Clave

Laatste update 14 juli 2019 12:07

14-07-2019 Clave heeft een korte vakantie gevierd bij een ander opvanggezin en na even wennen deed ze het daar heel goed. Ze heeft een beetje meer op eigen benen leren staan en genoot van het kunnen rennen op een veilig omheind veld, zoals te zien is op het filmpje.

 

 16-06-2019 Even een berichtje van het opvanggezin van Clave...

"Clave aardt goed hier. Ze draait prima mee in de dagelijkse dingen, ze eet goed en slaapt heerlijk op de bank. Ze is absoluut aan het genieten van het huisleven. Als het vrouwtje alleen thuis is, ligt ze het liefst naast haar op de bank. Het baasje mag haar ook aaien en ze komt zelf regelmatig een knuffel bij hem halen. Als we thuis komen, komt Clave de opvangbaasjes blij kwispelend begroeten.


Buiten snuffelt Clave graag een beetje, maar als ze aan een lange lijn zit gaat ze niet erg ver bij de baas vandaan. Ze loopt altijd netjes naast ons zonder te trekken.
Clave gaat (bijna) iedere dag mee naar het werk. Daar vindt ze het heerlijk om lekker op haar kussen onder het bureau te liggen en te kijken wat er allemaal gebeurd. Een select aantal collega's mogen af en toe rekenen op een natte neus op hun arm om te vragen om een knuffel. Zeker tijdens vergaderingen gaat Clave graag de kamer rond om te kijken wie er allemaal zijn en om knuffels te oogsten.


Clave kan traplopen, maar open trappen vindt ze nog spannend. Ze vindt het ook geen enkel probleem om in een lift te stappen.
Ze is een rustig hondje dat erg geniet van rust en een zacht bed."

 

30-04-2019 Clave heeft na aankomst in Nederland even tijd gekregen om te wennen en haar opvanggezin heeft in nu laten weten hoe het met dit mooie meisje gaat ...

"Clave is nu 4 weken bij ons. In het begin was ze erg schuw tegenover alles. Het is ons duidelijk dat ze nog nooit in een huis heeft gewoond. Ze vertoonde geen ontsnappingsdrang, maar ze stond constant uit het raam te kijken en de boel in de gaten te houden. Nu ze wat meer gewend is ligt ze dolgraag op haar kussen de boel in de gaten te houden. Als er iets onverwachts gebeurt, denk aan bijvoorbeeld iets dat op de grond valt, een deur die iets te hard dicht gaat of iemand die binnenkomt in de kamer, is ze daardoor van slag. Dat uit zich in rondjes lopen door de kamer. Na een paar rondjes gaat ze steun zoeken bij onze eigen hond.

Wanneer er nieuwe mensen binnenkomen of als er buiten mensen zijn die haar aan willen halen bevriest Clave. Ze laat het gebeuren, maar is er zichtbaar ongemakkelijk onder. Wij denken niet dat ze zal bijten, maar dat kun je natuurlijk nooit uitsluiten.
Clave is buiten een droom van een hond. Ze trekt niet en loopt perfect mee aan de lijn. Als ze buiten ergens van schrikt (en dat gebeurt regelmatig, alles is immers nieuw) zal ze naar het einde van de lijn lopen, maar zodra ze druk voelt op haar tuigje of halsband stopt ze. Wij hebben haar enkel haar best zien doen om weg te rennen toen er een konijn 2 meter voor haar neus weg spurtte. Maar ook die actie was meer een enthousiast gespring, omdat ze achter het konijn aan wilde...

Clave zoekt erg veel steun bij onze eigen hond. Als hij het niet eng vindt, draait zij relatief snel bij.  Ze is ook best een nieuwsgierig hondje, zodra ze zich enigszins op haar gemak voelt gaat ze (samen met de andere hond) op onderzoek uit. Daarom denken wij dat het voor Clave belangrijk is dat ze een stabiel hondenvriendje of vriendinnetje krijgt om zich aan op te trekken. Clave kan zonder problemen een paar uurtjes met haar hondenmaatje alleen thuis zijn. Ze gaat dan lief slapen en loopt af en toe een rondje om te checken of alles nog oke is. Ze sloopt niet, blaft niet en is perfect zindelijk.

Andere honden laten Clave koud, met uitzondering van haar hondenmaatje. Buiten zoekt/maakt ze geen contact met ze, maar ze is ook niet bang of agressief. Ze wacht gewoon tot ze weer weg gaan. Ze heeft nog geen spelgedrag laten zien met andere honden en ook niet met mensen.
In de auto vindt Clave erg fijn. Ze duwt alles en iedereen (zelfs mensen die ze eigenlijk eng vindt) aan de kant om in de auto te kunnen. Maar weer uit de auto is nog een beetje moeilijk. We werken er aan om haar zelf uit de auto te laten stappen, in plaats van haar te moeten tillen en dat gaat steeds beter.

Omdat Clave niet zo goed kan omgaan met drukte en veranderingen in haar omgeving, denken wij dat het voor haar beter is om in een rustig huishouden te wonen. Toen ze 2 jonge kinderen (6 en 4 jaar) ontmoette, vertoonde ze hetzelfde ‘bevries’ gedrag als met volwassenen. Mochten er kinderen op bezoek komen in haar nieuwe omgeving moet dit goed begeleid worden, zodat Clave de ruimte krijgt om te ‘ontsnappen aan de drukte’ als ze daar behoefte aan heeft.
Daarnaast heeft Clave meer moeite met het vertrouwen van mannen, dus de eventuele mannen in het huishouden zullen wat meer geduld met haar moeten hebben. Maar uiteindelijk zal ze ook de mannen leren vertrouwen. Clave is een heerlijk rustig meisje en als je haar de tijd geeft zal ze zeker een trouw maatje zijn dat graag gaat wandelen."

 

12-03-2019 Goed nieuws: Op 6 april komt Clave naar Nederland en verblijft dan in een pleeggezin.
Hier zijn 2 filmpjes van haar, waaronder de kattentest waarvoor ze met glans geslaagd is! 

 

27-07-2018 Clave is een onzekere dame die tijd nodig heeft om te wennen. Maar binnen een korte tijd laat ze zich aaien en dragen door mensen die ze kent. Clave zal met geduld zonder problemen kunnen wennen aan een nieuwe omgeving met routines en rust. Ze kan goed omgaan met andere honden en Clave kan mogelijk ook met katten samenleven. Deze lieverd is geboren op 19-04-2012 en zij zit sinds 01-12-2017 in het asiel van FBM.

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M