Ierse Greyhounds en Lurchers

Laatste update 11 juli 2020 09:02

Sinds medio 2016 hebben wij contact met een Iers asiel en zij deelden ons mede dat er vanuit Spanje nog steeds vraag is naar de Ierse Grey's. En ze worden niet alleen naar Spanje verscheept. Onlangs was er nog veel commotie rondom het transporteren van Greyhounds van Ierland naar China. Hoe je het ook wendt of keert: de windhond zit in de verkeerde hoek. Nu willen we ons natuurlijk ook sterk maken voor de Ierse windhonden en daarom vindt u vanaf nu ook Ieren op onze site.

Naast Greyhounds, zult u hier ook Lurchers aantreffen. Een Lurcher is een kruising tussen een windhond en een niet-windhond. Dat betekent in de praktijk een kruising tussen welk ras windhond dan ook met een hond van een ander ras dan een windhond. Vaak worden daarvoor Terriers, Herdershonden en diverse soorten jachthonden voor gebruikt. Het meest gebruikt worden de kruisingen tussen Greyhounds en Whippets met Terriers, b.v. Bedlington Terriers, Lakeland Terriers, maar ook Staffordshire Bull Terrier x Greyhound wordt toegepast. Dit wordt allemaal alleen gedaan met het doel een specifieke gebruikshond te creëren en dus niet voor shows of iets dergelijks. In Engeland en Ierland wordt ook nog veel gejaagd met dit soort honden, anders dan in Nederland waar het verboden is en illegaal gebeurt.

Vanwege het grote aantal beschikbare honden en het grote verloop in de honden, kunnen wij ze niet allemaal op onze website plaatsen, maar verwijzen wij u naar de Ierse website. Daar staan duidelijke beschrijvingen van de beschikbare honden. Wij zetten slechts enkele honden, die al lang wachten op hun Gouden Mandje, op onze website. Mocht u er niet uitkomen met de Engelse taal, dan kunt u altijd aan de bel trekken via info@greyhoundsinnood.nl.

De adoptieprocedure voor de Ierse windhonden blijft gelijk aan die voor de Galgo’s, dus onder de voorwaarden van GINN. U vindt alle beschikbare honden via deze link: https://www.paws.ie/adopt-a-dog/ Vindt u het leuk om een Ierse Greyhound of Lurcher op te vangen, dan kan dat ook. Neemt u dan contact op met opvanggezin@greyhoundsinnood.nl

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M