje het goed. Ze werd omschreven als best een bange hond, maar dat valt tot nu toe gelukkig mee. Haar opvanggezin vertelt…. 

“Antonia was heel snel op haar gemak en verstaat de hondentaal erg goed. Stelt zich bescheiden op, maar doet graag alles mee wat de roedel doet. Zal zich niet opdringen, maar laat nu ook wel merken als ze iets niet leuk vindt. Ze geeft dan even haar grens aan; goed zo. Ze is heel erg lief voor ons en voor de andere 5 honden.

Antonia ligt graag op de bank (yessss, she is a Galgo) en wil graag dicht tegen ons aan liggen. Ze eet op een rustig plekje samen met Bexus in de gang. Zo blijft ze beter bij haar bak, want ze liep heel erg heen en weer. Ze krijgt nu 2 x per dag gewone maaltijd en nog een 3e kleine in de avond om een beetje aan te komen. Antonia is rustig op de dag, maar ze is ook druk aan het ontdekken hoe leuk het leven in een huis is. Ze gaat dus wel eens op onderzoek uit en loopt met dingen die niet voor haar bedoeld zijn. Het is daarom nodig om sommige dingen voor haar in veiligheid te brengen. Ze krijgt wat anders van ons aangeboden op het moment dat ze we zien dat ze hier naar neigt. Daartoe laat ze zich meestal wel snel verleiden.

Ze is super zindelijk, heeft 1 keer een plasje in de keuken gedaan. Ze kan haar plas ook heel lang ophouden, ze stond ons de eerste dagen een beetje wezenloos aan te kijken als we haar om 06.00 uur voor de zekerheid even mee naar buiten namen om te plassen, dan deed ze gewoon niks. Inmiddels kan ze bijna op verzoek plassen. “Antonia, plasje doen”. Als er iets onverwachts gebeurt kan Antonia nog wel schrikken, zoals bijv toen de postbode die niet aanbelde, maar op de voordeur klopte. Dan kan ze echt even van slag zijn en trekt ze zich terug op haar plekje.

Buiten kan ze op het terras en op de weide heerlijk onaangelijnd naar buiten. Voor de zekerheid heeft ze wel een tracker om. Ze heeft geen moment de neiging gehad om te zoeken naar een uitgang. Ze beweegt zich vrij en op haar gemak bij ons achter buiten en na een paar dagen trok ze haar eerste sprintje. Als je haar roept komt ze niet altijd naar je toe, maar als je naar haar toe loopt kun je haar zo aaien en meenemen. Het is niet dat ze niet wil komen, maar ze is gewoon lekker zelfstandig aan het ‘keutelen’. Roepen we de andere honden, dan komt ze eigenlijk altijd mee gerend, met een enkele keer nog even snuffelen. Lopen aan de riem gaat voorbeeldig!!! Ze loopt gelijk naast je, trekt niet en wil graag links lopen. Ze loopt bij ons in de achterhoede met 2 andere honden. Ze kijkt lekker om zich heen en is alert.

In de auto zitten en liggen alle honden boven op elkaar en dat vindt Antonia prima. Thuis weet ze dat ze niet gelijk uit de auto mag springen en wacht al keurig met de andere honden. De indruk van Antonia is dat het een erg flexibele en leergierige hond is. Wij denken dat ze het goed zou doen in een thuissituatie met andere honden. Als er kinderen zouden zijn, vermoeden wij dat ze meer op haar gemak zou zijn bij wat oudere kinderen, omdat iets onverwachts met veel geluid haar wel doet schrikken. Ze geniet buiten, maar zou volgens ons ook prima in een bovenwoning / flat / appartement kunnen wonen. Ze kan lekker lui zijn als ze voldoende haar energie kwijt kan buiten.

Antonia heeft zich bijzonder snel aangepast, kent haar naam erg goed en heeft leuke interactie met de andere honden. Alle eet - en wandelrituelen zijn al vanzelfsprekend voor haar. Het is een heel vrolijk hondje en bij aandacht voor haar maakt ze altijd wel even een geintje met je. Ze is inmiddels ook al meerdere keren een aantal uur alleen geweest met de eigen honden en dat ging goed.

Kortom: echt een heerlijke meid! Wij ervaren haar als super makkelijk. Zo easy integreerde nog niet eerder een pleeghond bij ons. We genieten erg van haar. Antonia is een schat!”

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M