Josie

Laatste update 16 oktober 2020 14:29

14-10-2020 Na veel wikken en wegen is er besloten Josie onder te brengen bij een ander opvanggezin met een hele andere woonsituatie, om te kijken of Josie zich beter kan ontwikkelen in een andere omgeving. In haar eerste opvanggezin bleef ze teveel gevangen zitten in haar angst/onzekerheid voor alle prikkels die er op haar af kwamen. Er was geen aansluiting bij de daar aanwezige windhonden, die zijn meer op zichzelf en niet van die “plakkers”, dus die trokken haar ook niet mee.

Josie is 3 oktober verhuisd en dat is de juiste keuze gebleken!! Het nieuwe opvanggezin vertelt:

“We hebben goed nieuws over Josie !!! Bij thuiskomst is de ontmoeting tussen Josie en de roedel meteen goed gegaan. Onze andere opvanghond Aroa heeft zich meteen over haar ontfermt. Aroa is letterlijk met haar pootjes om Josie heen gaan liggen en heeft haar gekalmeerd tot ze de snelle ademhaling weer op orde had. Toen de stress bij Josie begon te zakken zagen we dat Aroa haar meer los liet. Als het ware “op eigen benen” leert staan.

Zo ook met naar buiten gaan….Aroa heeft Josie van haar plek gehaald om mee te gaan naar buiten! Met deze hulp van Aroa was Josie na 2 dagen haar angst in huis kwijt en is ze binnenshuis al een ontspannen hond geworden, die nu uit zichzelf meeloopt naar de deur zodra we gaan wandelen. Alleen zijn gaat ook goed. Ze is dan los in huis met de andere honden. Inmiddels zijn we aan het trainen dat Josie niet meer op haar slaapplek eet en hierin maken we voorzichtig stapjes vooruit. Zodra we met hun eten bezig zijn dan rent ze soms al spontaan de keuken in. We merken ook dat Josie geen angst heeft voor de “man in huis”, het maakt haar niet uit van wie ze eten, aandacht en liefde krijgt. Josie vindt het heerlijk om rustig geknuffeld te worden en ze begint soms al te spelen. Ze slaapt ook niet meer op één plek. Ze verplaatst zich van de bank naar de hondenmand of andere stekkies waar ze het prettig vindt liggen. Ze loopt gewoon over het gladde laminaat. We hoeven geen extra kleden neer te leggen. De auto ingaan gaat nu ook een stuk rustiger.

Autorijden vindt ze prima en ze gaat rustig liggen. Nu het met de vele regenbuien wat natter en kouder wordt, merken we dat Josie zich prettig voelt met een overheerlijke jas aan. Buiten loopt Josie keurig mee aan de riem, waarbij ze naast of iets achter ons loopt. Zodra we stilstaan gaat Josie achter degene staan die haar riem vast heeft en neemt een afwachtende houding aan. Ze springt niet meer alle kanten uit. Van harde geluiden en (vuurwerk)knallen schrikt ze een klein beetje op, maar loopt wel gewoon door. Andere honden die we tegenkomen wijkt Josie nog voor uit, maar raakt niet in paniek. Blaffende honden daar heeft Josie niets mee en wil dan zo snel mogelijk doorlopen. Josie plast nu bijna iedere wandeling en daarmee merken we dat ze ook buiten meer gaat ontspannen. Josie kan met katten zowel binnen als buiten.

Doordat we al zó snel deze positieve veranderingen in haar gedrag zien denken wij dat Josie, op de juiste plek, kan opbloeien tot een stabiele Galgo. Voor mensen met geduld en een grote dosis liefde, die op zoek zijn naar een rustige volgzame Galgo zal Josie een goede kandidaat zijn, mits ze Josie de tijd hiervoor geven. Wat ons betreft is er dan niets wat een adoptie in de weg zal staan.”

 

28-09-2020 Vaak schrijven we een update als een hond 1 of 2 weken in zijn/haar opvanggezin is. Wat gaat er al goed, wat is er zo leuk aan de hond, hoe is de hond en ook wat soms nog wat aandacht en begeleiding vraagt. Over Josie is de update wat verdrietig en daarom ook maar 1 nieuwe foto van haar.

"Mooie lieve Josie, mijn hart breekt steeds kleine beetjes als ik soms even naar je kijk. Het beetje verlegen, zoals je bent omschreven, is hier angst.

Je eet goed, maar alleen als het vlakbij wordt gezet en ik uit de buurt blijf. Je drinkt alleen laat in de avond als ik op bed lig, dus krijg je veel water door je eten. Je bent super zindelijk, want zomaar even je behoeften doen vindt je eng en zo staan we dus tijdens wandelen ineens stil, omdat je toch even wat moet doen. Lopen over de gladde vloer gaat al iets beter, maar dan moet je nergens van schrikken, een kleedje helpt iig iets. In huis lig je alleen maar op een bedje, soms draai je wel even op een andere zij. Je durft 1 keer per dag voor de ochtendwandeling zelf naar de deur te komen om mee te gaan, al is dit nog met een paar keer teruglopen en moet er niks gebeuren waar je van schrikt. Je "vliegt" de auto in zodra het portier open gaat, want daar voel je je wat veiliger dan op straat. Je wandelt netjes mee aan de riem, maar je kan soms zo schrikken van een onverwacht geluid of beweging en schiet dan even alle kanten uit. Zodra ik me omdraai om achter me te kijken naar mijn eigen honden of of er niemand aankomt, houdt je in en duik je een beetje in elkaar. Foto's maken lukt vrijwel niet, want je duikt dan ook weg. Je ogen en houding spreken boekdelen...

Helaas kan ik je niet uitleggen dat ik wil helpen en je alleen maar liefde wil geven. Ik zou me graag onzichtbaar voor je maken, maar dat kan niet en zou ook niet goed zijn. Daar zou je niks van leren en dus zoeken we samen naar wat werkt om jou wat meer vertrouwen te geven, hoe klein de stap ook is.

Ik besef me goed dat jouw angst kans adoptie niet groot maakt, maar toch hoop ik op die spreekwoordelijke speld in de hooiberg en dat er mensen zijn die jou je thuis willen geven waar je in alle rust en met alle tijd van de wereld op kunt bloeien en kunt gaan genieten van een fijn hondenleven. Mensen met ervaring met bange honden, met een veilige tuin en met minimaal 1 stabiele Galgo die wil spelen. Want je bent nog jong en ongetwijfeld wil je ook graag je energie lekker fysiek kwijt kunnen door spel en rennen!

Ook al weet jij het niet... je zit hoe dan ook al in mijn hart!!"

12-09-2020 Josie is vandaag in Nederland aangekomen en kan nu lekker gaan wennen in haar opvanggezin!

06-07-2020 Josie is een verlegen meisje uit Murcia. Ze heeft tijd en een dosis liefde nodig om meer zelfvertrouwen te krijgen. Josie is volgzaam en heeft een kalm karakter. Ze verblijft bij Scooby sinds februari 2020.

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M