Blackie en Mara

Laatste update 30 september 2017 19:04

30-09-2017 Wegen lopen soms zoals ze lopen...en soms kun je dingen niet van tevoren aan zien komen. In verband met echtscheiding ben ik op zoek naar een nieuwe warme mand voor mijn 2 prachtige kanjers Blackie en Mara. Een uitgebalanceerd mooi koppeltje windhonden waar je heel veel plezier mee zult beleven! Het zijn hele leuke gezinshonden geworden in het afgelopen jaar en ik hoop dat ze bij voorkeur samen een nieuw thuis kunnen vinden. In een huis waar mensen veel aandacht en tijd voor ze hebben en die er met ze op uit trekken op voor een fietstochtje of lekkere wandeling.

Ik hoop dat de mensen in hun nieuwe thuis net zoveel van ze gaan houden als dat ik van ze hou.


Blackie

Blackie is een prachtige, lieve en sociale vent van 8-9 jaar die het liefst dichtbij je, of liever nog: op je, ligt. Hij komt uit een Nederlands asiel, waar hij in mei 2016 is binnen gebracht. Het was goed te merken dat hij in het verleden het een en ander heeft mee gemaakt, in het begin hoefde je maar een onverwachte beweging te maken of hij dook al weg. Gelukkig is hij in een half jaar helemaal omgeslagen en nu herken je hem bijna niet meer terug: het liefst staat hij midden in de kring als er visite is en hij is een schat met kinderen! Katten is hij niet gewend maar de verwachting is dat dit geen problemen zal geven. Andere honden vindt hij ontzettend interessant, als ze maar een beetje van zijn grootte zijn. Met kleine hondjes kan hij nog wel eens wat lomp spelen, dan lijkt hij wel een puppy en gaan zijn poten alle kanten op! Maar in een roedel zal dit geen probleem zijn wanneer de rust wat is terug gekeerd. Hij heeft echt een hazewind-maatje nodig in zijn leven, dan is hij helemaal in zijn sas. Hij is zindelijk, kan goed alleen thuis zijn (samen met andere honden), auto rijden is geen probleem. Hij kan, in veilig gebied, loslopen en hij komt altijd wanneer je hem roept. Ook als hij in de verte wat interessants heeft gespot en al een sprintje heeft ingezet. Daarnaast is hij dol op rennen naast de fiets.

Kortom: een fantastisch mooie, lieve, atletische kanjer die het liefst samen met zijn maatje Mara op zoek is naar mensen die er met hem op uit trekken, hem lekker laat rennen en waar hij daarna op de bank mag uitslapen, het liefst op schoot.


Mara

Mara is een zacht, lief meisje van 3-4 jaar oud. Ze is op 25-06-2016 vanuit Spanje naar Nederland gehaald door stichting Prozus en sinds oktober 2016 is ze bij mij.

Mara geniet gewoon van haar eigen, veilige omgeving en is de definitie van een bankhanger. Het liefst ligt ze tegen je aan en zoekt ze iemand die haar dan lekker in haar nek krabbelt. Bij mannen doet ze dit ook, zolang die maar liggen of zitten. Nieuwe mensen en onverwachte bewegingen vindt ze nogal spannend. Dan is ze behoedzaam en dit heeft tijd en vertrouwen nodig. Maar als er eenmaal dat vertrouwen is, wint haar nieuwsgierigheid het en zoekt ze echt de verbinding met je.

Ze is helemaal dol op haar hondenmaatje Blackie, waar ze regelmatig mee verstrengeld op de bank ligt. Ze heeft wel echt een stabiel hazewind-maatje nodig in haar leven. Mensen die op zoek zijn naar een behouden, niet dominante, zeer zachte maar wel nieuwsgierige hond hebben aan Mara een prachtmeid.

Aan de riem lopen en lekker rennen naast de fiets gaat hartstikke goed. Ze reageert wel schrikkerig op nieuwe situaties en ze kan dan rare sprongen maken maar met de juiste oefening zie je de situaties aankomen en loods je haar er op de juiste manier doorheen. Dan zie je haar zelfvertrouwen groeien!

Katten zal geen probleem zijn, in haar gastgezin leefde ze met katten. Met kinderen gaat ook goed, zolang die haar respecteren. Ze is zindelijk en kan goed alleen thuis zijn (samen met andere honden). Ook autorijden is geen probleem, dan ligt ze al snel languit op de mat te slapen.

Kortom: een zacht, lief meisje met een hart van goud!


Jullie liefdevolle baasje.

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M