Juanillo

Laatste update 09 december 2017 19:14

09-12-2017 "Beste mensen.

Bijna 4 weken geleden ben ik vanuit Spanje naar mijn opvangmoeder in Nederland gekomen. Vanaf de eerste dag al was het een groot succes want ik deed (en doe) alsof ik daar altijd al heb gewoond. Ik ben super zindelijk, kan met alles en iedereen heel goed opschieten, dus ook met mijn 2 nieuwe vriendinnen (Galgo en Podenco) en ook met mijn kattenvriendje.

En kindjes die met mij willen spelen vind ik helemaal het einde!

Wanneer mijn pleegmoeder 's avonds naar bed gaat of een boodschap doen, blijf ik lekker op de bank liggen, samen met mijn vriendinnen, want ik wil persé niet (!) in een bench.  Dat vind ik super-eng!  Maar... dat hoeft gelukkig ook niet omdat ik heel erg braaf ben. In huis  slaap ik heel veel want dat vind ik lekker knus.... kijk maar naar mijn foto. Meestal liggen wij met z'n drietjes op de grote bank maar nu wilde Gita op de kleine dus dan ga ik er gewoon bij liggen.

Buiten zou ik zo heel graag eens willen rond rennen maar dat kan hier niet want wij hebben maar een klein tuintje en een omheind terrein is hier ook al niet te vinden.

Ik ben pas 2 jaar jong en heb mijn beweging gewoon hard nodig, dus dat is echt heel erg jammer. Aan de riem ben ik wel een beetje springerig, maar ja wat wil je als je nooit eens even lekker de beentjes kunt strekken....

Daarom hoop ik ook dat ik snel een huisje krijg waar ik voorgoed kan blijven. Het zou mooi zijn als daar al een vriendje of vriendinnetje voor mij zou zijn, want alleen is maar alleen. Maar als mijn nieuwe ouder(s) geen soortgenootje hebben maar wel veel met mij willen ondernemen is dat natuurlijk ook helemaal te gek.

Ik eet ook netjes uit mijn eigen bakje en vind het helemaal niet erg als de anderen komen kijken of er misschien nog iets in zit. Want het is dan allang leeg, haha.

Dus beste mensen die dit lezen; is er iemand van u die mij wil adopteren zodat ik misschien de Kerstdagen al in mijn eigen huisje kan vieren? Ik hoop het toch zó. Want dan ben ik eindelijk ECHT  'thuis' gekomen!

Hartelijke groetjes van Juanillo"

 

 

15-11-2017 Podenco Juanillo is in Nederland en zijn opvangmoeder heeft het volgende te vertellen over hem:

"Toen Juanillo bij mij kwam was het tussen mijn Galgo, Podenco en zelfs de kat meteen 'koek en ei'. Het is een vrolijk, blij hondje dat geen nadelige gevolgen heeft overgehouden aan zijn verblijf in Spanje Hij is super zindelijk, vriendelijk voor alles en iedereen. Zelfs de 1e nacht was hij al stil en wanneer ik overdag boodschappen ga doen is dat ook geen enkel probleem.

Jachtinstinct is bij hem nauwelijks aanwezig, hij vindt gewoon alles op straat interessant, voetgangers, kinderen, fietsers en natuurlijk ook honden. 

Juanillo is erg slim en na 2 x uitlaten wist hij feilloos mijn tuinhekje te vinden hoewel ik de 2e keer van een andere kant kwam.   

Het is een hondje dat erg veel plezier zal hebben aan een gehoorzaamheidscursus (hij zal daar ongetwijfeld met de hoogste punten zijn diploma halen) en ook op een later tijdstip b.v. flyball, door tunnels rennen etc. Helaas kan ik hem dat niet bieden.

Ik heb een lange lijn voor hem aangeschaft zodat hij tijdens het uitlaten wat meer vrijheid heeft maar hij blijft ook aan die lijn steeds in de buurt van mijn eigen honden. Helaas is hier in de stad geen enkel omheind terrein zodat hij eens heerlijk kan rennen en spelen.

Hij past m.i. het beste in een gezin (grotere kinderen geen enkel probleem) dat veel met hem gaat ondernemen. Dan hebben ze er een gouden hondje aan."

Mag Juanillo dit jaar nog verhuizen naar zijn Gouden Mandje??

 

17-10-2017 Kijk eens naar de leuke nieuwe foto's van Juanillo!

10-11-2016 Juanillo is een Podenco van ongeveer 2 jaar. Hij is samen met Manuela door een vrijwilligster gered in dorpje van Toledo. Zijn karakter is sociaal en heel lief. Hij is lief voor andere honden en OOK VOOR KATTEN!!

Negatief getest op de bekende Mediterrane ziektes.

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M