Freya

Laatste update 22 januari 2020 17:55

02-08-2019 Dit is Freya!

Freya is op zoek naar een definitieve thuishaven. Freya is een statige dame van een jaar of 6. Haar schouderhoogte is ongeveer 77 cm. Ze is gesteriliseerd. Haar moeder is een Galgo, de vader laat zich raden, maar een Mastin lijkt voor de hand liggend en mogelijk (?) nog een of meer andere rassoorten. Wie zal het zeggen. Als we haar in een rasgroep moeten onderbrengen zou zij het best passen in de groep "waak- en verdedigingshonden", met de kanttekening dat de Galgo in haar zorgt voor luiheid, bankhangen en behoefte aan veel persoonlijke aandacht en knuffels. Waken en verdedigen, beschermen, zijn dus sterke kanten in haar. Verdedigen van huis en haard, en van de mens die zij als eigen erkent.

Drukke mensen, gehaaste mensen, kinderen, niets voor haar. Ze houdt van een rustige, kalme omgeving zonder onverwachte inbreuk op die rust. Freya heeft een ontwapenende houding en oogopslag: ze pakt menig mens volledig in met haar charme. Knuffelen, pootje op je schouder, en een blik vol liefde kunnen je deel zijn. In een seconde kan dit evenwel omslaan als zij vermoedt dat er iemand of iets in de buurt van het heiligdom komt. Dan is zij een blaffende waker die razendsnel ter plekke is.

Freya heeft een enorme behoefte aan zich vrij voelen. Niet aan een leiband, niet opgesloten. Ze moet de energie in haar kwijt en doet dat het beste door al wakend te rennen langs erfgrenzen. Ze rent ook graag af en toe met andere honden, zolang zij kan bepalen wie, hoe en wat. Ze start het spel en stopt het spel. Iedere hond die dat begrijpt en accepteert heeft een geweldig renmaatje in haar. Freya loopt trouwens perfect aan de lijn, maar daarnaast moet zij ook vrij kunnen zijn: in bv. eigen tuin haar gang kunnen gaan. Autorijden is geen probleem.

Wij zoeken voor Freya een koninginneplek, waar zij koningin mag zijn, maar waar een mens, een soort van "koningin-moeder", de leiding neemt en houdt. Geen kinderen, en ook geen kinderen van anderen die op bezoek komen. Bij bezoek van volwassenen moet Freya begeleid worden bij de kennismaking of begroeting en de mogelijkheid krijgen zich terug te trekken in een eigen vertrek of buiten. Ruimte, rust, regelmaat, vrijheid, een bank om te hangen, een mens die graag met haar knuffelt.

Freya woont op dit moment in een zorghuis voor oudere en gehandicapte honden. Zij heeft het best naar de zin, gezien de ruimte en de vrijheid. Ze kent nu iedereen en laat het een beetje los, en laat mij de eer de zaken te regelen. Voor alle vragen en informatie: Info@dogsfromspain.com

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M