Fermin

Laatste update 02 oktober 2020 15:27

24-09-2020 Fermin liep zwervend op straat in een dorpje in Toledo en is door BaasGalgo opgevangen. Zij omschreven hem als sociaal, aanhankelijk en een “kat uit de boom kijker”. Op 7 juli is Fermin aangekomen in Nederland en mocht mee naar een opvanggezin. Bij aankomst kunnen we wel zeggen dat Fermin behoorlijk bang was door alle prikkels die op hem afkwamen. Nu hij 2,5 maand in zijn opvanggezin is, is Fermin aardig uit zijn schulp gekomen en geniet hij duidelijk van het goede leven. Zijn opvanggezin heeft hem tijd en ruimte gegeven om alles te laten bezinken…

“Fermin is nu 2,5 maand bij ons en de laatste tijd is hij enorm veranderd. Als alles “gewoon” is, is hij ook een “gewone” hond. Een blij ei dat alles wil onderzoeken, alles en iedereen krijgt likjes, soms ondeugend, maar goed te corrigeren als dat nodig is en hij leert snel! Misschien is hij wel een beetje zijn jeugd aan het inhalen, want we zien soms echt pubergedrag. Dat is genieten. Alleen als er visite is of er is een nieuwe situatie dan zie je de angst nog, maar hij herstelt zich steeds sneller en met bekende visite gaat hij ook steeds relaxter om.

Binnen is hij rustig en verzamelt hij knuffels en schoenen. Dit helpt ons om netjes onze schoenen in de bijkeuken te zetten (knipoog). Waar Fermin in het begin echt niets van de man des huizes moest hebben, is hij nu net zo gek op zijn opvangpapa als op zijn opvangmama. In het begin lag hij alleen maar in bench met open deur in een hoekje en zo kon hij in zijn eigen tempo de wereld gaan verkennen. Hij ligt nu vaak in de manden die er staan en hij ligt ook heel graag buiten. Alleen als er visite is verdwijnt hij soms nog in zijn bench.

Als we uitgaan is hij er als eerste bij….” hoi uit”! De honden kunnen samen prima een poosje alleen blijven. Fermin eet goed en heeft geen baknijd, met een kluif speelt hij wat en “begraaft” hem dan. Hij is een super relaxte hond als de angst weg is.

Wij wonen buiten de bebouwde kom en in het bos is het ook rustig, dus zijn angst buiten is bij ons nihil. Maar in de bebouwde kom en in bos waar veel mensen met kinderen zijn heeft hij nog steeds zijn tuigje en dubbele aanlijning nodig. Vooral geluid overprikkelt hem erg: mensen die stil langs ons heen gaan doen hem niet veel meer, maar voor harde stemmen en vooral van kinderen is hij bang. Hij is dan wel goed vast te houden en hij herstelt zich steeds sneller. Hij is niet bang voor heftig onweer of geweerschoten.

Fermin is een schat van een hond, stelt zich in alle situaties onderdanig op en is gek op zijn oude “pleeghondenzusje”. Wij kunnen hem geen leeftijdgenootje erbij geven en we vinden dat hij dat echt nodig heeft om zijn energie kwijt te kunnen. Daarom zoeken we een adoptiegezin waar al een hond is die wil rennen en spelen. Of nog beter, een roedel speelgenoten!! We vinden het echt heel sneu dat hij wil spelen met andere honden en wij hem (nog ?) aan de riem moeten houden vanwege zijn angst. Wij hebben in de verre omtrek geen hondenspeeltuin of zo iets. Als hij gaat verhuizen verwachten wij een terugval ivm zijn angst, maar hij doet het bij ons fantastisch, dus zal dat in zijn adoptiegezin ook zeker goed komen.”

Hier is een filmpje van Fermin:

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M