El Perro

Laatste update 29 februari 2020 23:15

16-02-2020 Onze hond El Perro is een kruising Galgo met waarschijnlijk Mastin of Herder. Het is een prachtige slanke hond van 30 kg. En ongeveer 70 cm hoog. El Perro is geboren op 15-12-2018 in een Spaanse shelter. Daar is hij gebleven tot hij 3,5 maand oud was. Toen is hij naar Nederland gekomen en na een kort verblijf in een gastgezin hebben wij hem geadopteerd.

El Perro is een aanhankelijke hond binnen het gezin, maar wat gereserveerd naar buitenstaanders. Hij heeft diverse trainingen gehad en vindt dat ook leuk om te doen.

De reden dat wij met veel verdriet afstand van hem willen doen, is dat onze oudere hond, gecastreerde reu van 10 jaar oud niet klikt met hem. Deze hond geeft veel stress-signalen af, waarop El Perro reageert.

El Perro is bij onbekende honden soms angstig, krijgt ook nog eens een stress-seintje van onze andere hond, en gaat daarom blaffen naar hen, soms ook uitvallen. Ook in huis krijgt hij van de andere hond stress-seintjes als er visite komt. Dan kan hij flink tekeer gaan. Als je hem hierin begeleid door hem eerst even op zijn veilige plek, bijvoorbeeld bench te doen, zodat hij het even kan aankijken, en hem dan later op eigen initiatief kennis laat maken, dan gaat het prima. In een andere situatie zonder de oudere hond erbij (El Perro logeert regelmatig bij mijn zoon in huis zonder andere hond) vertoont hij dit gedrag niet.

Hij vindt kleine kinderen niet leuk, zij maken lawaai en doen onverwachte dingen. Als hij eenmaal gewend is aan kinderen (onze kleinkinderen zijn 7 en 9) dan vindt hij het wel leuk (nu is hij gek op hen).

We hebben met verschillende gedragstherapeuten gewerkt aan dit gedrag, maar zolang deze 2 honden samen zijn gaat het niet verbeteren. Daarnaast is mijn gezondheidstoestand verslechterd en kan ik hem niet voldoende begeleiden.

Toch is El Perro van nature echt een lieve hond. Hij zit graag bij je en knuffelt graag. Is rustig van aard. Hij leert makkelijk dingen aan. Het is een makkelijke huishond wat dat betreft, die al veel geleerd heeft. Het advies is om hem te laten herplaatsen, bij voorkeur alleen of bijvoorbeeld bij een heel zelfverzekerde teef. De nieuwe baas moet kennis hebben over het gedrag van honden en genoeg tijd voor hem hebben.

Wat voeding betreft: El Perro heeft een lichte voedingsallergie, tot nu toe kan hij wel verdragen: lam, paard, hert, eend. Momenteel introduceren we rund en dit lijkt ook goed te gaan. Wat waarschijnlijk de triggers zijn, is kip en kalkoen.

Wat El Perro allemaal kan:

In de mand gaan, in de mand blijven bijvoorbeeld onder het eten.
Keurig aan de riem lopen zonder te trekken.
Commando”s als: hier, voor, zit, af, blijf, wachten, plaats, op.
Netjes wachten tot de (auto)deur open is en pas naar binnen/buiten gaan als baasje toestemming geeft.
Keurig naast de fiets lopen, let wel op afleiding van andere honden.
In de auto meegaan, is rustig.
Thuis blijven zonder de baas, is wel gewend dan samen te zijn met de andere hond. Voor 4 tot 6 uurtjes.
Leuke zoekspelletjes doen.
Heel hard rennen, graag met andere grote honden die hij kent.
El Perro accepteert onze katten en cavia’s. Van het konijn echter slaat zijn jachtinstinct aan.

El Perro was aanvankelijk bang voor harde geluiden en vuurwerk, maar is hier intussen aan gewend geraakt. Oud en nieuw heeft hij zonder problemen doorstaan. Wij, en ook de gedragstherapeut zijn er van overtuigd dat El Perro in een andere setting een hele fijne kameraad zal zijn.

We hopen dan ook dat er een Gouden Mand voor hem gevonden wordt. Al zijn spullen mogen dan mee verhuizen. De nieuwe baas moet vriendelijk met hem omgaan, maar wel duidelijk en consequent zijn.

 

Heeft u interesse in El Perro, neem dan contact op met:
Janine_ermstrang@hotmail.com
Telefoonnummer: 06-42984709

 

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M