Flora

Laatste update 21 september 2020 16:26

21-09-2020 Flora is nu al even in haar opvanggezin en ze maakt het uitstekend. Ze luistert steeds beter, ze loopt goed mee met de roedel en heeft tegelijkertijd genoeg moed en nieuwsgierigheid om zelfstandig de boel te verkennen. Duidelijk is wel dat dit meisje graag een andere speelse hond naast zich wil hebben. Met katten samenleven kan Flora helaas niet. 

Echt een ideaal hondje, volgens haar opvanggezin..."rustig en knuffelig in huis, buiten totaal niet bang en open. En dan ook nog zo mooi, meer kunnen we ons niet wensen hé?".

04-08-2020 Flora is door de mensen van BaasGalgo gevonden op straat en gelukkig kon zij meekomen naar een opvanggezin. Ze is daar nu een aantal weken en hoog tijd om te lezen wie Flora nu eigenlijk is...

"Zodra haar Galgovoetjes de Nederlandse bodem raakte, was het duidelijk: Flora is een kleine bliksemschicht. Totaal niet bang, verlegen, timide of wat dan ook, maar open en zo te merken zonder trauma's. Ze is heel sociaal naar honden in alle soorten en maten, en naar mensen een absolute knuffel.

Ze is nu een ruim drie weken bij ons in de opvang en deelt ons huishouden met opvanger Rique en eigen honden Loekie (labrador x) en Puk (grippet). Daarnaast komen er regelmatig gasthonden over de vloer, zowel windhonden als andere rassen, en Flora vindt dat alleen maar harstikke gezellig.... meer maatjes om mee te spelen. Met minder zekere honden zal gekeken moeten worden of Flora niet iets te zelfverzekerd voor ze is.

Flora is een actief hondje en moet zelfs door ons af en toe begrensd worden in het spel, vooral omdat ze de energie hard nodig heeft om nog wat kilootjes aan te komen. Wandelen aan de riem gaat prima, ze is wel alert op alles wat er om haar heen gebeurt en staat dan op haar achterpootjes als ze iets interessants denkt te zien. Wij denken dat ze wel rustiger aan de lijn wordt naarmate ze hier meer aan went. Wat ook logisch is, want ze is nog jong en dat gekke wandelen aan een touwtje is nieuw voor haar.

Het grootste plezier doen we haar met lekker racen met andere honden door onze (grote Galgo proof) tuin en weide, of in een goed en hoog omheind losloopgebied.

Flora is vanaf begin af aan 100% zindelijk geweest. Ze geeft ook netjes aan wanneer zij buiten moet en na de laatste plas buiten slaapt Flora door totdat wij in actie komen, slimme meid dus. Ze leert heel snel en ons inziens is het ook een hondje om iets sportiefs mee te ondernemen. Ze is een jonge blom geboren in maart 2018. In elk geval vindt ze het fijn om interactie met haar mensen te hebben.

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M