Aroa de Sevilla

Laatste update 24 september 2020 13:48

24-09-2020 Na bijna 2 weken vertelt het opvanggezin van Aroa hoe het gaat...

"Op 12 september hebben wij dit mooie meisje mogen ophalen. Bij aankomst was te zien dat haar adrenaline heel hoog zat, maar eenmaal aangelijnd bleef ze netjes bij ons staan. In de auto ben ik bij haar op de achterbank gaan zitten, Aroa zocht binnen 5 minuten contact met mij en is de hele rit naar huis (ruim 1,5 uur) rustig blijven liggen met haar voorpootjes tegen mijn been. Het voelde meteen vertrouwd. Bij aankomst thuis verliep de ontmoeting met onze eigen 2 honden uitstekend en we hebben direct een overheerlijke wandeling kunnen maken. Aroa is ondanks dat ze erg nerveus was met gemak meegelopen. Ze loopt keurig naast ons en zet de lijn nooit strak.

Na de eerste dagen van rust en héél véél slapen is Aroa al aardig geland. Ze loopt inmiddels zelf naar de deur zodra we gaan wandelen. Zo nu en dan maakt ze een rondje door de tuin, maar met alle nieuwe geluiden rondom de tuin is ze nog erg onzeker en kiest ze voor het veilige “binnen”. Angst voor mannen….ja dat is ook aanwezig bij Aroa. Als er mensen contact proberen te maken met Aroa dan trekt ze zich terug. Wij merken dat dit bij mannen naar vluchtgedrag neigt. We hebben echter wel goede hoop dat dit te verbeteren is, want zodra mijn man met iets lekkers aankomt dan zet ze al haar angst overboord en wint het lekkers !! Hierdoor is het nu zo dat Aroa regelmatig uit zichzelf tijdens de wandelingen contact met hem zoekt door hem met haar neus aan te tikken. Hij geeft haar dan een aai over haar bolletje en soms krijgt hij er een voorzichtige kwispel voor terug.
Als we mensen buiten passeren probeert Aroa iedereen te ontwijken en kinderen observeert ze liever nog vanaf een veilige afstand. Van drukke en luidruchtige kinderen wil ze weg en ze zoekt dan bescherming bij mij.

Aroa is vanaf de eerste dag zindelijk en slaapt de hele nacht door. Tijdens de wandelingen zijn de katten buiten interessant, zodra katten achter elkaar aan gaan rennen dan heeft Aroa verhoogde interesse. Zelf hebben wij geen katten in huis, dus daar kunnen we niets over vertellen. Veel honden kunnen prima samenleven met katten in huis en op straat reageren naar vreemde katten. Alles wat in het water zwemt staat ze ook op haar gemak te bestuderen. Andere honden die we tegenkomen mogen aan haar snuffelen zowel reuen als teven, zodra ze té druk zijn wijkt ze uit en gunt ze ze geen blik waardig. Aroa voelt zich niet op haar gemak met blaffende honden.

Op dit moment denken wij dat Aroa het meeste baat heeft bij rust. Dit betekent dat onze voorkeur uitgaat naar mensen zonder drukke kinderen. Zodat Aroa op haar gemak de tijd krijgt om zich verder te ontplooien tot wie ze werkelijk is."

Wat doet dit meisje het goed op zo'n korte tijd. We zijn allemaal trots op haar en hopen dat ze snel haar eigen thuis krijgt.

 

12-09-2020 Aroa is vandaag in Nederland aangekomen en kan nu lekker gaan wennen in haar opvanggezin!

02-09-2020 Dit is Aroa de Sevilla. Een ontzettende prachtige en tedere Galga die momenteel bij Scooby verblijft. Er is nog weinig bekend over haar, maar de ogen van dit meisje spreken boekdelen. Ze is niet makkelijk benaderbaar en wil het liefste weg. Maar ze kalmeert zodra je haar te pakken hebt. Aroa heeft waarschijnlijk de nodige vervelende ervaringen met mensen gehad. Wie laat haar zien dat niet alle mensen hetzelfde zijn en er echt ook lieve mensen bestaan die heel goed kunnen knuffelen? Aroa is geboren op 1 januari 2014.

 

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M