Hermine

Laatste update 08 mei 2017 21:58

08-05-2017 We kregen vanuit FBM de vraag of Hermine in opvang mocht komen bij iemand die daar al een aantal keer is geweest voor vrijwilligerswerk en die Hermine had beloofd haar te helpen. Hermine had niet zo veel vertrouwen in mensen maar leest u even hoe het met dit mooie meisje gaat na nu iets meer dan een week in haar opvanggezin....

"Hermine is een snelle leerling. Na nog maar een week geleden in Nederland te zijn gearriveerd, is ze veranderd van een trillend (g)rietje, dat het liefste onzichtbaar wilde zijn, naar een charmant meisje dat zo nu en dan om een knuffeltje komt vragen en blije momenten vertoont.
Hermientje (door ons ook wel gekscherend; VitaMientje, HelderMientje of gewoon Mientje genoemd) is echt een beeldig hondje om te zien, net een klein hertje. Ze kan nog wel wat schrikkerig zijn voor onverwachte bewegingen of vreemde mensen maar ze herstelt zich vrij snel of ze gaat op een voor haar veilig plekje liggen. (Als ze erg geschrokken is met haar ogen dicht; een poging tot onzichtbaarheid, heel vertederend.)
In mijn roedel van 2 (reu en teef) is ze vrij onderdanig. Zoë (teefje des huizes) is jaloers en tolereert haar maar geeft duidelijk haar grenzen aan! Van samen spelen is het nog niet gekomen. Bodhi (reu) wil wel spelen maar daar steekt Zoë vooralsnog een stokje voor. Dus niemand durft.

Buiten loopt Hermine netjes aan de riem, als ze een andere hond ziet dan is ze wel erg geïnteresseerd. Ze snuffelt graag en kan als een echte Galga (bijvoorbeeld als ze schrikt van een plots keffende Chihuahua) een onverwachte bokkensprong maken. Dubbele beveiliging (veilig tuigje + halsband en 2 riemen waarvan 1 om het lijf bevestigd is) is dus zeker een must!

Ze is inmiddels zindelijk te noemen! Ieder buiten plasje of poepje wordt beloond met brokjes.

Ze is in Spanje voor de kattentest geslaagd, wat wil zeggen dat het binnen prima gaat maar als er buiten iets weg rent, wordt haar jachtinstinct wel getriggerd. Wat resulteert in knik-oortjes en een hele mooie pose, of een paar bokkensprongen. Ze is niet sterk en laat zich ook hier weer redelijk corrigeren.

Op visite gaan gaat ook erg goed, geen zenuwpeesje, blijft rustig bij je.
In huis is ze rustig, na iedere wandeling is het tijd voor een Galgo-dutje...we weten inmiddels dat windhonden net zoveel slapen als katten dus ook daarin is ze een echt 'galgarinnetje'! 
Ze begint zich ook al te hechten. Ze is blij als we wakker worden en als we thuiskomen. Als we gezamenlijk met de honden lopen en de één loopt wat te ver achter (of voor) dan houdt ze het in de gaten, ze houdt de roedel liever bij elkaar (dit voelt uiteraard ook wel wat veiliger). 
Auto rijden gaat perfect. Ze springt zelf in de auto en blijft rustig naar buiten kijken of gaat lekker liggen.
Ze is niet blafferig maar als Zoë blaft als de bel gaat doet ze wel eens mee. Maar ze stopt al snel.
Ze kan dus even alleen (met andere honden) thuis zijn.

Het is bewonderenswaardig hoe zo'n jong meisje (2 en half) dat nooit eerder in een huis heeft gewoond, dat weg zat te kwijnen in de shelter, zich zo snel aanpast aan dit nieuwe (goede) leven!

Voor wie op zoek is naar een hartendiefje. Zoek niet verder en geef 'Mien' een gouden kans. Ze verdient het en jij ook!"

Het is toch geweldig om dit te lezen!

 

12-04-2017 Hermine kan met katten.

10-04-2017 Hermine (geboren op 27-11-2014) heeft weinig vertrouwen in mensen. Als ze de kans krijgt om rustig aan je te wennen verlangt ze toch stiekem naar knuffels en aandacht. Hermine heeft gewoon tijd nodig. Ze is afgestaan door een jager. Zij komt op 29-04-2017 naar Nederland en gaat naar een zorgzaam opvanggezin. Hier zal Hermine leren mensen weer te vertrouwen en wordt haar getoond hoe leuk het leven wel kan zijn. Hermine is erg lief en gevoelig. Ze is tevens sociaal en zachtaardig. 

Hermine weeg 19,5 kg en heeft een schouderhoogte van 58 cm. Hermine heeft geleden aan de Hondenziekte in december 2016. Ze heeft hier geen negatieve gevolgen aan overgehouden.

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M