Chester

Laatste update 27 mei 2018 18:47

27-05-2018 Chester zijn opvanggezin heeft ons een mooie update over hem gestuurd.

"Chester, nu 6 weken in Nederland, blijkt na het polijsten van de ruwe (harige) diamant een zwart pareltje te zijn!  De eerste dagen waren echter moeilijk voor dit leuke kereltje. Hij wist niet dat je voor een plas en een poep naar buiten moest en al helemaal niet aan een riem. Aan diezelfde riem blafte hij naar iedere viervoeter die hij maar tegenkwam, want daarin was hij toch onzeker. 

Maar….. behalve leuk is Chester vooral een pienter kereltje. Hij kreeg heel snel door wat wij van hem vroegen door middel van het kijken naar onze eigen reu (Galgomix) en begon hij zijn gedrag te kopiëren.  Nu is Chester zindelijk, geeft hij het zelfs aan dat hij naar buiten moet door naar de deur te lopen. Het aan de riem blaffen naar andere honden is slechts nog incidenteel en is hij hierin heel makkelijk te corrigeren.  En op dit moment kan hij al 3 uurtjes samen met onze hond én kat alleen thuis zijn.  Met onze kat is hij dikke vrienden, ze slapen samen op de bank en soms liggen ze, met onze hond er ook nog bij, met hun drietjes in de grote mand. Ook buiten toont hij geen interesse in katten of kippen.

Zelf hebben we geen kleine kinderen meer in huis, maar met wat we dagelijks met hem meemaken (buurkinderen, kinderen in het park en in de stad die hem kunnen aaien) denk ik dat hij ook prima met kinderen kan. Het is wel een hond die dagelijks zijn energie kwijt moet. Dat doen we door hem dagelijks in een veilig losloopgebied los te laten, hij speelt en rent dan graag met onze eigen hond, maar blijft goed in de buurt en komt als je hem roept. Hij kan soms wat "dominant" op andere honden reageren, maar is hierin goed te corrigeren en kan dan ook met hen leuk rennen en spelen. Maar ook met hardlopen gaat hij graag mee of aan de fiets over rustige fietspaden, we wonen in de stad. 

Chester zijn verlegenheid wordt steeds minder en hij is absoluut geen angstige hond. Hij gaat gezellig bij de visite liggen en laat zich op straat ook makkelijk aanhalen en het maakt hem niet uit of het nu mannen, vrouwen of kinderen zijn. Ook gaat hij na een flinke wandeling graag mee naar een gezellig etablissement en na een grondige inspectie van de tafel, je weet immers maar nooit, gaat hij braaf onder diezelfde tafel liggen slapen. In huis is hij rustig met zo nu en dan de dolle 10 minuten, dan vliegen de knuffels en speeltjes om  je oren. Gezien zijn  bouw (nog een echte slungel, maar niet klein) en zijn gedrag (puppy/puber) vermoeden we dat hij een paar maandjes jonger is dan de opgegeven leeftijd. Hij heeft dan ook echt behoefte aan een (speel)maatje,  waaraan hij zich ook nog wat kan optrekken, én aan een consequente baas.

Kortom een veelbelovend menneke dat snel een eigen thuis verdient!"

 

25-03-2018 Chester zit sinds 10 februari 2018 in het asiel van Scooby. Hij komt uit Venialbo (Zamora). Chester is een kleine Galgo, heel lief en iets verlegen in het begin. Hij is geboren op 2 februari 2016 en hij is sociaal met andere honden. Chester mag binnenkort naar een opvanggezin gaan in Nederland en dan kunnen we u ook iets meer vertellen over deze schat.

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M