Clark

Laatste update 11 maart 2018 13:58

11-03-2018 Clark is al weer een aantal weken in zijn opvanggezin en ze laten weten dat hij het super goed doet.

“Ze hadden ons al gewaarschuwd dat een Greyhound helemaal anders is dan een Galgo en effectief… we merken dat Clark veel meer gewoon is aan mensen en daarom ook helemaal niet schuw of verlegen is.

Clark is een echte gentleman met goede manieren.  Hij heeft zich heel goed aangepast binnen onze roedel. Is helemaal niet opdringerig en kijkt wat de kat uit de boom. Het is voor ons meer wennen dan voor hem hebben we de indruk. Hij past zich aan alsof hij nooit anders geweten heeft.

In huis is hij rustig, hij luistert ook zeer goed en hij neemt stilaan ook de gewoontes van ons gezin aan. Hij is alleszins een hele lieve, grote schat, heel aanhankelijk, komt heel regelmatig een aaitje halen en ik krijg ook heel regelmatig een lief kusje op mijn neus. Hij zou zo op je schoot willen kruipen maar wegens zijn enorm postuur is dit natuurlijk niet makkelijk. Op de donuts liggen is voor hem geen probleem.

Hij heeft de beertjes en speeltjes van onze Mila en Felix ontdekt en speelt ermee in de typische windhondenstijl.  Er komt ook stilaan interactie tussen de 3 honden….zo wat willen, maar nog niet helemaal durven. Dit komt wel los, zeker met ons Mila komt hij wel heel goed overeen. Maar de beertjes en al wat piept, daar is hij dol op en daar amuseert hij zich enorm mee op zijn eentje.

Hij houdt heel erg van wandelen. We mogen naar onze jas niet kijken of hij staat al klaar om te gaan wandelen.  Jaja, Clark is een hele slimme jongen en kan heel goed aanduiden wanneer hij iets wil. Buiten heeft hij een gezonde interesse voor de omgeving maar hij loopt heel mooi mee aan de riem. Hij trekt niet, hij kleeft bijna aan je been…. echt een plezier om met hem te wandelen. Bij het kruisen van andere honden begroet hij die enthousiast.  Katten op straat vindt hij heel spannend. Hij is wel te corrigeren maar is toch wel heel erg gefocust op de poes.

Het alleen thuis blijven (maximum 4u) lukt ook aardig. We maken in de vroege ochtend een kleine wandeling en dat is voor hem voldoende om dan te slapen tot de middag. We hebben wel de indruk dat hij toch wel heel graag gezelschap heeft… liefst van mensen maar ook van honden. Van dag 1 is hij zindelijk en doet hij mooi zijn behoeftes buiten in de tuin. “

Clark heeft in contact met kleine hondjes nog een muilkorf en begeleiding nodig. Je kunt de ex-racers niet kwalijk nemen dat ze reageren op kleine beweeglijke dieren want dat is waar ze op getraind zijn. Ze hebben begeleiding nodig om dat af te leren en voor hun is een muilkorf geen straf want die hebben ze tijdens hun training en zelfs de races ook vaak om.

Clark is een prachtige zwarte lieverd. Staat zijn Gouden Mand bij u???

 

14-12-2017 Deze beauty is Clark. Clark kwam bij PAWS toen zijn racecarrière voorbij was. Hij is 7 jaar oud en een perfecte gentleman. Hij is rustig en sociaal en houdt erg van zijn bed. Clark kan goed samen met andere honden, hij deelt momenteel zijn kennel met Rex, een andere Greyhound reu. Clark loopt netjes mee aan de riem. Hij kan als enige hond geplaatst worden of als maatje voor een andere hond. Hij is getest met kleine hondjes en dat ging goed. Clark heeft een schouderhoogte van 72 cm en weegt 31 kg.

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M