Lagartija

Laatste update 17 december 2019 13:48

04-11-2019 Lagartija moest onlangs verhuizen naar een ander opvanggezin en we laten graag weten dat het heel goed met haar gaat. Haar naam is niet voor iedereen even makkelijk uit te spreken, maar vooral hoe ze is heeft haar het koosnaampje Poppie opgeleverd.

Hieronder leest u hoe het gaat met Lagartija in haar huidige opvanggezin.

"Poppie is inmiddels 4 weken bij ons in de opvang en vanaf dag 1 gaat het hartstikke goed met haar en de andere honden. Ze is enorm lief, aanhankelijk, rustig in huis, eigenzinnig buiten, een allemans vriendje en alle mensen zijn ook leuk.

Buiten het feit dat Poppie enorm lief is, is ze ook nog eens een enorme knuffeldoos, kruipt het liefst op je schoot (als daar toevallig een andere hond tussen jouw schoot en poppie ligt maakt dat niets uit, ze gaat gewoon over de andere hond liggen en gedeeltelijk op jouw schoot). Respect my personal space snapt Poppie niet... ze zit met haar nieuwsgierige neus overal bij!

Uiteraard is Poppie geen uitzondering wat betreft het chronisch honger hebben...alles is lekker, haar eigen eten, het eten van de mens is ook erg lekker, ze probeert soms de snacks van haar pleegbroer en zusjes te "jatten", echter wordt ze daarin gecorrigeerd door de anderen, wat ze volledig accepteert. Ze heeft geen baknijd.

Ze leek incontinent te zijn, daar kreeg ze ook medicatie voor. Het was niet duidelijk of het lichamelijk of psychisch was, maar na een tweetal weken hier bleek ze droog te zijn en hebben we volledig de medicatie gestopt en ze is nog steeds droog. 

Poppie heeft absoluut haar beweging nodig, liefst 2x per dag flink rennen. Dit kan echt alleen op een omheind terrein, ze is geen ontsnapper/springer echter is ze zo nieuwsgierig dat ze gewoon door zou rennen om te onderzoeken wat er allemaal te zien en ruiken is. Op dat moment werken haar oren ook echt niet, als ze uitgerend/gesnuffeld is komt ze heel enthousiast naar je terug en is ze super blij om je te zien. Wanneer Poppie buiten enthousiast is en wilt spelen/rennen met een andere hond, gaat ze blaffen (merk dat sommige andere baasjes dit verkeerd begrijpen en het als intimiderend ervaren).

Inmiddels is er ook een katten test gedaan met Poppie. Ze reageerde te enthousiast op de kat, wilde ook echt achter de kat aangaan met als gevolg dat ze heel hard begon te gillen om bij de kat te kunnen komen... kortom ze kan niet met katten!

Poppie kan een aantal uren alleen thuis blijven, sloopt niet (behalve oud papier). Prullenbak dient wel goed afgesloten te zijn, anders haalt ze hem leeg (zie stukje chronische honger). Ook heeft ze echt een hondenmaatje nodig, waar ze als het even kan ook tegen aan mag kruipen, ze heeft echt behoefte aan lichamelijk contact."

Wie wil zich graag dagelijks laten knuffelen door dit lieve mooie meisje?! 

 

02-06-2019 Lagartija is 11 mei in Nederland aangekomen en kwam energiek de bus uit. Zij is nu bijna 3 weken in haar opvanggezin en we hebben een mooie uitgebreide update over haar ontvangen.

“Lagartija is een lief, knap, donker brindle meisje dat klaar is om de wereld te gaan ontdekken. Ze leeft hier samen met twee grote rustige reuen (een Galgo, en een kruising) en als er iets lekkers uit te delen is of als we gaan wandelen staat het kleine meisje vooraan. Ze nam in huis al meteen haar plek in. Ze is zelfverzekerd en heeft graag contact met honden en mensen. Eigenlijk wil ze iedereen leren kennen. Ook op straat! Aan het verkeer moet ze nog wel wat wennen, ze kan bv. schrikken van vrachtwagens. Aan de riem kan ze soms een beetje trekken, als ze een andere hond ziet of avontuur vermoedt. Doorgaans loopt ze netjes mee.

We gaan elke dag zo’n twee uurtjes naar een (omheinde) hondenweide, daar laat ze zien dat ze energie heeft en wil rennen en spelen en andere honden uitnodigen en uitdagen. Ook laat ze er zien dat ze graag in de buurt blijft van mij en haar twee grote ‘broers’. Ik denk dat het fijn voor haar is als ze veel in contact komt met andere honden en mensen, en liefst ook samen komt te leven met andere hond(en). In huis is ze rustig, ligt wat te dutten in mand, kussen of bank. Ze slaapt ‘s nachts bij mij op bed, maar ook wel op de bank bij een hondenvriendje.

Lagartija is jong in haar gedrag en moet nog wel meer leren wat mijn en dijn is, ze heeft hier begeleiding in nodig. Ze wil graag als eerste alle aandacht, ook van andere honden. In het begin stond ze regelmatig met haar voorpoten tegen het aanrecht, maar dat doet ze nu al niet meer. Ze eet nu ook netjes uit haar eigen bak in plaats van uit de bak van haar 'broers'.
Met de twee andere honden is ze gewoon rustig ook zonder mij thuis. "

 

31-03-2019 Lagartija komt binnenkort naar Nederland en mag dan verblijven in een opvanggezin!

11-01-2019 Lagartija is een rustige Galga die helaas sinds 29 augustus 2018 in het asiel van Scooby zit. Ze komt uit Medina en is geboren op 9 maart 2015. Lagartija is in het begin een beetje verlegen maar zoals zo velen heeft ze gewoon even tijd nodig om te wennen. Verder is deze lieve dame sociaal met andere honden.

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M