Corbata

Laatste update 18 oktober 2018 14:59

18-10-2018 Corbata is nu 2,5 week in Nederland en heeft even de tijd gekregen om rustig te wennen. Bij de aankomst werd duidelijk dat dit meisje geen onbezorgd leven heeft gehad. Ze was erg onder de indruk en stond verstijfd met haar staart tussen haar poten. Haar achterpoot zat in het verband voor een snee die gelukkig snel is genezen. 

De autorit naar huis heeft zij aan een stuk door geslapen. De binnenkomst bij de andere honden ging zonder problemen. Gelukkig ontdekte ze snel een matras in de hoek van de woonkamer waar zij zich veilig voelt en zich terug kon trekken. De eerste dagen kwam ze hier met moeite vanaf. Dit is nog steeds haar favoriete plekje. Corbata slaapt nog veel en treedt niet op de voorgrond, maar zij begint wel beetje bij beetje de woonkamer en tuin te onderzoeken. Ook een aai over haar koppie begint zij te waarderen, alhoewel ze hier nog steeds van kan schrikken. 

Ondanks dat ze gelukkig al redelijk ontspannen is in huis gaat het eten nog niet altijd goed. Ze slaat regelmatig een maaltijd over om gewoon lekker door te slapen, alhoewel ze gelukkig met steeds meer smaak eet. Ze mag nog wel een paar kilo aankomen. Gelukkig houdt ze wel erg van koekjes! 

Als Corbata bang is verstijft ze. Dit zou wel eens verward kunnen worden met het idee dat ze alles goed vindt, dus het is belangrijk om haar de ruimte te geven die ze nodig heeft en haar geen knuffels op te dringen, ondanks dat ze er erg schattig uitziet. 

Als er aanstalten gemaakt wordt om te wandelen staat Corbata al bij de voordeur. Ze vindt wandelen erg leuk en buiten komt er een enthousiast hondje tevoorschijn. Ze observeert alle nieuwe dingen die op haar pad komen nieuwsgierig en vertrouwt al op haar opvangmama als ze iets spannend vindt. Ze loopt netjes aan de riem, al moet ze even aangesproken worden als ze een kat ziet. Maar ze leert bijzonder snel! Corbata is zindelijk vanaf de eerste dag. Ook buiten heeft ze af en toe haar momenten van angst, maar haar staart zwiept steeds regelmatiger hoog in de lucht en dan zie je een echt blij meisje tevoorschijn komen. Ze loopt met stevige pas en opgeheven kop, al ruikend en snuivend om de omgeving in zich op te nemen. Ze schrikt zelden van verkeer of fietsers. 

Ze heeft een aantal keer los gelopen in een veilig omheind gebied waar ze graag snuffelt en door de bosjes struint. Echter als er veel mensen in de buurt zijn wordt ze wat zenuwachtig en ze zal zich ook niet door een vreemde laten aanhalen. Haar opvangmama houdt ze goed in de gaten en af en toe komt ze haar vrolijk begroeten en een aai halen. Op een klein omheind veld met de honden uit het opvanggezin rent Corbata sinds een aantal dagen vrolijk mee met de rest. Zij is al vrij snel ondanks haar conditie die nog opgebouwd moet worden.

Een aantal uur alleen zijn met de andere honden gaat prima, ze maakt niks kapot en ze wordt ervan verdacht dat ze niet van haar kussen af komt. Een enkele keer piept ze wel even als haar opvangmama weg gaat. Maar dit duurt nooit lang. 

Corbata is een erg bescheiden meisje. Ze zal zich niet opdringen en stelt zich af en toe bijna een beetje onzichtbaar op. Ze heeft absoluut geen problemen met andere honden, zowel in huis als buitenshuis niet, maar wij denken dat ze ook wel eens tot bloei zou kunnen komen als hond alleen. 

10-10-2018 Kijk eens naar de mooie nieuwe foto's van Corbata!

26-09-2018 Corbata is een wat oudere Galgo dame geboren op 10 februari 2010. Ze kan goed omgaan met andere honden. Sinds 15 februari 2018 zit Corbata in het asiel van Scooby maar zeer binnenkort mag zij meekomen op transport naar Nederland. Corbata mag dan verblijven bij een opvanggezin. Meer info over dit aandoenlijk meisje volgt dan ook zo snel mogelijk.

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M