Gaitano

Laatste update 03 mei 2021 14:31

21-04-2021 Lieve Gaitano is teruggekomen van adoptie en zijn opvanggezin wil graag onderstaande over Gaitano vertellen...

"Gaitano kijkt erg graag de kat uit de boom om in te schatten wat hij kan verwachten en past zijn gedrag daar op aan. Daarom wordt hij het beste geplaatst bij een baasje dat in dagelijkse situaties zelf initiatief neemt, zodat zijn gereserveerdheid plaats maakt voor het ontzettend blije ei dat hij van nature is.

Het is voor Gaitano belangrijk dat hij op een duidelijke, maar zachte manier wordt begeleid. Bij de juiste begeleiding is hij goed uit zijn schulp te krijgen. Zodra zijn zelfvertrouwen toeneemt wordt zijn onderliggende karakter zichtbaar en transformeert hij tot een enorm blij ei: spelen met de andere honden, in de keuken loeren waar zijn eten blijft, in galop sprintjes trekken en kwispelen als een helikopter. Daarom is het belangrijk voor Gaitano dat hij een baasje vindt dat snapt dat hij een omslag kan maken in gedrag (van schuw & passief naar vrolijk & actief) en ook dan doorgaat met de begeleiding. Een baasje dat flexibel wil zijn en de training steeds aanpast op wat Gaitano aangeeft zou een perfecte match zijn: uit zijn schulp trekken wanneer nodig, maar ook bijsturen wanneer nodig. Hij trekt hij zich op aan onze honden, dus een blije, stabiele hond of roedel bij zijn adoptant is een pré.

Eén van de dingen waar Gaitano heel blij van wordt is lekker veel wandelen in rustige gebieden. Zeker als iemand Gaitano tijdens het wandelen niet achteraan laat slenteren, maar lekker vlot laat doorstappen, hem beloont voor het plassen en poepen en af en toe een sprintje met hem trekt zie je Gaitano duidelijk uit zijn schulp komen. Ook leert hij zo om zijn lichaam lekker los te bewegen, iets waar hij in het begin problemen mee had (verstijven uit spanning).

Een adoptant met een dweil en dosis humor in huis is ook een pré, want Gaitano heeft met name in de nachten nog wat zindelijkheidstraining nodig. In de woonkamer vindt hij het moeilijk om zijn plas 's nachts op te houden. Als hij in de slaapkamer naast het bed slaapt, houdt hij het wel droog. Uitslapen is geen probleem, maar als zijn baasje opstaat moet hij wel direct naar buiten. Gaitano kan overdag enkele uren alleen thuis zijn met de andere honden. Ook dan houdt hij het droog.

Of Gaitano met alle katten samen kan leven is onbekend, maar met onze kat gaat het goed.

Wie houdt Gaitano lekker "zen", zodat hij het beste tot zijn recht komt? Want zoals Galgo liefhebbers weten... één van de Galgo kenmerken is dat ze volledig en geheel in "zen" modus kunnen schieten en dat mag hem natuurlijk niet worden ontnomen!"

Mail voor meer informatie: carin.for.ginn@gmail.com

 

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M