Fermin

Laatste update 26 juli 2020 18:14

26-07-2020 Fermin is nu bijna 3 weken in zijn opvanggezin en voor hem zoeken we thuis met ervaren mensen.

Fermin is een ontzettend lieve jongen, alleen is hij helaas veel angstiger dan gedacht. Vooral voor mannen, maar ook verkeer en harde geluiden daar schrikt hij van. Hij herstelt zich wel goed als hij naast je loopt in het bos of in de achtertuin is. Maar het komt er toch op neer dat hij nog grote delen van de dag in huis in de open bench ligt die in een rustige hoek staat.

Af en toe laat hij al zijn speelse kant zien en neemt dan pantoffels, schoenen of hondenspeeltjes mee naar de bench. Hij doet er niets mee, hij is een voorzichtige verzamelaar?

Wanneer er mannen in huis zijn komt Fermin niet uit de bench, hij eet en drinkt dan ook alleen in de bench. Als hij eenmaal aan de riem buiten is, mag de opvangbaas hem ook mee uit nemen, dat doen we dus ook 2x per dag om hem aan mannen te laten wennen.

Hij gaat wel buiten in de tuin spelen, maar is dan wel moeilijk te benaderen, dit lukt via de andere honden. Fermin heeft een lief en zacht karakter en likt de andere honden en mij (opvang vrouwtje) zeer regelmatig. Met de auto naar het bos is geen probleem, alleen als we mannen moeten passeren heeft hij echt nog zijn 3 puntsgordel en dubbele lijnen nodig. Verder loopt hij probleemloos naast en trek helemaal niet. Hij eet en drinkt prima en is vanaf dag 1 zindelijk.

Of hij met een kat kan is nu nog niet te beoordelen, buiten toont hij geen interesse, zelfs niet als de andere opvanger alles op alles zet om er heen te gaan.

Op dit moment ziet zijn ideale gezin er als volgt uit; geen man in huis, geen kinderen, wel in ieder geval 1 hond van ongeveer zijn leeftijd om mee te spelen in de tuin en wonende in een rustige omgeving. Hopelijk gaat hij snel vooruit en is hij over een paar weken relaxter en kunnen we het plaatje aanpassen. We weten dat er mensen zijn die met een hond als Fermin goed om zouden kunnen gaan en we hopen dan ook dat iemand van hen verliefd wordt en Fermin zijn eigen thuis wil geven.

20-02-20 Deze knappe jongeman van drie jaar, is Fermin.

Fermin zwierf rond in een dorpje in Toledo en was kennelijk niet meer gewenst door zijn eigenaar. Daar kunnen wij ons niets bij voorstellen... zo’n mooie jongen, in de bloei van zijn leven. En een plaatje om te zien gewoon met zijn beige vachtje met witte accenten. Hij wordt door zijn verzorgers in Spanje omschreven als sociaal en aanhankelijk, hoewel hij in het eerste contact wat verlegen kan zijn. Hij zet zich hier vrij makkelijk overheen als hij je kent. Een typische “kat uit de boom kijker” dus, zoals zoveel Galgo's die van de straat gered zijn.

Fermin gaat in het asiel goed om met de andere honden, zowel met reuen als teven, en is gezond getest op de voorkomende Mediterrane ziektes.

Wat een eigen familie is, dat weet hij nog niet, maar als u hem de kans wilt geven om dat te ervaren, dan kunt u contact opnemen met uw regioconsulente.

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M