Clave

Laatste update 30 april 2019 13:03

30-04-2019 Clave heeft na aankomst in Nederland even tijd gekregen om te wennen en haar opvanggezin heeft in nu laten weten hoe het met dit mooie meisje gaat ...

"Clave is nu 4 weken bij ons. In het begin was ze erg schuw tegenover alles. Het is ons duidelijk dat ze nog nooit in een huis heeft gewoond. Ze vertoonde geen ontsnappingsdrang, maar ze stond constant uit het raam te kijken en de boel in de gaten te houden. Nu ze wat meer gewend is ligt ze dolgraag op haar kussen de boel in de gaten te houden. Als er iets onverwachts gebeurt, denk aan bijvoorbeeld iets dat op de grond valt, een deur die iets te hard dicht gaat of iemand die binnenkomt in de kamer, is ze daardoor van slag. Dat uit zich in rondjes lopen door de kamer. Na een paar rondjes gaat ze steun zoeken bij onze eigen hond.

Wanneer er nieuwe mensen binnenkomen of als er buiten mensen zijn die haar aan willen halen bevriest Clave. Ze laat het gebeuren, maar is er zichtbaar ongemakkelijk onder. Wij denken niet dat ze zal bijten, maar dat kun je natuurlijk nooit uitsluiten.
Clave is buiten een droom van een hond. Ze trekt niet en loopt perfect mee aan de lijn. Als ze buiten ergens van schrikt (en dat gebeurt regelmatig, alles is immers nieuw) zal ze naar het einde van de lijn lopen, maar zodra ze druk voelt op haar tuigje of halsband stopt ze. Wij hebben haar enkel haar best zien doen om weg te rennen toen er een konijn 2 meter voor haar neus weg spurtte. Maar ook die actie was meer een enthousiast gespring, omdat ze achter het konijn aan wilde...

Clave zoekt erg veel steun bij onze eigen hond. Als hij het niet eng vindt, draait zij relatief snel bij.  Ze is ook best een nieuwsgierig hondje, zodra ze zich enigszins op haar gemak voelt gaat ze (samen met de andere hond) op onderzoek uit. Daarom denken wij dat het voor Clave belangrijk is dat ze een stabiel hondenvriendje of vriendinnetje krijgt om zich aan op te trekken. Clave kan zonder problemen een paar uurtjes met haar hondenmaatje alleen thuis zijn. Ze gaat dan lief slapen en loopt af en toe een rondje om te checken of alles nog oke is. Ze sloopt niet, blaft niet en is perfect zindelijk.

Andere honden laten Clave koud, met uitzondering van haar hondenmaatje. Buiten zoekt/maakt ze geen contact met ze, maar ze is ook niet bang of agressief. Ze wacht gewoon tot ze weer weg gaan. Ze heeft nog geen spelgedrag laten zien met andere honden en ook niet met mensen.
In de auto vindt Clave erg fijn. Ze duwt alles en iedereen (zelfs mensen die ze eigenlijk eng vindt) aan de kant om in de auto te kunnen. Maar weer uit de auto is nog een beetje moeilijk. We werken er aan om haar zelf uit de auto te laten stappen, in plaats van haar te moeten tillen en dat gaat steeds beter.

Omdat Clave niet zo goed kan omgaan met drukte en veranderingen in haar omgeving, denken wij dat het voor haar beter is om in een rustig huishouden te wonen. Toen ze 2 jonge kinderen (6 en 4 jaar) ontmoette, vertoonde ze hetzelfde ‘bevries’ gedrag als met volwassenen. Mochten er kinderen op bezoek komen in haar nieuwe omgeving moet dit goed begeleid worden, zodat Clave de ruimte krijgt om te ‘ontsnappen aan de drukte’ als ze daar behoefte aan heeft.
Daarnaast heeft Clave meer moeite met het vertrouwen van mannen, dus de eventuele mannen in het huishouden zullen wat meer geduld met haar moeten hebben. Maar uiteindelijk zal ze ook de mannen leren vertrouwen. Clave is een heerlijk rustig meisje en als je haar de tijd geeft zal ze zeker een trouw maatje zijn dat graag gaat wandelen."

 

12-03-2019 Goed nieuws: Op 6 april komt Clave naar Nederland en verblijft dan in een pleeggezin.
Hier zijn 2 filmpjes van haar, waaronder de kattentest waarvoor ze met glans geslaagd is! 

 

27-07-2018 Clave is een onzekere dame die tijd nodig heeft om te wennen. Maar binnen een korte tijd laat ze zich aaien en dragen door mensen die ze kent. Clave zal met geduld zonder problemen kunnen wennen aan een nieuwe omgeving met routines en rust. Ze kan goed omgaan met andere honden en Clave kan mogelijk ook met katten samenleven. Deze lieverd is geboren op 19-04-2012 en zij zit sinds 01-12-2017 in het asiel van FBM.

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M