Bowie

Laatste update 12 juni 2020 19:33

15-05-2020 Bowie is een prachtige, zwarte Ierse Greyhound met witte stipjes. Zijn Ierse racenaam is Bogcross Skinny en hij is geboren op 15-10-2015. Hij is op 8 maart naar Nederland gekomen als geadopteerde hond, maar helaas al snel moeten verhuizen naar een opvanggezin, geheel buiten zijn schuld om.

Zijn opvanggezin vertelt over Bowie:

"Bowie is een stevig gebouwde hond die nog betrekkelijk mager is. Hij is nu ongeveer twee maanden bij ons en het is te merken dat hij in zijn leven, behalve racen op de baan in Ierland, nog weinig heeft meegemaakt. In het gezin waar hij was geadopteerd was er geen klik met hem en moest hij weg. Hij trok zich daar terug en er was weinig contact, ook door de grote overgang van kennel naar ineens in huis leven.

Bij ons sloot hij zich al snel aan bij onze honden. Hij houdt goed in de gaten hoe het hier gaat en imiteert het gedrag van de anderen. Bowie is op geen enkele manier dominant en hij is rustig van karakter. Hij begroet onze honden als hij even alleen is geweest en ze terug komen na bijvoorbeeld even boven te zijn geweest. Hij is heel blij met zijn vrienden.

Bowie is niet bang voor mensen, vindt het fijn om aangehaald te worden en komt zijn knuffels halen. In de loop van de twee maanden is het contact gegroeid. Wanneer we ’s ochtends naar beneden komen is hij heel blij. Buiten loopt hij prima aan de riem. Ook als hij hazen op het veld ziet of een kat in de wijk gaat hij niet aan zijn riem rukken. Als hij bij het wandelen een eindje voor loopt, blijft hij staan…kijkt achterom en gaat pas verder als de andere honden zijn aangesloten. Door de coronacrisis zijn we veel thuis, maar toen we even twee uur weg waren is hij alleen thuis geweest samen met onze honden. Dat is prima gegaan.

Bowie eet goed, is erg op eten gericht en moet even worden vastgehouden als de anderen nog niet klaar zijn, maar hij gaat niet het conflict aan. Als een hond een botje heeft, en hij niet meer, probeert hij wel om in de buurt te komen, maar een enkel signaal is al genoeg om hem weer afstand te laten nemen.

Bowie is gewend om op de racebaan iets pluizigs te achtervolgen. Het is te merken wanneer hij kleine hondjes ziet. Hij moet nog leren om daar goed mee om te gaan. Met een muilkorf om en kort aan de lijn proberen we hem er aan te laten wennen. Hij reageert sterk op een pluizig en druk bewegend klein hondje, maar snuffelt en is rustig met een klein gladharig hondje dat hij vaker heeft gezien. Hij moet tijd en begeleiding krijgen om te leren dat kleine hondjes ook gewoon honden zijn en zal er in eigen roedel zeker mee kunnen leren samenleven. Met katten samenleven zien we Bowie niet doen. En hij is zindelijk.

Bowie is nog heel speels. Hij vindt het heerlijk om met een bal te spelen. Met een oude basketbal, die eerst nog behoorlijk hard en stevig was, heeft hij een poos gedaan voor hij kapot was, maar ook dan gaat hij door met zijn spel. Rent hard rondjes met de bal in zijn bek. Dat doet hij ook met een tennisballetje of zijn harde rubberen kong, die zo lekker opstuitert als je hem weg gooit. Rond het voetbalveld lopend staat hij strak van de spanning als hij ziet hoe ze daar bezig zijn. Gezien zijn enthousiaste manier van spelen denken wij dat hij beter niet bij kleine kinderen geplaats kan worden.

Kortom: Bowie is een rustige, heel lieve en trouwe hond die nog wel veel moet leren, maar wel goed leerbaar is. Hij zou het beste passen bij een thuis waar hij tenminste één hondenmaatje heeft waar hij zich aan kan optrekken. Bij een goede match heb je er een geweldige kameraad aan!"

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M